Somaliska nationalister firar i Sverige


INVANDRING. För nionde året i rad har det somaliska ungdomsnätverket i Eskilstuna sett till att ordna ett kulturevenemang som det verkligen sprakar om. En rad namnkunniga artister uppträdde varav Ali Dhaanto beskrivs som den största och mest lysande stjärnan på den somaliska musikscenen.

Trängseln var stor runt honom när fans ville få ett snack och chansen att ta en selfie. — Han bor i Västerås och har nyligen kommit hit till Sverige. Han är otroligt populär, säger festivalsamordnaren Mohamed Abdukani.

Festivalen hålls på den somaliska nationaldagen och är ett fint tillfälle för somalier i Eskilstuna att fira och känna stolthet.

— Det är jätteviktigt att vi kan göra en sådan här bra och bred festival med många artister från flera olika kulturer. Det kommer mer och mer folk för varje år och den stora uppslutningen med stor publik är en vinst för integrationen. Det skapar förståelse, stärker folks självkänsla och bidrar till ökad trygghet. Och nästa år när vi firar tioårs-jubileum blir det ännu bättre, säger Mohamed Abdukani.

-Pettersson läser om detta i Eskilstunakuriren och där arbetar Alex Voronon som politisk redaktör. Herr Voronov hatar nationalister, men bara om de är svenska. Somaliska nationalister i Sverige är fint…

Varför Ali Dhaanto har flyttat till Sverige är obegripligt, men det kanske finns fler somalier här än i Somalia…

Somalias huvudstad i december 2016


10 responses to “Somaliska nationalister firar i Sverige

 • Suzie

  Enligt islam och sharia är sång och dans haram.
  Rebecca Uvell har gjort ett intressant gräv angående invandrare och föreningsbidrag,somalierna är överlägset bäst och duktigast i att ta för sig av allehanda bidrag i Sverige och de har flest föreningar av alla invandrargrupper.

  Hur många somalier har inte fått felaktigt put med all inclusive och sedan åker dem hem till det varma och soliga Somalia och umgås med familj och släkt och lever gott och flott på svenska bidrag under vinterhalvåret eller hela året,och försäkringskassan gör inget alls åt detta pga av att de inte får röra i dessa ”heliga kor”.I Sverige har socialistjuntan bestämt att alla(h) har (o)lika värde.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Man får vara glad så länge man som svensk inte på nordkoreanskt vis kommenderas dit!

  Gilla

 • Mimi N.

  De har egna festivaler ostörda av våldtäktsmän och alla sorters s k kriminella element ifrån vita åskådare som inte syns dock. Men det råder självsanering ändå – det vet alla, utom polisen.

  Gilla

 • Fredde

  Värt att komma ihåg:
  Eskilstuna får 1,4 Miljarder i bidrag, vad får vi ut av det förutom problem med somalier och andra invällare?

  Gilla

 • dave

  Där hade polisen ännu en ypperlig chans att samla in och deportera.

  Tog dom den? Dumjävlarna hoppade över den möjligheten igen.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Fler exempel på där nyadelsmän (pirater från Adenviken) har livstid gratis All Inclusive, och fikar på heltid bl.a. på Ikea: Borlänge. tack vare oförsvarsministern Peter Hultqvists experiment bl.a. med Dalneger gratisbussar med slogan ”trevligt folk åker gratis”

  Gilla

 • hllviken

  Ja, Pettersson, herr Voronov och hans landsmän har en absurd inställning till sin rätta plats i Sverige!

  Vem |#&±X¢¥#| har tagit hit dem?

  Gilla

 • angelicaplacet

  Det upprepas ofta att detta är en vinst för integrationen.
  För vem?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: