I det nya trygga Sverige sätts väktare in vid förskola


BROTTSLIGHET. Sala kommun sätter in väktare och kameraövervakning vid förskolan Ekorren. Orsaken är att personer vid flera tillfällen uppträtt störande vid förskolan, enligt säkerhetschefen Tommy Jansson.

– Förskolans personal känner en otrygghet på grund av det här och det ska de inte behöva göra. Därför anlitar vi väktare och kommer även att installera kameraövervakning, säger Sala kommuns säkerhetschef Tommy Jansson.

Det är när personalen ska stänga på kvällen som man tycker att det är obehagligt. Hittills har det inte varit några problem under dagtid då barnen är på plats. Det finns ingen hotbild mot själva förskolan, enligt säkerhetschefen.

Stökigheten är inte riktad mot förskolan utan det handlar mer om det geografiska läget vid Åkrahallen. Det rör sig mycket människor i området, säger Tommy Jansson.

Sveriges Radio

-Pettersson undrar naturligtvis vad det är för stökighet det rör sig om. Åkrahallen är en stor ICA-butik och vi kan nog utesluta ägarna och normala kunder. Det är andra ”gäng” som pissar och skitar ned och jag misstänker att ingen av rädsla för att kallas rasister törs flytta på grisarna…

Enligt ekonomi- och polisprofessor Heinz Shäfer är det dock inget att vara rädd för, det har i alla tider hängt zigenare och araber runt förskolor och förstört, oroat och svinat ned. Det är bara anmälningsbenägenheten som ökat.


18 responses to “I det nya trygga Sverige sätts väktare in vid förskola

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: