Birro: Det land finansministern talar om existerar inte längre


INRIKES. Marcus Birro lyssnade på finansminister Magdalena Anderssons tal i Almedalen idag och han undrar vilket land hon pratade om.

Magdalena Andersson går upp och strålar. Hon ser stark ut.
Sedan rasar det mesta.

Hon pratar om ett land som går så bra. Hon pratar om att hålla samman detta land som om det inte redan gått sönder. Hon pratar om att det ”skålas för lite i lättöl och steks för få pannkakor” och jag sitter där och undrar vilket Sverige hon snackar om.

Sverige 1985?
1958?
Är det Tage Erlander som är statsminister?

I hennes Sverige sjuder det av värme och framtidstro överallt. I hennes Sverige håller de olika världarna inom landet samman. I hennes Sverige strävar vi alla åt samma håll.

Det land hon säger sig vara finansminister över existerar inte längre.

Det är bland det mest världsfrånvända jag hört något minister säga någon gång.

Hur är det möjligt att så totalt blunda för allt det som faktiskt ÄR Sverige 2017?

Direkt osmakligt blir det när hon mot slutet skryter om hur stolt hon är över att ”människor hämtade varandras barn på förskolan” efter terrordådet i Stockholm 7 april.

Hon säger också ”Det är ett sådant Sverige” hon vill leva i.

Verkligen?
Vill hon leva i ett land som dagligen hotas av militant islamism? För att människor hämtade varandras barn på förskolan och det fick henne att känna samhörighet?

Inte ett ord om terrorns offer. Inte ett ord om varför eller vem som utförde det. Inte ett ord om de 3000 som Säpo flaggat för finns i Sverige just denna dag.

Hon hade ingenting att säga till eller om de som dog eller överlevde terrorn i Stockholm. Hon var stolt över att folk hämtade varandras barn på förskolan…

Direkt motbjudande ärligt talat. Ett arrogant, världsfrånvänt och stundtals surrealistiskt tal.

Marcus Birro


56 responses to “Birro: Det land finansministern talar om existerar inte längre

 • Truthfighter

  Magdalena Andersson, är bara inte värt att kommentera tycker jag. Det är bara att skaka på huvudet åt. Som ”we-shall-overcome-dårkvinnan ungefär. Samma totala hjärnurblåsning!

  Gilla

 • Truthfighter

  Han är bra Birro, innerst inne. Men han är feg när det gäller, att stå upp för det han säger. Då slingrar han sig ofta i medias soffor, och försöker fjäska dem tllmötes, och ursäkta dig, att ”det var inte så han menade”. O s v. o s v. Nej, lite mer currage är nog vad som behövs. Att verkligen VÅGA stå upp för sina åsikter till fullo.

  Gilla

 • GrumligaVattenFiskaren

  Rumäniens visionär Nicolae Ceaușescu tyckte väl också att han hade koll…

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Har man tunnelseende är synfältet mycket smalt. Detta gäller de flesta politiker, tjänstemän och journalister men även många vanliga Svenskar.

  Gilla

  • Missfit

   Dom vet mycket väl vad dom sysslar med, man kan inte hävda oförstånd vi ens en ratfylla, att man inte förstod att det farligt, än mindre vid landsförädderi.

   Kan man inte tänka skall man omyndigförklaras, kanske enda sättet att bli av med politikerna, helt enkelt mäta deras kognitiva förmåga, om dom har den skall de straffas, om de inte har den, skall de förbjudas att ”styra”

   Gilla

 • Jhonsson

  Sverige, Europas eget lilla Nordkorea.
  Svenska politiker är lika duktiga på att förvränga sanning och verklighet som detta landets diktatorer.
  När skall svenskarna vakna?
  Förstår de inte vart vi är på väg?

  Gilla

  • Missfit

   De stora flertalet ”svenskar” kommer aldrig vakna, de kommer jobba på fel sida av saken tills det är försent, under galgen kommer de ångra sig, men det blir efter de har konverterat till Islam. Vilket de flesta kommer göra.

   Det handlar inte om att folk sover, det handlar om att de är mindre bemedlade, de kallar detta ”kärlek” om man fattar vad det handlar om, kallar dessa mindre bemedlade detta ”hat”

   Detta kommer inte ändras, det kommer eskaleras, de konflikträdda klumpar ihop sig och funderar starkt på att konvertera till Islam, vilket egentligen inte går, eftersom de var sekulära redan från början, och aldrig kristna, där har du problemet, är du inte kristen är du redan förlorad, då spelar det för dig ingen roll vad du gör, samma gäller såklart alla muslimer, som inte har problem med varken det ena eller det andra.

   Gilla

 • Johan Herrgård

  Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  Pannkakor å lättöl. Ja, vad fan ska man tro? Ska hon vara sossarnas nästa blysänke så inte mig emot.

  Gilla

 • Egon

  Hon lovar nu att skatten skall gå till vård skola och omsorg.
  Likadant var det förra gången men största delen gick till invandring av brottslingar.

  Gilla

 • Egon

  Även Björklund berättade om sin ungdom där han växte upp hur bra samhället fungerade och hur bra sjukvård hans mamma fick när hon dog för länge sedan.
  Han har heller inte märkt att Sverige brinner och våra flickor blir våldtagna.
  Han nämnde heller inget om Drottninggatan.

  Gilla

 • gamgubben

  Undrar vem var talskrivare till Magdalenas alster?
  Ett tal ska vara tankeväckande, men framförallt beskriva dagens situation, inte vad det borde vara utan hur det är.
  Sanningen för politikerna tycks alltid vara annorlunda än vad skattebetalarnas är.

  Gilla

  • Joy

   Hon tycker att manshatande feministen, herregud! Zara Larsson är ett statsministerämne. För att hon är stark. Det är ungefär som när Mona Sahlin skrev brev till Bruce Springsteen, arbetarnas framgångsrika kille. Nu är det en stark, manshatande feminist som är idolen för regeringen. Hur kan de vara så infantila? Popmusiker är uttolkare av politik? Man baxnar över detta land, folk är ju barnsliga, milt uttryckt!

   Gilla

 • Tobbe

  Insiktsfullt skrivet, Marcus. Viktigt i tider av kaos och desinformation på andra håll, att slå vakt om klarsynthet och sunt förnuft.

  Gilla

 • Tobbe

  Om detta är så politikerna uppfattar verkligheten förvånar det mig inte att det ser ut som det gör.

  Gilla

 • Billy Boy

  Finansminister Magdalena Andersson (S) ”glömde” lägligt att berätta om sånt som de facto existerar i dagens Sverige och som hon gärna blundar för.

  En av Magdalena Anderssons partikamrater i Norrbotten uttalar sig så här för media.

  ”Jag har inget att säga nu. Vi får se när jag har fått papper på detta, säger han enligt tidningen.” (Tidningen ifråga är Norrbottens-Kuriren. Min anm.)

  Läs gärna mer på länken nedan vad politikern i det feministiska socialdemokratiska partiet haft för sig och hur milt han särbehandlas av sina politiska kollegor:

  ”S-politiker omplacerad efter anklagelser om sextrakasserier”

  https://unvis.it/expressen.se/nyheter/s-politiker-omplacerad-efter-anklagelser-om-sextrakasserier

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Verklighetsbilden av Sverige beskrivs på olika sätt år 2017.

  Marcus Birro är fortfarande kvar i matchen om den, som den stora allmänheten både ser och upplever dagligen.

  Varifrån socialdemokraterna och Magdalena hittar sin, är vi många inom arbetarkollektivet som undrar över.

  Härligt Birro. Bra skrivet.

  Liked by 1 person

 • Nosferatu

  Visst blir man förvirrad när man hör Magdalena Andersson tala om det fina Sverige, samtidigt som allt fler upptäcker en verklighet som säger något annat.

  Liked by 1 person

 • Nisse

  Till muslimernas väl verkar det finnas obegränsat med pengar Men för dom Svenskar som byggt upp landet är pengarna slut 4- 5 dagar före nästa pensionsutbetalning. Nu är det dags att avskaffa asyrätten omgående………..

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Bra skrivet,mycket bra till och med.Fjollan Magda talar inte om verkligheten.Vet inte om sossarna lever i en bubbla eller är dom synskadade hela bunten.Normal funtad person vet tyvärr hur det är i dagens Sverige. Från norr till söder har vi blivit berikade av primitiva varelser som bilbränning,stenkastning ,skjutningar,åldringsrån ,barn blir rånade osv.Deras agenda består av våld,mord,hedersproblematik osv.Nej ut med medeltiden tillbaka dit dom kommer ifrån så fort så möjligt.Svetsan och hans beundrare kan följa med dom eftersom dom älskar våld som livstil.Mvh Adolf

  Gilla

 • Mr Jordan

  Skit i Birro, han har sin katolska tro. Den största tron, den har han över sin egen förträfflighet. Skit i honom. Hade han fått mer stöd från Sverigevänner så kanske han hade stannat kvar? Skitsnack, han är mediakåt, vänster eller höger spelar ingen roll. Han låtsas bara.

  Gilla

  • Mr Jordan

   Någonstans, så gillar jag den där jäveln, för sitt mod och sitt civilkurage. Jag hoppas bara inte, att han går över till den mörka sidan. Förlåt mig, Markus, The Mission forever!

   Gilla

   • Mr Jordan

    Jag har tänkt över mitt inlägg nu. Jag har insett, persona non grata kan drabba vem som helst. Alla som klagar över rådande ordning, kan drabbas. Jag har försökt att göra mitt och det är bara att fortsätta! Framåt, stolta Sverigevänner!

    Gilla

 • CapsLock2

  EU är en del av NWOs marxistiska bygge som beskrivs i UN-agenda 21(30)
  och svenska riksdagen följer lydigt dess instruktioner bla med ”!öppna gränser” som beskrivs i agendan. Magdalena läser endast de manuskripts som hon får tillsänt via EU-kommisionen.

  Vad man vill med agenda 21(30) är att bygga Mega_städer där innevånarna ska ha begränsad rörelse utrymme(max ca 2 km),ej privat ägande samt förbud att odla något själve(inte ens egen sallad) mm
  Googla och se vad Globalisterna vill

  Gilla

 • Karin

  Jag satt som Birro och funderade va fan snackar hon om!! Va nog ganska blött i går kväll, och inte vad de lättöl och pannkaka hon fick i sig. Och inte att förglömma den Blå Blend hon sög i sig. Man kan ju bli galen för mindre. Syrran är ju fan bättre i budgetering än henne. Nää fram för större halvlitrar och mer pippa på landet (som vi sa förr vi bönder) 🍀

  Gilla

 • stromboli

  Jämför de här klippet med liknande från Malmö…………….i Kanada är det i sin linda vid jämförelse.

  Gilla

 • Mm

  Sådan skit applåderar folk åt. Antingen är de döva och inte hör vad hon säger eller idioter och inte förstår. Arma svenskar med sådana valda ombud.

  Gilla

 • Bror

  Jag upprepar frågan, vem och vad är Magdalena?
  En mans kropp i kvinnokläder!?

  Gilla

 • Lena

  Sverige i dag är så fasansfullt vidrigt, då vi har invaderats av genomonda typer såsom det här äcklet !
  http://www.friatider.se/sparkade-nio-rig-flicka-i-huvudet-f-r-tre-m-naders-f-ngelse#.WV1XsPjIs0Y.twitter

  Gilla

 • Jhonsson

  Sanning och verklighet är begrepp, som är helt okända för medlemmarna i Sveriges nuvarande ”regering”

  Gilla

 • Lena

  Centraleuropa talar samma språk som jag i lilla Sverige. De kommer att gå rätt väg men lilla jag i Sverige kommer att försvinna lika obemärkt som jag levde !

  Gilla

 • Mia

  Ena dagen hyllar Birro Annie Lööfs tal och upprepar ett stort antal gånger hur obeskrivligt bra hon var, han verkar helt överväldigad av henne..

  Dagen därpå är inte Magdalena Anderssons tal vatten värt och han lägger sig i att hon inte tagit upp händelsen på Drottninggatan som om det vore ett krav just då.

  Jag har alltid haft svårt för den mannen och hans tyckande genom åren.

  Gilla

  • Mr Jordan

   Jag håller med dig, Mia! Han ger ett märkligt intryck, ombytligt register. Tror inte det är så lätt, men det är nog mest i hans eget huvud, han ville bli känd, till vilket pris som helst.

   Gilla

 • Bror

  Vem är egentligen Magdalena?

  Gilla

 • Lena

  Numera är Sverige så illa som så här ……..Anna 67 år misshandlad två gånger av zigernare ………….
  https://pbs.twimg.com/media/DD9XMBZWsAABsdh.jpg:large

  Gilla

 • Ulf

  Men Birro, vad gör du här du hade ju slutat säga sanningen?
  Jag blir förvirrad

  Gilla

 • Mimi N.

  The time of horrors is not over …

  Gilla

 • johan

  Heja Birro.
  Det här är det bästa inlägget Marcus skrivit!
  Flera kändisar borde göra liknande inlägg I debatten. men det vore väl självmord rent digitalt, menar jag. med det näthat vi har idag.
  Allt ska vara inbäddat I rosenrött fluff, oooo se vad jag har det bra idag?
  Men svenne kör upp huvudet I röven och låtss att allt är bara jättebra I vårt land..
  Tack Marcus!

  Gilla

 • Bosse

  Magdalena kan dra åt helvete hon ska satsa 20 miljarder på välfärd.men invandringen kostar 200 miljarder om ej mer.ta dom pengarna till bättre pensioner.äldrevård skolor sjukhus.etc jag känner en kvinna som jobbat i 40 år.och får 10000 kr i månaden i pension.vilken djävla kränkning.så Magdalena Andersson kan tillsammans med löfven kan dra åt helvete!!!!

  Gilla

  • ragge

   10000tusen för en som jobbat 40 det är sjukt. Min granne har jobbat 40 år med och hon har inte ens det. Totalt horribelt. Bara börja jobba svart gott folk för vem fan vill betala för kalaset som vi normala människor inte är bjudna till. Sen tror jag att dom som ska gå i pansion om några år kommer inte få en krona då utsugarna säkerligen tömt Sveas konton tills dess. Allt löser sig säkert en dag gott folk men det blir värre innan det blir bra den saken är säker.

   Gilla

 • ossie

  Hörde Magda i P4 extra man blir nästan full i skratt när man hör henne beskriva hur bra och underbar Svetsaren är, påminner faktiskt om Kim Jun Un i Nord Korea när man hör henne, Sanningen är ju att vår svetsare är det mest svaga och pinsamma i svensk historia

  Gilla

  • johan

   Nää inte Kim Jung.
   Utan Kärringen I tv rutan som höjer honom till en gud, när hon har en ak4 I nacken. Jättekul nyhetsrapportering I nordkorea.
   Jag blir mest full I skratt..
   Men tyvärr kommer det att bli en militär konflikt där snart nog..
   I övrigt har du helt rätt….!

   Gilla

 • Wally Walrus

  Har man så bra lön som politikerna så är det lätt att verkligheten försvinner i alkoholdimmorna. Och ekonomi kan hon inte heller.

  Gilla

  • Katarina Elsässer

   Här har vi jobbat för att våra barn kunde studera,komma vidare,framför allt att de sedan kan föra vårt arv vidare.
   Nu är det bara tvärtom, ger bort morsarvet tror dessutom att de gör rätt.
   Säljer ut vårt land,vårt folk, byter in mot multikulti och islam.
   Måste vi gå genom allt?
   Jag börjar tvivla att det finns räddning, när jag hade lyssnad på denna kvinna idag , hon tror verkligen på sossarna och den politiken.
   Må gud hjälpa oss, snart.

   Gilla

 • eva

  De lever i en annan verklighet och på en annan planet – Aniara. Och det är verkligen löjligt när Löfvén nu skall gästa verkligheten och tala med folket.

  Liked by 1 person

  • Grune

   Löfven är ju så skiträdd för att ta diskussioner så han vågar inte ens åka till Almedalen. Han påstår att han skall ut och möta sina väljare. Ja han kommer nog att möta alla 100.

   Gilla

   • johan

    Yes!
    Alla 100 invadrarna som säpohåller I ett kort Koppel.
    Han behöver fixa in lite nya väljare från afrika..

    Gilla

 • Torleif

  Politiker och andra ”vetande” talar om ett Sverige dom vill leva i, inte ett Sverige som det faktiskt ser ut.

  Gilla

  • eva

   Det Sverige de målar upp är ett land utan politiker. Ett land där inga politiker har fått skapa utmaningar för att sedan få mandat att lösa dem.

   Gilla

 • The proud Swede

  Vad kan vi vänta oss av dessa jubelidioter? De lever i sin skyddande bubbla, medans vi svenskar får sopa upp skiten. Landsförräderi är det enda ord jag kan komma på som något sånär beskriver vad våra politiker håller på med.

  Gilla

  • johan

   Helt rätt.
   Till och med ordet utmaning har dom förstört.
   Säg istället problem, för det är vad det är.
   Jag kopplar ordet utmaning till något positivt.
   Nåt du skall klara av och få nån form av belöning, mentalt om inte annat.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: