Kamelerna i Göteborg ger Sveriges skattebetalare problem


INVANDRING. I december 2015 beviljades föreningen Angereds kamelcenter 500 000 kronor i integrationsmedel, av social resursnämnd. Stödet som var öronmärkt för att skapa tillfälliga arbetstillfällen för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden, beviljades för att bygga kamelstall och andra byggnader. GP har i en rad artiklar skildrat turerna kring kamelcentret.

Av olika anledningar har bygget inte startat som det var tänkt under 2016 och den 19 april i år beslutade politikerna i social resursnämnd att pengarna skulle betalas tillbaka. Återbetalningen skulle ha skett senast den 30 juni i år men förvaltningen väntar fortfarande på pengarna.

Kravet på att betala tillbaka hela summan kommer vi i så fall att överklaga för en del har faktiskt använts till stallbygget, bland annat arbetsledarens lön och arkitektmaterial, säger Geza Nagy, ordförande i föreningen Angered kamelcenter.

Också Somaliska framtidsföreningen ska betala tillbaka pengar, 90 000 kronor. Tanken var att föreningen skulle ge rådgivning och erbjuda nyanlända pojkar och flickor gruppverksamhet, men lokaler för sådan verksamhet har saknats.

GP.se

-Pettersson menar att kameler hör hemma i ökenklimat och det har vi inte i Sverige.

Somalia är ett muslimskt land och de somaliska invandrare som bor i Sverige är muslimer och alltså en viktigt del av det muslimska civilsamhället.

Somalier är bland de sämst integrerade när det gäller brott och skit. Men, de är även väldigt välorganiserade när det gäller föreningar. För de har lärt sig att med en förening vankas bidrag och det svenska samhället har näst intill noll koll på hur pengarna används och ingen samordning eller kontroll på föreningar och bidrag.

Hur är det möjligt att vi idag enligt SIDA kan ha ett hundratal olika somaliska föreningar, många får bidrag från Myndigheten för Ungdoms och Civilsamhällesfrågor (MUCF), Arvsfonden eller lokalt men även från Skolverket.

Samma föreningar dyker upp lite här och där. Vilka personerna är bakom framgår dock inte, för få föreningar har hemsidor, de som har det har sällan medarbetares namn på sajten.

Vi har nu ett 35-miljoners program på SIDA som dessutom ska betala satsningar i själva Somalia, med hjälp av somalier som inte bor i Somalia utan i Sverige. Hit har de flytt för att de riskerade livet i Somalia men det hindrar dem inte att regelbundet åka hem tillsammans med sina barn. 

REBECCA WEIDMO UVELL har tittat närmare på Somalierna i Sverige som är svenska mästare på att organisera sig och utnyttja bidragssystemet.

-Pettersson menar att det inte är somaliernas fel utan ansvaret vilar på de människor som gör det möjligt…

”När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar och på nätterna spelar man spel. Men när torkan kommer jobbar nomaderna hårdare än någon svensk bonde och ser till att kamelerna och korna och getterna överlever i öknen.

– När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden – socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?”

– Abdulahi Mohammed, somalisk tolk i Göteborg


10 responses to “Kamelerna i Göteborg ger Sveriges skattebetalare problem

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Trots en väl underbyggd och berättigad vrede över den svenska samtidens inhemska destruktionspolitik, kan man näppeligen undgå att träffas av den tragikomik som inryms i begreppet ”Somaliska framtidsföreningen”.

  Andreas skakar på huvudet och frambär sina djupt kända kondoleanser 🙂

  Gilla

 • stromboli

  Några bilder att skratta eller gråta över, galenskapen har inga gränser !
  http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/miljonbidrag-till-kamelturism-och-mj%C3%B6lk-1.4150581

  Gilla

  • odalkvinnan

   När dikten överträffas av verkligheten. Djurbyggnationer ska förprövas av Länsstyrelsen. Foder ska fram till djuren, tror de glömde den biten. Volvoreklamen utomlands säljer Sverige inte kameler. Snö och renar på bilderna. Ikea säljer Sverige med olika skogsprojekt. Ska Sveriges positiva sida skildras av två företag utomlands då stat och medier säger att man inte ska vara stolt över sitt land?

   Gilla

 • Adolf Nilsson

  Idiotin har inga gränser.Kamel Center??Dags att vakna , idioterna som kommer på mest vansinniga förslag var kommer dom Ifrån? Folk måste börja tänka,återupprätta Sveriges heder.Svenskar vakna Nu! MVH Adolf

  Gilla

  • naimlap

   Ett löjets skimmer har lägrat sig över stian med alla sina svinja, som grymta igenkännande av stolligheter, som dumsvenskarna, lyfter fram denna gång med hjälp av en svensking med ett icke mätbart IQ ”Malink” Larsson.

   Gilla

 • Tony

  Ja merparten av Somalier har obefintlig utbildning, men verkar
  ändå ha mer förstånd i skallen än Svenska politiker, som visserligen
  inte haft ett vanligt jobb, men i alla fall gått i skolan, men det
  är på dessa politikers korkade ageranden som Sverige för varje
  dag närmar sig avgrunden?

  Gilla

 • fairdinkum2017

  Reblogga detta på Site Title och kommenterade:
  Varför skall man jobba när man kan få bidrag och bidrag och ännu mera bidrag….???

  Gilla

 • gamgubben

  Svenskar är internationellt kända för att vara dumma, därför gäller det att leva upp till ryktet.

  Gilla

  • naimlap

   Svenskarna är inte dumma ! Nej, de är idioter om man utgår från Albert Eisteins hypotes och den mannen brukade nästan alltid ha rätt.Så i detta fallet råder ingen tvekan.

   Gilla

 • Ståfräs

  Grattis PK, för det kostar ingenting och är lönsamt på sikt!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: