En ding, ding, ding, ding värld


GOTT OCH BLANDAT. 1963 hade en film som hette ”It’s a Mad, Mad, Mad, Mad World” premiär i USA, året efter dök den upp på de svenska biograferna med titeln ”En ding, ding, ding, ding värld” sedan har den visats på TV några gånger. 

Ett tag i min ungdom fanns även en tidning som var mycket populär, den hette ”Svenska Mad”, senare bara ”Mad”, den var ett svenskt humormagasin med skämtserier och annat som utgavs mellan 1960 och 1993, med några kortare försök till återkomst efter 1993. Förlagan var amerikanska Mad Magazine, varifrån en stor del av materialet hämtades.

Nåväl, idag finns ingen marknad för den typen av humor. Vi lever mitt i en ding, ding, ding, ding, ding, ding, ding, ding, ding, ding…


3 responses to “En ding, ding, ding, ding värld

 • Ulf

  Det fanns väl ett tag en tidning som hette en ding ding värld. Men den är nog borta eftersom den överträffades hela tiden av Dagens ”agenda” Nyheter, Afton ”Lindberg” bladet och Ex(pressi)onerat som numera sköter att fake news vi kan klara att skratta oss fördärvade åt.

  Gilla

 • Jhonsson

  Magasinet Mad, filmen En ding, ding värld och annat liknande behövs inte längre.
  Nu har vi ju våra politiker.

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: