Prata inte om politik säger de ignoranta


Många av mina vänner vill fort lägga locket på när ”politik” råkar komma på tapeten. Snabbt vill man återkomma till okänsligare teman likt vädret, sportresultat eller planerade semestrar.

Men vi kan inte fly från verkligheten, den hinner alltid ifatt oss:

Vi svenskar gillar ju att fika. Om någon skulle vilja ta den rätten ifrån oss i Sverige borde vi protestera. Denna protest skulle vara att anse som politisk.

Det kan handla om allt mellan himmel och jord, det vatten vi dricker och den luft vi andas. Vi kanske inte alla inser det men politik är alltid med i spelet på något sätt.

Därför får naturligtvis inte politik vara eller bli något som man inte talar om för då kan man inte ens prata om det förmodat okänsliga ämnet vädret, då vädret påverkas av t.ex. utsläppet av koldioxid, metan etc.

Det är alltså ytterst viktigt att prata politik men även attt handla på annat sätt, t.ex. genom att själv skriva artiklar, hjälpa andra med att skriva artiklar genom att t.ex. ta fram fakta, engagera sig i ramen av ett politiskt parti eller t.o.m. vara med att skapa ett nytt eller skänka pengar till t.ex. mediaaktörer, politiska partier, politiska aktivister, hjälporganisationer, …

Det som framförallt driver mig är att jag känner för alla de brotssoffren som blivit resultatet av en sedan ~ 50 år felaktig förd politik i västvärlden inte minst i Sverige med ytterst negativa konsekvenser.

Mitt fokus är inte på nattvandringar eller att närvara vid konserter vilket endast är försök att tackla konsekvenserna men inte de bakomliggande orsakerna.

Mitt engagemang är politiskt och jag vänder mig emot de som med våld, likt nu senast i Hamburg, säger sig vilja skapa ett bättre samhälle men också emot de som tar dessa i försvar med fraser likt ”att engagera sig politiskt och att hålla sig till de demokratiska spelreglerna går för långsamt”.

Det man skapar genom att vandalisera och utöva våld mot person är inget annat än ytterligare länder präglade av kaos och elände. Länder som inte (längre) är kapabla att hjälpa en enda av de svagaste i det egna samhället eller i världen.

Ett par citat av Oriana Fallaci som motiverar mig:

”The moment you give up your principles, and your values, you are dead, your culture is dead, your civilization is dead. Period.”

”A civilization, a culture, cannot survive without passion, cannot be saved without passion.”

”There are moments in Life when keeping silent becomes a fault, and speaking an obligation. A civic duty, a moral challenge, a categorical imperative from which we cannot escape.”

”If a man is a man and not a sheep in the flock, he has a survival instinct in him that leads him to fight even if he realizes he’s fighting in vain, even if he knows he will lose..”

 

 


5 responses to “Prata inte om politik säger de ignoranta

 • Mia

  Att en del svenskar inte vill prata politik är nog för att man har erfarenheter av tidigare diskussioner som lett till bråk. Det finns ofta någon som inte nöjer sig med att prata utan försöker pådyvla andra sina åsikter och så är bråket igång. Särskilt om alkohol är inblandat.

  Att inte vilja prata politik betyder inte att vara ignorant.

  Gilla

 • Sven-Erik

  Tack, för att du berikat mig med ett ord on de som inte ser faror
  – Ignoranta

  Gilla

 • Mimi N.

  För det mesta korsades min väg med sådana ignoranta svenskar som inte vill prata politik. De kastar en tjock mörk skugga över de övriga som fortfarande påstår sig vara svenskar, men ändå är tysta, rädda för rasiststämpeln. Om nånsin tar saker och ting en ny väg i det här landet, ser jag långa köar med svenskar där alla skriker högt: ”Jag har varit rasist för jämnan och kräver erkännande !” Ta en nummerlapp redan nu om du vill ha prioritet. First come, first served !!!

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Eftersom svensken i gemen är en bekväm konflikträdd gummirygg är väder, vind och annat ovidkommande säkra samtalsämnen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: