196 asylboenden stängda – 800 lämnar varje vecka


INVANDRING. 196 asylboenden har stängts ned sedan årsskiftet, varav många är turistanläggningar som öppnade asylverksamhet i samband med den stora flyktingkrisen 2015.

– Varje vecka lämnar cirka 800 personer de boenden vi ordnat, och detta är anledningen till att vi nu stänger flera av de tillfälliga asylboenden som vi upphandlade när behovet var större, säger Michelle Bornestad, som är presskommunikatör på Migrationsverket till SvD. 

Avvecklandet möter stark kritik bland annat från Lars Suo, styrelseledamot i den ideella föreningen Flyktinghjälpen i Haparanda, som anser att det var okänsligt av Migrationsverket att stänga anläggningen Cape East i Norrbotten. Enligt honom tvingade myndigheten ”folk att flytta”.

-Pettersson är inte ett dugg imponerad. 800 i veckan är alldeles för låg takt och det hjälper inte att flytta dem inom landet. ”Flyktingarna” borde hem för att bygga upp sina egna länder, givetvis av humanitära skäl…


12 responses to “196 asylboenden stängda – 800 lämnar varje vecka

 • Levande tro

  Dom flyttas väl till bostadsrätter som vissa kommuner har köpt till asylanterna eller till hyresrätter där de går före sådana som mig som stått i bostadskö i 7 Det är rent ut sagt för jävligt att de ska gå före svenskar i bostadskön

  Gilla

 • ulsansblogg

  George Orwells visioner om ett segregerat samhälle har nu av okunniga svenska politiker genomförts. Att ett samhälle där de politiska topparna besjunger feminismen ät inte vad som behövs i en allt mer orolig värld där det fysiska våldet härskar. Vi behöver fler resoluta politiker som har förmågan att sätta ned foten då inte endast mot etablissemangets hjärnspöke Putin utan mot en fascistisk s k religion.som är en cancersvulst i ett demokratiskt samhälle.
  https://ulsansblogg.wordpress.com/2017/07/09/hon-saknar-formagan/

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Nu stundar tider av sanering och uppsnyggning av dessa lokaler innan vanligt folk kan besöka dem. Notan för detta skickas med stor sannolikhet över till oss Skattebetalare om det går.

  Gilla

 • jockfall

  Tack för det dyra besöket i Sverige. Kom aldrig tillbaka!

  Gilla

 • B bäver

  I dagens God morgon Sverige säger Per Gudmundsson att ungefär 500.000 tusen till kommer till Sverige de närmsta 5 åren bl.a. anhörig invandring. Är ni beredda på att bygga upp ett Malmö till? Gränsen var ju stängd eller hur Annie, Jan osv Lycka till politiker

  Gilla

 • Jhonsson

  Snart kommer några hundratusen anhöriga att välla in.
  Det blir nog skäl att öppna dem igen!

  Gilla

 • Bosse S

  Vad är det som är så bra med det här? Åttahundra fler som ska ha bostad och troligen går före i kön. Bostadsbristen ökar katastrofalt. Ingen kan inbilla mig att detta löser något problem. Ingenting förändras förrän de här 800 åker ur landet.

  Gilla

 • Mary Agnes

  ”tvinga att flytta”….. är ni inte nöjda med den service som SVENSKA SKATTEBETALARE ställer upp med UTAN KRAV trots att de svenska skattebetalarna i många många fall är fattigare än ni själva — så dra för faaaan hem till där ni kom från. OK, i ärlighetens namn, det var nån jävla satans PK-mupp i en statligt saftigt finansierad ”frivillig” organisation som klagade.

  Kanske försvann plötsligt de lokala gode männens födokalv.

  Gilla

 • Carl

  Otroligt skönt. Goodbye. Tack å hej.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Vad ska dom hitta på nu då för att kunna tjäna stora pengar?

  Gilla

  • Bosse

   Nu börjar problemen med invandringen.Tidigare har staten(Migrationsverket) betalat för detta.Nu är problemet lämnat till kommunerna som varken har jobb eller bostäder.Deras sätt att försörja sig blir genom kriminalitet.Jag tror att nu kommer det stora problem framöver.

   Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: