16-årig rom döms till tre år för mordförsök på vaktmästaren

ZIGENARE. Tre års sluten ungdomsvård väntar 16-åringen som döms för mordförsök på en vaktmästare i Malmö den 8 februari. Om han varit över 21 skulle straffet ha blivit 16 års fängelse. Domen kommer att överklagas.

Jacob Drivhall, dömd för mordförsök.

I väntan på den rättspsykiatriska utredningen har domstolen avvaktat att meddela straff. Under fredagen kom psykutlåtandet in till tingsrätten. Det visar att han varken var psykiskt sjuk vid brottstillfället eller när han undersöktes.

Fredagens förhandling avslutades med att Christina Nilsson redogjorde för vilken typ av påföljd och straffrabatt som den idag 16-årige pojken ska få. Hade han varit över 21 skulle fängelsetiden sättas till 16 år bakom galler, enligt rätten. Det är en skärpning med två år mot vad åklagare Åsa Christensson begärde.

Samtidigt döms pojken att betala ett skadestånd på 250 000 kronor till vaktmästaren.
När domen meddelats och 16-åringen lämnade rättssalen räckte han långfingret mot en polisman som satt på åhörarläktaren.
– Det är såklart helt fel av honom att göra så, säger mamman.
– Samtidigt så var det samme polisman som varit hemma hos oss, dragit upp oss halvnakna ur sängarna och vänt upp och ner på vår bostad. Mamman, Anna Welin, är å ena sidan tillfreds med att det nu finns svart på vitt att hennes son inte är eller var psykiskt störd. Men hon är övertygad om att sonen är oskyldig. – Detta handlar om att de vill sätta dit någon för detta hemska brott, och då blev det min son.

-Pettersson undrar i det är felet om det inte är mamman det är fel på…

Pappan till skytten hette tidigare Dollar Lakatos men numera Emil Drivhall och tillhör är en ökänd zigenarsläkt i Malmö.

I förhör med polisen säger brodern David Drivhall följande: David tillfrågas om han har något att tillägga och David svarar att han vill att polisen skall lägga till ”fuck the law”

TIDIGARE 2017-05-24. Misstänkt 15-åring tvingades slipa bord för att komma till ungdomshäktet

15-åringen som misstänks för mordförsök på vaktmästaren klottrade i häktet. När han flyttades till säkerhetsavdelningen fick han ett ultimatum: Slipa hela det klottrade bordet – eller bli kvar på säkerhetsavdelningen.

Bakgrunden var att 15-åringen några gånger tidigare klottrat i häktet, på ungdomsavdelningen. När han i huvudsak därför flyttades till säkerhetsavdelningen, klottrade han sitt namn på ett bord även där, enligt kriminalvården. På bordet fanns flera andra namn klottrade, sedan tidigare.

”..han fick ett sandpapper av personalen och uppmanades att slipa det aktuella bordet innan en återflytt var aktuell.”

I svaret till JO anser Kriminalvården inte att detta var något fel. ”Av Kriminalvårdens regelverk framkommer att det är förbjudet att skada egendom och för det fall detta sker ger häktet Malmö de intagna en möjlighet att återställa den skadade egendomen vilket är vad som skett.”

För mammans kritik om uteblivna promenader och för lite sysselsättning lägger häktet ansvaret på 15-åringen själv: 30 gånger har han avböjt erbjudande om att gå utomhus. Även sysselsättning inomhus måste han självmant ha avstått från, är Kriminalvårdens slutsats. Nekade erbjudanden om sysselsättning dokumenteras dock inte, så som promenader.

På måndag börjar rättegången mot 15-åringen. Den pågår i fyra dagar. Efter rättegången är det större chans att han kan flyttas till ett ungdomshem – då brukar det anses att risken att en misstänkt kan påverka vittnen har minskat kraftigt.

Sydsvenskan

-Pettersson undrar om 15-åringen firar idag? Han tillhör nämligen den folkgrupp som får 35.000 kronor var för att polisen försökte hålla koll på dem…

Att han tvingades slipa bordet han klottrat ned var ett alldeles utmärkt straff. Ställer man till med något måste man lära sig ta konsekvenserna. De föräldrar som inte inser det är medansvariga när det sker värre saker än att klottra på bord…

TIDIGARE 2017-03-25. Mamman till misstänkte 15-åringen: ”Han är isolerad 23–24 timmar per dygn”

BROTTSLIGHET. 15-åringen som sedan den 8 februari sitter häktad för mordförsöket på vaktmästaren vid Pildammarna ska ha placerats på säkerhetsavdelningen bland vuxna. Han är rädd för de äldre, har inga aktiviteter, hålls isolerad och kommer inte ut i solljus, berättar mamman. Nu anmäler hon situationen till JO, justitieombudsmannen.

I en JO-anmälan skriver mamman att han lever isolerad i sin cell 23–24 timmar per dygn, inte har några aktiviteter och varken har fått frisk luft eller solljus under två veckor. Det har lett till att han har blivit trött, håglös och uppgiven.
Dessutom är han rädd. Rädd för de vuxna som är placerade i cellerna runt omkring honom. ”Att man väljer att placera ett 15-årigt barn på en säkerhetsavdelning bredvid vuxna individer med svår psykisk problematik är skrämmande och gör barnet väldigt otryggt”, skriver mamman.

– Vi behandlar inte ens djur så här. Jag tycker inte att det är ok. Det är skrämmande att det går, säger hon till Sydsvenskan.

Mamman berättar att bristen på aktivitet beror på att grabben inte vaknar i tid på morgonen. Hon menar att kriminalvården måste hjälpa och stötta en deprimerad tonåring i större utsträckning. Hon efterlyser skolgång och förstår inte varför det tog över två och en halv vecka för hennes son att få sina glasögon.

– Och man kan väl hitta andra vägar. Man kan inte ha samma behandling och rutiner med en 15-åring som med en 40-åring? Man borde ha lite barnperspektiv – även om det är kriminalvård.

OBSERVERA att 15-åringen inte är muslim och mamman är etnisk svensk.

-Pettersson undrar om det inte är mamman som ska spärras in? Mamman var inte så noga med skolgången när hon lät 15-åringen springa ute och skjuta vaktmästare klockan två en vardagsnatt. 15-åringen är mångkriminell, vem har uppfostrat honom?

Nåväl, det hemskaste med denna snyftartikel om gärningsmannen är att det inte står ett ord om offret och hans familj. Mamman till 15-åringen tycker däremot kriminalvården inte fungerar och hoppas att hennes JO-anmälan leder till en förändring. Hon pratar om mänskliga rättigheter och barnkonventionen.
– Jag vill att rutinerna ses över. När man ger kritik så är det väl det man vill, jobbar man med människor så måste man följa lagar och förordningar.
– Vi vet också att vår son är oskyldig och jag är säker på att det håller på att nystas upp. Vad ska de då göra, ge 100.000 kronor i skadestånd? säger mamman.

Inte ett ord av omtanke från 15-åringens mor till vaktmästaren och hans familj från pojken mor. Inte en fråga från Sydsvenskan om det samma. Det är hatmedia i ett nötskal.

TIDIGARE 2016-02-24. Vaktmästaren i Malmö inte längre livshotande skadad, men…

BROTTSLIGHET. Tillståndet för den vaktmästare som sköts i Malmö för drygt två veckor sedan har stabiliserats, skriver Sydsvenskan. Mannen har vårdats på sjukhus i 16 dagar och Skånes universitetssjukhus beskriver nu läget som ”allvarligt men stabilt”. Den var den 8:e februari som vaktmästaren sköts när han skulle salta gångbanor nära Pildammsparken i Malmö.

Vaktmästaren är mycket allvarligt skadad.

Den 15-årige pojke som misstänks för mordförsök har i dag omhäktats på sannolika skäl av Malmö tingsrätt.
Pojken nekar till inblandning.

-Pettersson säger att 15-åringen är en…nej förresten, men har ni läst om När greve Antonius kom till Sverige, det är drygt 500 år sedan men fortfarande samma.

TIDIGARE 2017-02-09. Vaktmästaren sköts bakifrån med flera skott

INVANDRARVÅLD. Den svenske vaktmästare som sköts vid Pildammsparken när han var ute och halkbekämpade natten mot onsdag blev skjuten med fem skott bakifrån, varav minst ett träffade i huvudet, som vi skrev om igår – Etnisk svensk arbetare skjuten av kriminell babbe i Malmö

– En kula träffade i foten, en i ett ben, två träffade honom i ryggen. En kula träffade honom i huvudet.  

Vaktmästaren vårdas på sjukhus och svävar mellan liv och död.

Kammaråklagare Åsa Kristensson har anhållit 15-åring på den starkare graden, sannolika skäl, som misstänkt för mordförsök.

15-åringen har förhörts tillsammans med sin försvarsadvokat Sophie Palmgren Paulsson. På grund av den misstänktes låga ålder ska också en tjänsteman från socialförvaltningen närvara under förhören.

-Pettersson har ännu inte hört något om manifestationer mot våld och rasism. Men det är väl inte så noga när hederliga arbetande svenne-bananer skjuts…

Däremot när babbar skjuter babbar är det ett jävla liv och Svenne högerextremist för skulden.

15-åringen är känd kriminell. För att få slut på våldet måste det sluta dalta. Lås in eller flytta långt bort, väldigt långt…

13 thoughts on “16-årig rom döms till tre år för mordförsök på vaktmästaren

 1. hen har en laddväska på bilden (ladd= narkotika på fängelse språk)

 2. Den pojken kommer att ge upphov till rubriker resten av sitt liv (som sannolikt inte kommer att bli så långt) Det som är galet med vår lagstiftning är att man inte tar dessa unga brottslingar på allvar. De behöver mycket långa straff för att komma till insikt. De är ännu påverkbara i kraft av sin låga ålder men det krävs 16 år för att det skall bli möjligt. 16 år med den viktigaste moral och etiksättande miljön, nämnligen kärnfamiljen klarade inte av denna hemska utveckling klarade inte att förhindra pojkens olyckliga utveckling mot kallsinnig brottsling. Han borde helt lyftas ur den miljön för omstöpning av k hans karaktär. Det tar nog minst 16 år

 3. Undrar vad sk ”ungdomsvård” innebär för dessa individer.
  Nog för att dom behöver vård…men på slutet mentalsjukhus samt att aldrig mer komma ut i samhället alternativt ett skott i nacken då han förstört ens liv för alltid. Senare alternativet verkar bäst.

 4. Han ångrar sig inte nu. Han räcker finger åt polisen i rättssalen. Han har inte ångrat sig om tre år när han släpps som nittonåring. Stackars dem som då drabbas. Hans romska mor kommer att på alla sätt fortsätta att försöka få skadestånd. DO hjälper nog till.

 5. Lägg nu på minnet att hela detta Zigenarsläktet har bott i landet sen evigheters evighet,har åtnjutit inte bara alla bidrag som finns utan förövrigt fått del av allt som samhället har erbjudit i integrationshjälp.
  Fattar ni nu att det kommer aldrig att gå att få den typen av människor att respektera och följa våra lagar.
  Klart att även modern och fadern skulle åtalas för att de har underlåtit att lära ut vad som är rätt eller fel till sina arvingar.
  Beklagar ödet som väntar nu denna stackars man som fick sitt liv och hälsa förstört,inte ett ord ,inte minsta tillstymmelse av medkänsla kom från denna förfärliga familj till detta stackars offer.
  Staten och staden borde också be om ursäkt!
  Jag är hjärtinnerligen trött på att med mina skattemedel försörja typer som bara bringar elände över oss andra.

 6. Är det ”kära mor”som har arbetat i sitt ”anletes svett” för att avkomman ska sitta på bild i moderiktiga jeans och handväska, slängd över axeln!
  Han har alltså förstört livet för en arbetande man med allt vad det innebär av smärta,han har även förstört för den mannens familj………..samt inte att förglömma, den tillit som FANNS i samhället………han är ond !

 7. Att inte folk från den fina staden Rom klagar över att bli hopblandade med detta Zigge patrask.

Kommentera