Fyra månader och utvisning för oxfiléstöld


INVANDRARBROTT. Tre män i åldern 26-31 år från Georgien var på stöldturné. Under samma dag, den 17 maj, besökte de fem stora mataffärer i Umeå, Robertsfors och Skellefteå, där de stal kött, främst oxfilé, men även eltandborstartiklar.

Det sammanlagda värdet uppgick till över 35 000 kronor. I Umeå drabbades både Willys på Söderslätt och Ersboda. Största stöldgods kom de över på Coop Forum Ersboda, där värdet av de stulna varorna var över 9 300 kronor.

På Coop i Robertsfors har man i efterhand sett på övervakningsfilmerna hur de stoppar på sig köttförpackningar under jackan.

Stölden i Skellefteå begick även den på Willys.

Vid ett ytterligare stöldförsök i Örnsköldsvik blev de avbrutna av butikspersonal. Polisen påträffade då hos dem stöldgods till ett värde av 25 000 kronor.

De tre männen, som har gjort olika grader av erkännanden, döms nu av Ångermanlands tingsrätt i Härnösand till fyra månaders fängelse. De ska också utvisas från Sverige och förbjuds att återvända under fem år.

Västerbottens-Kuriren

-Pettersson kan inte låta bli att undra över domen. Fyra månader och utvisning för stöld av oxfilé som återfanns. Det är egentligen inget att säga om, men jag skrev tidigare idag om en barnvåldtäkt som gav en månad och ingen utvisning!

Kan skillnaden bero på att i Georgien är de vita och kristna…


6 responses to “Fyra månader och utvisning för oxfiléstöld

 • jockfall

  Bra med utvisning men de är snart tilllbaka?

  Gilla

 • salrol

  Pettersson har sannolikt rätt i sitt antagande. Muslimer har näst intill full imunitét inför lagarna, vilket är ett erkännande av sharialagarna i Sverige. Åklagare och domare är i allt högre grad ”asylaktivister”, som gynnar allt icke svenskt. Att bryta mot lagar i ett icke muslimskt land är inget lagbrott enligt sharia. Enbart ett inhämtande av de tjänster som icke muslimer är skyldiga enligt sharia att ge till de ”trogna”. Pengar (rån), tillhörigheter (stöld), sex (våldtäkt/gruppvåldtäkt, tafsande), ”respekt” (mord, grov misshandel – som straff).

  Gilla

 • angelicaplacet

  Det kan ju vara riktlinjer från Justitiedepartementet till domstolarna att döma långt under minimistraff vid allvarliga brott?

  Gilla

 • Kalle Anka

  Vi är ju med i EU, då gäller fri rörlighet för stöldligor, tiggare, svartjobbare,vägpirater och en massa annan skit.

  Gilla

 • hllviken

  Många domar som förkunnats de senaste åren är mycket långt ifrån det svenska folkets rättsuppfattning och vilja!

  Liked by 1 person

  • naimlap

   Den köper jag inte! Jag tror att, det ligger till så att, dumstollarna dömer efter dumsvenskarnas rättsuppfattning. Därför blir allt otroligt dumt.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: