Polisen lät gripna utländska tjuvar löpa


INVANDRARBROTT. Mitt under stängningen av Bråvallafestivalen ertappades en grupp vuxna i en skåpbil med att stjäla cyklar. Entreprenören Tommie Kyrk och hans mannar agerade blixtsnabbt. Tillsammans grep de vad de tror är en internationell stöldliga. Men när polisen kom till platsen lät de gärningsmännen löpa.

Det var kväll den 2:a juli. El- och evententreprenören Tommie Kyrk och hans mannar höll på att montera ned utrustningen de bistått med under Bråvallafestivalen. Plötsligt fick en av dem – en lastmaskinsförare med god utblick över festivalområdet – syn på en grupp vuxna personer i en utlandsregistrerad skåpbil, som åkte runt och plockade upp parkerade cyklar och utrustning tillhörande olika entreprenörer på plats.

Tommie Kyrk och hans mannar reagerade med ryggmärgen. Genom att bilda gemensam trupp med festivalens säkerhetsvakter lyckades de, efter en regelrätt biljakt, stoppa de förmodade tjuvarna.

Trots att personerna i skåpbilen, tre män och en kvinna, satte sig till motvärn, lyckades Kyrk och hans uppbåd hålla dem kvar tills polisen en stund senare anlände.

Den första patrullen som kom fram började förbereda sig för att skriva anmälan och omhänderta de gripna. Men när förstärkning anlände och de tillskyndande poliserna tog kontakt med sin insatsledning kom plötsligt kontrabesked.

Cyklarna som hittades i den utlandsregistrerade skåpbilen lastades på en polisbil för tillbakatransport till festivalområdet och de gripna, som varken sade sig kunna tala svenska eller engelska och vars bil visade sig vara registrerad i Ukraina, släpptes och tilläts åka vidare.

 

– Det är ju nästan så att man börjar tro att polis på högre ort, som fattar besluten, har detta som en medveten strategi, för att få ned antalet så kallade mängdbrott i statistiken, säger Tommie Kyrk. Inrikesminister Ygeman och rikspolischefen säger ju att mängdbrotten minskar i antal. Men det är ju inte så man upplever det som samhällsmedborgare.

– Vi, som till exempel arbetar mycket ute på olika festplatser och nöjesfält, utsätts nästan dagligen för stölder. Samtidigt läser man i media om utländska stöldligor med 1500 medlemmar, som turnerar i hela Sverige. Stölder har blivit så vanliga att man inte längre bryr sig om att anmäla dem. Försäkringsbolagens självrisker är höga och eftersom polisen ändå inte gör något åt problemet, kostar pappersexercisen som följer med anmälandet bara en massa tid. Och för mig som är företagare är tid detsamma som pengar.

LinköpingNews

-Pettersson antar att det är en kombination av lathet hos polisen tillsammans med flathet hos rättssystemet som gör att polisen tycker det är meningslöst att lägga ned arbete på buset. De är ändå ute direkt. Fast det gör att mängd

Naturligtvis ska bilen beslagtas till att börja med. Det görs vid jaktbrott och det här är en typ av jakt. Sedan jourdomstolar och fängelse under enkla förhållanden. Helst i hemlandet.

Jag är övertygad om att de så kallade EU-migranterna, alltså zigenare oftast från Rumänien och Bulgarien i många fall ägnar sig åt annat än att tigga för att få upp lönsamheten.

 

Bussar med stöldgods i linjetrafik mellan Stockholm och Rumänien


7 responses to “Polisen lät gripna utländska tjuvar löpa

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Den rättslösa staten är numera ett välkänt faktum, icke minst inom internationella kretsar, och de ligor som tillåts härja fritt ger fullt fog för teorin om det optimala kriminalparadiset, där ordningsmakten genom det korrumperade etablissemangets försorg tvingats liera sig med brottsutövarna.
  Att Sverige förvandlats till en lekboll i händerna på grova förbrytare är en sanning som endast de mest förhärdade nationsbespottarna och globalismens migrantammande kamelryttarinnor förmår förneka.
  Andreas.

  Gilla

 • Albert

  ”…– Det är ju nästan så att man börjar tro att polis på högre ort, som fattar besluten, har detta som en medveten strategi, för att få ned antalet så kallade mängdbrott i statistiken…”

  Om Uppdrag Granskning skulle gräva i detta skulle det inte förvåna om det visar sig att makten/regimen och de kriminella nätverken är i maskopi med varandra. Det finns nästan ingen annan logisk förklaring till varför de annars så envist vägrar att åtgärda dessa allvarliga samhällsproblem och andra.

  Magdalena Anderssons uttalande igår om att hon hellre skulle se landet gå under än att samarbeta med Sverigedemokraterna visar också ganska tydligt att dessa självupptagna individer (s.k. ”förtroendevalda”) inte bryr sig ett dyft om Sverige och dess befolkning. Makt, pengar och personlig prestige tycks gå före allt annat…
  http://www.friatider.se/s-vi-skulle-inte-ens-samarbeta-med-sd-f-r-att-r-dda-landet

  Gilla

 • Suzie

  Återigen,Sverige styrs av skurkar för skurkar.Svenska folket är riktigt illa ute vilket majoriteten ännu inte fattar till fullo.
  De grovt kriminella i socialistjuntan som vanstyr vårt land har bestämt att hela Sverige skall vara ett gratis och inbjudande smörgåsbord för all världens grova brottslingar då socialistjuntans politruker inte tillåts göra sitt jobb och följa lagen så signalerar detta ut i den kriminella världen att Sverige är en bananmonarki och brottslingarnas paradis.Otryggheten och fattigdomen blir allt större för svenska folket för varje dag som går då allt bara blir värre,allt enligt socialistjuntans Sverigeförstörande agenda.Må det finnas en särskild plats i helvetet för dessa folk och landsförrädare!

  Gilla

 • ossie

  Klart att svenska lagar bara gäller svenskar.

  Gilla

 • Nosferatu

  Det var nog inte polisernas egna beslut, men återigen kan utländska brottslingar skratta hela vägen hem.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: