Adam, 19, misshandlades av sex svenska män i Ayia Napa, Cypern

MEDIA. Adam, 19, var på väg hem från en utekväll i Ayia Napa med sin flickvän. Då attackerades han av sex svenska män – och misshandlades. – Folk beter sig som vildar där nere, säger han till Aftonbladet.

Småländske Adam Lindgren, 19, och hans flickvän var på semester på Cypern innan studenten.

Adam. Privat foto från Aftonbladet

En av de sista kvällarna attackerades han av sex svenska män – och fick föras till sjukhus med ansiktsskador. Han hade fått tre tänder brutna, blåmärken i ansiktet och på halsen – samt frakturer på käken som fick opereras.

– Folk beter sig ju som vildar där nere, de bara söker efter bråk. Och det var samma sak med de här sex killarna, säger Adam till Aftonbladet.

Adams flickvän hade lärt känna männen, som är i 20-årsåldern, eftersom de bodde på samma hotell. Han säger sig veta att de är från Trollhättan. När paret vid 02-tiden den 29 maj var på väg hem från en utekväll i Ayia Napa så mötte de upp männen utanför en nattklubb för att hämta upp flickvännens rumsnyckel som de haft hand om.
– Jag var ensam med min flickvän och några tjejer från min skola när det hände. Tjejerna ställde sig runt mig och försökte skydda mig men tillslut fick de tag från mig och knuffade ner mig för en sidogata så att ingen skulle se, säger Adam.

Han minns hur han föll ihop – medan männen fortsatte att misshandla honom. – När de var nere på marken så fortsatte de att slå och sparka på mig så att jag fick en käkfraktur. De slutade först när en av tjejerna lade sig över mig. När jag var på väg mot ambulansen och vände mig om så hade de redan sprungit därifrån, säger han.

Under de första dagarna på sjukhus hade han smärtor över hela kroppen och kunde inte gå så han fick sitta i rullstol. När han efter två dagar kunde börja gå så ringde han polisen och anmälde händelsen. Efter en dag kunde fyra av de svenska männen gripas.
– De greps den 2 juni och hölls kvar i fem dagar. De är misstänkta och kommer att kallas in till rättegång, säger Yiannos Petrides, den cypriotiska polisens presstalesman.

Enligt Petrides letar cypriotisk polis fortfarande efter ytterligare två svenska män i 20-årsåldern som också är misstänkta i samband med misshandeln.

Efter käkoperationen var Adam dagar från att missa studenten – men hann hem i tid. Tänderna är lagade, men även om det gått några veckor så påminner smärtorna i käken fortfarande honom hela tiden av attacken.
– Jag kan inte tugga på hård mat och får vara försiktig när jag tuggar tuggummi. I början åt jag bara soppa men nu har jag i alla fall gått över till pasta, säger han.

Innan han lämnade semesterorten bad han polisen på Cypern om möjlighet att flytta fallet till Sverige eftersom samtliga inblandade befinner sig i landet nu – men fick ett nej. Han försökte sedan förgäves att anmäla attacken hemma.

– Den svenska polisen la ner polisanmälan helt eftersom de sa att de inte hade någon grund till att bedriva en polisundersökning men jag bor ju här och alla förövare bor här, säger han.

UD bekräftar att fyra svenskar gripits i början på juni – men ärendet är i deras ögon avslutat.
– Fallet är stängt och de är hemma, säger Anne Thorngren på UD Press.

Enligt polisen på Cypern är utredningen fortfarande igång. – Händelsen inträffade på Cypern och inte i Sverige, så fallet utreds i Cypern och det är Cypern – inte Sverige – som beslutar om det, säger Yiannos Petrides, presstalesman vid cypriotiska polisen.

Misshandelsfallet var det första av två liknande där svenskar drabbats i juni i Ayia Napa. I måndags attackerades en 23-årig man utanför ett hotell. – De var blodsugna. De ville bara banka sönder mig, sa 23-åringen till Aftonbladet. I det fallet hålls fyra svenska män gripna.


Ovanstående artikel kommer ordagrant från Aftonbladet. -Pettersson undrar lite över den och att enligt de pressetiska reglerna ska media undvika att nämna etnicitet, ändå är AB väldigt noga med att tjata om svenskar. Märkligt…

Händelsen nämns även i Cypriotiska medier. Där står i en kommentar ”Would not call them ”Swedish” as they are immigrants living in Sweden…” Vad en kommentar i en tidning har värld får ni försöka bedöma själva men vi minns…

Här kallade Aftonbladet somalier som var somaliska medborgare för svenska män.
Finsk media skrev män boende i Sverige vilket var korrekt.

18 thoughts on “Adam, 19, misshandlades av sex svenska män i Ayia Napa, Cypern

 1. Muslimska kriminella tattare som kallar sig för svensk. Har de åkt tunnelbana i Stockholm?

 2. Ha vi inte hört detta förut i samband med en våldtäkt på en färja 6 ”Svenska”män som i efterhand mirakulöst blev Somaliska medborgare?
  Jag anta att de är Tunnelbana Svenskar

 3. Jag är förvånad över att Aftonbladet fortfarande överlever. Är det kanske tack vare presstödet, som vi skattebetalare tvingas betala? För det är väl inte möjligt, att en normal människa köper denna skittidning. fylld av Fake news och ren strunt.
  Om man inte köper Aftonbladet (eller någon annan kvällstidning) under ett års tid, sparar man drygt 8000kr. På tio år blir det närmare 90000kr (nittiotusen kr). Lägg de sparade slantarna i en skokartong, spendera dem på semestern nästa år. Eller köp en bättre begagnad bil om tio år!
  Tiden går fort.

 4. De som läser Aftonblaskan måste lida av självskadebeteende. Bra att vi har bloggare som Pettersson som granskar vad jag menar är ”FAKE NEWS”.
  AB sponsras av Socialdemokraterna och LO. De som är med i facket sponsrar alltså indirekt denna tidning. Dags börja fundera på att gå ur facket. Gör ändå ingenting. Räcker med A-kassa. Spara dessa pengar på ett konto till semester eller dina barn.

 5. Skulle inte vara förvånad om dessa ”svenska” män var lika svenska som svenskarna på finlandsbåten.

 6. Det är ju intressant att svensk PK-media ibland påstår att det inte alls är relevant vilken nationalitet den kriminelle har (om det är en utländsk som är kriminell)

  Men, i andra lägen är det väldigt viktigt att påpeka att det är svenskar. som i artikeln ovan. Kan det vara för att Adam har ett utländskt utseende?

  Aftonbladet fortsätter att gräva sin egen grav, snart är skiten borta!
  Köp inte skräpet, det duger inte ens att lägga i botten av katt-toan.

  Klicka heller inte in på deras hemsiad, ju färre klick – desto mindre annonsintäkter!

 7. Det är babbar från Trollhättetrakten som är gärningsmän. Dessutom var dom 6 stycken, två hann undan från brottsplatsen och borde inte vara svåra att spåra upp med hjälp av passagerarlistan från researrangören.

 8. Synd bara att det inte drabbade den tvålfagre Anders Lindberg,
  men den fegisen vågar väl inte visa sig utanför Södermalm?
  Han är väl bara trygg när han sitter i sitt bås på A.B och plitar
  ihop sina helkonstiga alster.

 9. Sopan Aftonlögnen är precis som vanligt, rena
  lögner blandas friskt med halvsanningar och omskrivningar
  till en salig kökkenmödding? Att det finns en enda människa som
  lägger pengar på skräpet är en gåta.

 10. Användningen av ordet ”svensk” har verkligen bidragit till förvirring i att bedöma vad som händer. Är det Kalle, Ludvig, Bengt, Sven-Åke, Rasmus, Erik och Olle eller är det Muhammed, Mustafa, Hassan, Ashmed, Abdullah, Kemal ute på upptåg. För mig och övriga medborgares bedömning av läget vore jag tacksam om svensk press använde begreppet svensk medborgare och/eller etnisk svensk istället.

Kommentera