Film inspelad i Malmö kan vinna sju afrikanska Oscars


INVANDRING. Regissören Dani Kouyatés långfilm Medan vi lever är inspelad i Malmö och Gambia och hade Sverigepremiär i oktober förra året. Filmen som har Josette Bushell-Mingo och Lundafödda rapparen Adam Kanyama i huvudrollerna har nu fått hela sju nomineringar på Africa Movie Academy Awards, Afrikas Oscarsgala.

Långfilmen Medan vi lever är den Uppsalabosattaa regissören Dani Kouyatés femte långfilm och den första han har gjort i Sverige. Filmen handlar om Kandia (Josette Bushell-Mingo), sjuksköterska med rötterna i Gambia, som lever med sin son Ibbe (Adam Kanyama). Ibbe är på väg att slå igenom som hiphoppare, men mor och son drar inte helt jämt. Kandia är missnöjd med att Ibbe inte vill utbilda sig utan bara satsa på musiken. Ibbes morbror får medla mellan dem, liksom mellan farföräldrarna och Kandia. Så bestämmer sig Kandia för att ta ett år tjänstledigt för att åka till sitt gamla hemland Gambia och skaffa jobb där…

Mer på Skånska Dagbladet…

-Pettersson tror inte det är så stor skillnad mellan Malmö och Gambia, möjligen skjuts det mindre i Gambia…


12 responses to “Film inspelad i Malmö kan vinna sju afrikanska Oscars

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: