Ny lag, hundratals år gamla skämt kan bli hets mot folkgrupp


ISLAM. En ny tysk lag tvingar Facebook, att inom 24 timmar, plocka bort alla inlägg som KAN UPPFATTAS som hets mot folkgrupp, ärekränkning och uppmaning till våld – annars så riskerar de böter på upp till 485 miljoner kronor.

Tyskland har nu röstat igenom en ny lag där Facebook, Google, Twitter och andra sociala medieföretag kan åka på ordentliga böter på så mycket som 50 miljoner euro (cirka 485 miljoner kronor) om de inte tar bort material som är att klassa som uppenbart olagligt inom 24 timmar. Detta innefattar då saker som hets mot folkgrupp, ärekränkning och uppmaning till våld.

Lagen, som kommer träda i kraft i oktober, har på förhand varit kontroversiell och enligt The Verge kritiserats av flera digitala rättighetsgrupper för att hota yttrandefriheten samt att ge teknikföretag ett orimligt stort ansvar i att avgöra vad som är lagligt online.

Läs mer på PC för alla…

-Pettersson menar att det är ännu ett steg tillbaka på grund av islam och muslimer. Vi har i alla tider dragit historier och skojat om andra människor men nu är nästan allt ”hets mot folkgrupp” och kränkningar. Lagar finns redan, men myndigheterna vill lägga överansvaret på företag och hotar demokrati och yttrandefrihet…

Brottet hets mot folkgrupp betyder att någon offentligt sprider uttalanden som hotar eller uttrycker missaktning mot en eller flera utpekade folkgrupper. Det kan handla om ras, hudfärg, etniskt eller nationellt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning. Brottet ska begås med uppsåt, och uttalandet ska spridas utanför den helt privata sfären.

Påföljden spänner från fängelse i högst fyra år för grovt brott, till böter om brottet anses vara ringa.

Man får skoja om att blondiner och norrmän är dumma i huvudet, tror jag i varje fall. Men inte om somalier. År 2013 dömdes en 17-årig yngling i Vaggeryd till dagsböter på 2000 kronor för hets mot folkgrupp för att han på sin Facebooksida lagt upp följande skämt: ”Hur dödar man 50 flugor i en smäll? – Slå en somalie i ansiktet med en spade.”

-Pettersson undrar var gränsen går…Skämt om olika folkgrupper har alltid förekommit, en del kul andra ytterst smaklösa…sedan verkar det stå i den nya lagen ”KAN UPPFATTAS” vem ska bestämma vad som uppfattas som kränkande.

 • Hur många negrer går det in i en folkvagn? Släng in en bulle får du se…
 • Vad är 15 000 döda invandrare? En bra början…
 • Vad händer om en jude med stånd går in i väggen? Han bryter näsan…
 • Vad får man om man korsar en neger och en zigenare? Världens lataste tjuv…
 • Varför ska man inte köra på en polack med cykel? Det är troligen din cykel…
 • Tio araber åker buss, vem kör? Kriminalvården…
 • Vad kallar du en muslim som äger 6 getter? En hallick…
 • Vad är skillnaden mellan ET och muslimer? ET och stick hem igen…
 • Vad kallar du en muslim som äger både kameler och getter? Bisexuell…
 • Två araber slog vad om vem som kunde få ihop mest pengar på två timmar.
  Två timmar senare träffades dom igen, den ene hade fått ihop 200 kr med en skylt där det stod ”hjälp mig att försörja mina fem barn”. Den andre hade fått ihop hela 17000 kr.
  ”Hur har du lyckats” frågade den ene.
  Den andre tog fram en skylt där det stod ”hjälp mig åka tillbaka hem”

Två invandrare möts på gatan. Den ene säger: Det har hänt något förfärligt – jag har fått Hiv
Den andre svarar: Det är väl ingenting – jag har fått jobb

Det vara bara några få, alla är gamla och förekommer i olika varianter. Det dras historier om norrmän och svenskar, blondiner och negrer. Utan skämt vore världen betydligt tråkigare och att kalla det hets mot folkgrupp verkar löjligt. Fyll gärna på med fler historier bland kommentarerna.

Det var lite ordning på Tintins tid. Då var araberna i öknen och inte i Malmö. 

Ni vet väl att det kommit en ny bok om Tintin. Där utkämpar han sitt hittills farligaste och mest utmanande uppdrag, det uppdraget är inte klart ännu så ingen vet hur det kommer att sluta…


21 responses to “Ny lag, hundratals år gamla skämt kan bli hets mot folkgrupp

 • Sven

  Varför är du enda källan på dagsböter i Vaggeryd? Jag säger inte att man inte ska kunna få det, tycker det är helt rätt. Men tyvärr är Sverige lite mesiga på den fronten. Hets mot folkgrupp är aldrig okej och skämten håller man för sig själv, vanligtvis med mina invandrande polare som uppskattar skämt om sig själv. Precis som jag uppskattar skämt om mig. Problemet är när det inte används i ett skämtsamt syfte.

  Gilla

 • Bosse

  Det där är barnsligt vi har skämtat om snålatt skottarna normän osv det där förbannade eu.varför i helvete ska vi vara med i det.och kossan Merkel fy fan.ut ur eu!! Rättelse snåla skottarna.

  Gilla

 • age

  Islam tar mer och mer makt!
  Snart dags för ”åtgärd”?

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Humorn har som bekant även en betydande funktion som social säkerhetsventil och är ett naturligt redskap för att skapa en sund distans till samtiden och dess skeenden. Egenskapen att kunna skämta utgör ett hot mot den dolda agendan, vilken genom alla till buds stående medel har för avsikt att kväva yttrandefriheten och den allmänna kännedomen om verkliga förhållanden.

  Med denna demokratifientliga ordergivning vill man belägga dissidenterna med munkavle och skrämma dem till tystnad, för att därmed försäkra sig om islamismens ohejdade utbredning inom vårt civiliserade existensutrymme, och de fatala konsekvenser detta medför. Det faktum att de kontinuerligt kverulerande koranaktörerna utgör det största hotet mot mänskligheten och allt levande, är något man gör allt för att dölja.

  I och med denna diskretionära och med all säkerhet Soros-inspirerade lag, ligger fältet vidöppet för de fascistiska proglobalisterna, där samtliga inlägg och uttalanden som icke överensstämmer med makthavarnas mäktiga manual kommer att tolkas som trots mot det strategiskt utformade begreppet ”hets mot folkgrupp”, samt liknande specialkonstruerade anklagelser mot de som protesterar mot det stegrade hot de europeiska nationalstaterna nu utsätts för.

  Att deras respektive etniska befolkningar utgör ett högst lovligt villebråd, negligeras högst medvetet. Det totalt humorbefriade samhället är naturligtvis i praktiken, tack och lov, en icke genomförbar dystopi.

  Andreas, som sedan barnsben vet hur man får in 75 Biafrabarn i en Folkvagn modell bubbla 🙂

  Gilla

 • introvert

  Det här skapar ju en paranoid stämning ! Folk måste alltså tänka sig för
  vad dom säger och böja sig för makten. Makten som berusar och styr oss.
  Så det ska finnas folk som letar på olika internet media om vi kan skämta
  rätt eller inte! Vägra underkasta er makten, avsätt den!

  Gilla

 • Jhonsson

  Så viker en (som man trodde) högtstående kultur ner sig inför en främmande skock Mena-folk, som dröjt sig kvar i medeltiden och som blir kränkta av allt.
  Och om de nu blir kränkta av allt vi har och allt vi gör här i väst, varför åker de inte hem till platsen de kom ifrån?
  Vi vill inte ha dem här!

  Gilla

 • Tobbe

  Vilken är folkgruppen tro…

  Gilla

 • salrol

  MEN INGEN ”HETS MOT ETNISKA SVENSKAR/EUROPÉER” ANSES SOM HETS! VARFÖR? GÄLLER LAGARNA INTE LIKVÄRDIGT?

  Gilla

 • ruben

  Jag tror den mångkultur-ambition man har inom vissa regeringar går fullständigt överstyr till vansinnets gräns. Förbjuda en nödvändig ventil av folkskämt, är som att täppa igen ventilen på en ångpanna. Vet tyskarna hur mycket det skämtas i flyktingarnas länder om Europeer inklusive tyskar t.ex. så skulle de aldrig komma på tanken. Ett livsfarligt påfund på lång sikt!

  Gilla

 • Jhonsson

  Kanske vore det bättre om man instiftade en lag, som gjorde det lättare att avlägsna idioter från högre poster inom stat och kommun.

  Gilla

 • Jhonsson

  Men det är inte lika lätt att förbjuda folk att tänka.
  Det blir i alla fall svårt att kolla vad de tänker.

  Gilla

 • Albert

  Så lågt har Europa nu sjunkit att humor och folkliga skämt uppfattas som hot av den galna makteliten. Ett tankebrott som skall stävjas med böter och fängelse!

  Nedan en video som säger mycket om den fascistiska åsiktsdiktatur Europa utvecklat sig till. Douglas Murray är en Brittisk författare, journalist, och politisk kommentator. Han talar här bland annat om en maktelit som slår ner på medborgare som protesterar mot samhällsutvecklingen samtidigt som de själva är för fega att ta tag i de verkliga problemen.
  Han nämner även Tyskland och Merkel.

  ”Hans specialitet är att på ett intelligent sätt peka ut det uppenbara för de trångsynta karriäristerna inom politik, akademi och media. Om inte annat oförmågan hos de etablerade klasserna att ta itu med problemen har visat hur oförmögna och obehagliga de är”

  Gilla

 • finnjävel

  I Finland brukar man säga så här – det finns bara två slag av folk man hatar utöver allt annat. Det ena är rasister och det andra är zigenare …

  Gilla

 • hllviken

  Lagen om ”hets mot folkgrupp” används endast som ett verktyg för att trycka ned ursprungsbefolkningarna i Nordeuropa.

  I Tyskland åtalas aldrig invandrare som förolämpar tyskar. I Sverige åtalas aldrig invandrare som förolämpar svenskar.

  Liked by 1 person

  • Sannfinländare

   I Finland har en sannfinländsk riksdagsledamot frågat polisen hur mycket hatspråk undersökning resurser de har som förstår det arabiska språket.

   Troligtvis har han fått inget svar.

   Gilla

 • Mary Agnes

  ”nationalitet”….. sicken jävla tur för Özzzzz Nöjen, som friskt och ständigt ”skämtar” om skåningar och värmlänningar, hur korkade vi är. Eller hur feta vi är /svensk folksång, Hej Skåning/. Eller hur ”sinnessjukt fult klädda” vi är /Felix Herngren/. Eller ”inte konstigt att de är kolugna, så mycket Valium som de knaprar i Skåne” /nån jävla stockholmskomiker i TV.

  Tänk – Özzzzzzz – när Skåne och Värmland bryter sig loss och blir EGNA NATIONER, då får du skaka galler. Nu har du hittat ett råtthål i lagen som du kan slinka ut genom. ”Nationalitet”…. så vad med ”landskap”…

  Tänk vad bra för lilleputt-NATIONER som Andorra…. man åker i finkan om man drar ett skämt om en flicka från Andorra, men inte om en från Katalonien eller Baskien.

  Det visar hur förbannat korkad lagen är – OCH – den strider mot yttrandefriheten.

  Gilla

 • Leif

  För den som orkar leta på antikvariat kan jag varmt rekomendera albert engströms strix. Har hittat några stycken själv. det som på den tiden sveriges intellektuella skämtade om skulle idag belönas med ett antal månader statlig försörjning..

  Gilla

 • RäddSomFan

  Med denna nya lagen där så kommer det att sluta väldigt illa, det är en sak som är säker, tyskarna kommer aldrig att gå med på detta och kommer dom med en sådan lag här så kommer jag fortsätta göra som jag alltid gjort, det finns ingen lag i världen som kommer ändra på det.

  Underbara skämt Pettersson, kunde inte dragit dom bättre själv, den bästa av dom var nog ändå den med ”Kriminalvården” 😉

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: