Tre månader av medicinska åldersbedömningar – 80 % av de testade ”barnen” är vuxna


INVANDRARBROTT. Nu har Sverige för första gången ett system för medicinska åldersbedömningar i asylprocessen. Rättsmedicinalverket har uppdraget och ansvaret för metodval och utförande. Här kan du ta del av statistik från den första tiden med det nya systemet.

I asylärenden är det Migrationsverket som begär medicinska åldersbedömningar av Rättsmedicinalverket. Den asylsökande personen genomgår två undersökningar, röntgenundersökning av visdomständer och magnetkameraundersökning av knäled. Efter varje undersökning gör flera medicinska experter oberoende analyser av mognadsgraden hos visdomständer respektive knäled.

En rättsläkare gör en bedömning utifrån analyssvaren med hjälp av en standardiserad matris. Bedömningen kallas rättsmedicinskt utlåtande om ålder och skickas till Migrationsverket.

Utlåtandet säger inte exakt hur gammal en person är, utan är en bedömning om personen är över eller under 18 år. Tre olika standardsvar ges utifrån vad undersökningarna visar.

Rättsmedicinalverket startade verksamheten med medicinska åldersbedömningar i asylärenden i mitten av mars, till en början i liten skala.

Här presenterar vi inkomna och skickade ärenden till och med den 30 juni 2017:

 • Antal ärenden: 5.966
 • Antal ärenden där anvisningar är skickade till god man och asylsökande: 5.869
 • Antal skickade utlåtanden till Migrationsverket: 1.481
 • Av de rättsmedicinska utlåtanden som hittills är utfärdade, är 49 asylsökande av kvinnligt kön (3,3 %) och 1.432 asylsökande av manligt kön (96,7 %).
 • I 1.215 ärenden bedömer Rättsmedicinalverket att utförd undersökning talar för att den undersökta är 18 år eller äldre (33 asylsökande av kvinnligt kön och 1 182 av manligt kön).
 • I 13 ärenden bedömer Rättsmedicinalverket att utförd undersökning möjligen talar för att den undersökta är 18 år eller äldre (endast för asylsökande av kvinnligt kön, bland annat på grund av tidigare skelettmognad).
 • I 253 ärenden bedömer Rättsmedicinalverket att utförd undersökning möjligen talar för att den undersökta är under 18 år (3 asylsökande av kvinnligt kön och 250 asylsökande av manligt kön).

Rättsmedicinalverket

-Pettersson läser att av 1.481 testade bedöms 1.215 var 18 år eller äldre och undrar om det blir några stora rubriker på Aftonbladet ledarsida…

Givetvis ska man inte skylla allt på de ”ljugande unga männen”, det stora ansvaret vilar på alla dem som uppmuntrat och gjort detta bedrägeri möjligt.

Aftonbladets Anders Lindberg kommer med fakta (ovan)


21 responses to “Tre månader av medicinska åldersbedömningar – 80 % av de testade ”barnen” är vuxna

 • ruben

  Det var väl de av PK:isterna s.k. ”trollfabrikerna” som förde välgrundade misstankar på tal från början? Det var några av hatPolitruKerna, som döpte alternativmedia till trollfabriker. Ansvariga vägrade envist och länge acceptera fakta. Hur säger man? Ansvariga och flesta tidningarna verkar vara de faktaresistenta trollfabrikerna och agerar politiska kommissarier för regeringen, mot läsarna. Nu länsas samhället på resurser och skatter, för olagliga och ofta Sverigefientliga, invandrare, som visar sig medgörlig så länge de får villkorslösa bidrag och ”gratis” pengar, för att i nästa stund när kraven kommer, går på stan och mördar den som ser Svensk ut. Det finns alldeles för mycket, som måste ändras. Nästa val känns förtvivlat avlägset.

  Gilla

 • Luntan

  Åldersgränsen för att få kallas barn skall sänkas till 10 år. Allt över det skall ut!

  Gilla

 • Mr Jordan

  Äckligt! Vuxna män som sluskar sig med tonåringar. Äckligt! Fängelse och utvisning är ett milt straff? Vad säger ni, Anna, Magdalena, Annie, Ebba? Få det att hända!

  Gilla

 • Mr Jordan

  Äckligt!

  Gilla

 • CapsLock2

  Oavsett ålder så ska de naturligtvis återvända hem till Afghanistan eller de grannländer som faktiskt många av dem kommer ifrån-men att säga att man är från Afghanistan ger ju fördelar-och de vet de om. Inrikesministern i Afghanistan har sagt att de bör resa tillbaks hem-vilket bevisar att inga krig förekommer där. EU har gjort en deal om de ”ensamkommande”(de kommer alltid i grupper) med Afghanistan om att återsända dem. Pakistan har redan skickat tillbaks flera hundra tusen och de sista skall vara ute Dec 2017.

  –EU signs deal to deport unlimited numbers of Afghan asylum seekers —
  https://www.theguardian.com/global-development/2016/oct/03/eu-european-union-signs-deal-deport-unlimited-numbers-afghan-asylum-seekers-afghanistan

  här får ett stackars barn sitta i knät hos Svenne Kålrot 🙂

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Det är bluff allting.Det finns ingen annat land i värden som gick på ensamkommandes bluff. Det är ankarbarn som utnyttjar vårt bidragsystem.Enkelt och smärtfritt.Vakna Sverige, släng ut idiotiska sossarna och MP. Polisen måste få ökad befogenheter och respekt.Dom som trakasserar blåljuspersonal skall ut ur landet omedelbart ,är dom mindreåriga utvisa föräldrarna okså för att då har dom ingen koll på sina barn.Upp till kamp mot Idiotin som svetsarn har ställt till.Mvh Adolf

  Gilla

 • Tant

  Knäledsröntgen är ingen vetenskaplig påvisad metod för åldersbestämning. Därför gör man det i Sverige, i hopp att många blir yngre än de är. Handledsröntgen är däremot vetenskaplig bevisat att ge något så nära sanning. Överheten lurar folk hela tiden.

  Gilla

  • Mia

   Och vem på rättsmedicinalverket skulle ha intresse av att de som undersöks ska bedömas vara yngre än de är.?
   Det är ju de som jobbar där som har bestämt hur undersökningen ska gå till.
   Dessutom undersöks inte bara knäleder, även visdomständerna bedöms.

   Gilla

 • Hönsmamman

  Möjligen under 18 år: 253/1481=17%
  Möjligen 18 år eller äldre: 13/1481=1%
  18 år eller äldre:1215/1481=82%

  Möjligen under 18 år: 17 %

  1228x 365 x 3000 ca 1.3 miljarder/år x 2 år = 2.6 miljarder bara för uppehälle.

  Finansministern vill storsatsa på välfärden:
  20 miljarder för 10 miljoner människor.
  20×10^9/10×10^6 = 2 x 10^3 = 2 000.
  Den storsatsningen innebär 2 000 per kapita. Mindre än vad de ljugande ensamkommande kostar per dygn och person.

  Hela välfärdssatsningen motsvarar vad vi betalar för ca 10 000 ensamkommande under 2 år.

  Det är stor skillnad på 9000 och 10 miljoner människor.

  Tänk vilken nytta dessa pengar kunde gjort i deras hemländer. Det finns utbildning inom ekonomi. Har politikerna funderingar kring detta?

  Om kvoten ljugande håller i sig kommer ca 5000 av dessa ha en ålder 18 år eller äldre. Ca 10 miljarder kostade det att låtsas som ingenting. Dyrt för ingenting!

  Gilla

 • Klas

  Vi som har förståndet i behåll ser att de flesta inte är barn. Nu har vetenskapen fattat det också. Inte illa, tre år efter oss vanligt folk.

  Gilla

 • ossie

  Den korrekta siffran är med all säkerhet högre.

  Gilla

 • Kattsand

  Inte konstigt om fler fuskar här än i övriga länder när Sverige har konsekvent sagt nej till åldersbedömningar (här vill man inget veta, man håller hårt på sin naivitet).

  Gilla

 • Argus

  Det hade varit ”behändigt” om de inte ”slarvat bort” pass och ID-handlingar. De kunde tillexempel fotat av dessa med mobilkameran då bortslarvade mobiltelefoner hör till undantagen. 😉

  Gilla

  • Lite

   Rätta mig om jag har fel men, inte gällde dessa åldersbestämningar de som fått PUT trots att de ”tappat bort” sina ID-handlingar. – Ännu ett hårresande beslut av regeringen/migrationsverket.
   Hur många ljugande ankarbarn med PUT och hitresta familjer finns i Sverige idag?

   Gilla

 • Katarina Elsässer

  Arbetarklassen är i Sverige den mest intelligenta gruppen och slår varje s.k.akademiker med hästlängder!😆

  Gilla

  • Mimi N.

   Yeah, right ! Upp till kampen mot kvalen …. så lyder Internationalen, proletärer från alla länder, ena er runt Marx, Engels, Lenin och Stalin …och Ceausescu … proletariatets diktatur … jag känner allt det här, jag upplevde och överlevde helvetet. Nu är det store proletären Lövéns diktatur som gäller. Det kan jag inte överleva, jag stack, vill leva de få åren jag har kvar och sen dö på kristen mark, mitt land som generationer av förfäder ansträngt sig att hålla rent ifrån islamiskt äckel.

   Gilla

 • hllviken

  Och alla de som sagt detta i 10 års tid –
  vad blev de kallade?

  Gilla

 • Lena

  Varför skall vi NU åldersbestämma ”krigarna” , vi har under lång förstått vad PK-stollarna har släppt in i Europa !
  https://cdn.liveleak.com/80281E/ll_a_s/2017/Jul/4/LiveLeak-dot-com-887_1499222268-image_1499222277.jpeg?ymgo2SP1oLoukwMsiZcjdW0u33cOUgvLz8-_ZUVGJ1pT4qB0L-oqJJPRdSBbUipW&ec_rate=499

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Har man varken samvete eller omdöme, så spelar det ingen roll vilka fakta
  Anders Lindberg ges i motargument, till det han påstår stup i kvarten.

  Att en ledarskribent tillåts att skriva så mycket skit, år efter år, är ju helt obegripligt.

  Det värsta är att Anders själv tror han företräder och pratar för arbetarklassen. Inget kan vara mer fel.

  Han är enbart en börda för det hårt arbetande arbetarkollektivet.

  Solidaritet vet han inte vad det är. Så enkelt är det.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: