Tidigare arbetsmarknadsminister – det är inte utan att man är imponerad av SD


INRIKES. Sverigedemokraterna har ökat sitt stöd och landar på 20,0 procent i Novus senaste mätning. Därmed befäster partiet också sin position som näst största parti efter Socialdemokraterna och före Moderaterna, som fortsätter sitt tapp. Enligt Novus går SD främst fram i gruppen arbetare och i södra Sverige. 

I ett inlägg på Facebook skriver den förre arbetsmarknadsministern Sven-Otto Littorin (M) att han är imponerad över prestationen. ”Den stora revolutionen handlar inte om att Moderaterna riskerar att splittras mellan liberala och konservativa utan att Socialdemokraterna utraderas i sitt kärnland”, skriver han och fortsätter: ”Då kan ju S sitta där med sina identitetspolitiker i Tro och Solidaritet medan de arbetande sossarna går till SD.”

Vidare jämför Littorin med hur de Nya Moderaterna – vars kärntrupp bestod av Littorin, Fredrik Reinfeldt och Anders Borg – stal S huvudfråga inför valet 2006, och hur M senare ”tappade greppet” igen 2014.

”SD snor inte bara frågan utan en hel del av grundvärderingarna. Sällan har en handlingsorienterad liberalkonservativ rörelse behövts mer tydligt som motvikt”, skriver Littorin.

-Pettersson håller inte med Littorin. SD har inte snott något utan hållit en rak linje, tyvärr har de veknat lite den senaste tiden. Har de snott något så är SD idag  vad socialdemokraterna var igår…
Tage Erlander (S) 1965: ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden.”
1995 skrev den dåvarande socialdemokratiska regeringen under Ingvar Carlsson så här ”de senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad än den utomeuropeiska invandringen…”

23 responses to “Tidigare arbetsmarknadsminister – det är inte utan att man är imponerad av SD

 • ruben

  Jag ser inga fel i Ulla Lindströms uttalande. Om det är rasism att konstatera skillnaderna i hudfärg och utseende mellan vissa folkslag, så vet jag inte hur man skall göra. En god medborgare uppskattas oavsett etnicitet. En brottsling är en brottsling oavsett etnicitet.
  Att konstatera att de med viss etnicitet är kraftigt överrepresenterade i våra fängelser är förstås inte heller rasism, utan kalla fakta. Det bekräftar vad Ulla L. visste redan då. Ingen skall heller inbilla mej att man behöver t.ex. våldta någon för att man är fattig. Slutar vi tala om det vi ser och skuldbelägger de som talar om vad de ser, kommer Sverige att bli en nyckfull och fientlig nation för de skötsamma skattebetalande medborgarna. Den fientligheten har redan börjat tyvärr. En obegriplig identitetspolitik, relativistisk värdegrund omvandlar politiker och myndigheter till giftiga kameleonter mot dem de är satta att betjäna i sina ämbeten. Bevare oss väl, så inte Sverige klappar igenom helt innan nästa val. Jag tycker SD talat klarspråk om vad Sverige måste göra. Stoppa all invandring av bidragskandidater, utvisa alla papperslösa. Sluta ge bidrag till asyl-sökande som inte har rätt till asyl. Det må då ta 30 år eller mer innan vi kommit till rätta och lagat det trasiga samhällsfunktionerna, som är enorma. Vägar, gator, järnvägar, ordningsmakt, sjukvård skolor försvar osv.

  Gilla

 • Truthfighter

  Sossarna är alldeles för stra! De borde åtminstone halveras!

  Gilla

 • Jhonsson

  Helt klart var socialdemokraterna betydligt mera klarsynta förr i tiden.
  Ledaren för den humana stormakten, Stefan Löfven, har inte fattat, att han leder en hel nation till undergång

  Gilla

 • Nisse

  Kom ihåg en sosse är bara soledarisk när andra betalar……….

  Gilla

 • Peter

  P K givetvis som blir OK i rättstavning

  Gilla

 • Peter

  Det mest onödiga i Sverige är Ruinfält, Löven och Centerns Annie Lööv. Må de ruttna i helheten de skapat för oss Svenskar. Åt helheten med OK och lögner för ekonomiska migranter som får alla nya jobb via är utan riktig lön utan bidrag för att fixa statistiken.

  Gilla

 • Peter

  Det mest onödiga i Sverige är Ruinfält, Löven och Centerns Annie Lööv. Må de ruttna i helheten de skapat för oss Svenskar.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Italien säger Basta!

  Inte tillgång till hamnarna för de org som kommer till Medelhavet och är ”räddningsskepp”.

  Gilla

  • Grune

   Det talas ofta om att nu har man ”räddat” si och så många människor från drunkning på Medelhavet. Då ställer jag mig frågan VARFÖR???????

   Gilla

 • Hönsmamman

  Nu är en brytpunkt nådd.

  Det är inte så lätt att tysta sd-positiva röster när de är i majoritet bland arbetare. Svårt för LO numera? De tappar greppet? Halkar på sitt eget bananskal?

  Bara en tidsfråga innan det går att diskutera mer öppet även bland arbetare på arbetet?

  Innan året är slut kommer mycket att ha förändrats i Sverige.

  Lööf kommer nog inte att fatta. Hon verkar trivas bäst när hon slipper ta ansvar eftersom hon gör allt för att skapa icke-möjliga konstellationer?

  Gilla

 • Peter Kostin

  Men Eva Franchell (Aftonbladet) skriver idag att SD är ett onödigt parti.
  Ett axplock: ”På ett halvår har tre av Sverigedemokraternas riksdagsledamöter dömts för brott och sannolikt börjar väljarna att tröttna på det parti som mest av allt påminner om en drängstuga.”

  Hon måste ju ha missat den väljarmätning som presenterades i dagarna, där SD går framåt och snor arbetarväljare från S.

  http://www.aftonbladet.se/ledare/a/7rVbV/sd-ar-ett-helt-onodigt-parti

  Gilla

  • Hanna

   Desperat människa, precis som Anne Ramberg m fl.

   Gilla

  • Grune

   Jag kan hålla med om att SD är ett ”onödigt parti” eftersom det är så att om Sverige hade haft politiker i de övriga partierna från början, alltså redan på 80-talet så hade inte SD behövts.
   Det är avsaknaden av invandrarpolitik hos 7-klövern som har gjort att SD behövs.

   Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Jag är imponerad av SD !
  Men mycket, mycket mer av sossarna med Löfven i täten !
  Hur man kan förneka, ljuga, och fullständig saknar empati, ansvar och förståelse hur ett land ska styras….Det är mycket mer imponerande !

  Gilla

 • Suzie

  Inte ens SD är för de allra fattigaste svenskarna.De om något parti borde väl visa gott föredöme och omsorg genom att tex bjuda de allra sämst ekonomiskt lottade på gratis medlemskap för dem som vill bli medlem i partiet men inte har råd,gratis internutbildning inkl. mat/boende,som det är nu är det flera medlemmar som inte kan deltaga i kurser/utbildningsdagar för man måste betala mat och boende själv vilket kan kosta från 800 kr och uppåt för en helg eller mer,och det är ju omöjligt för en fattig pensionär/arbetslös/ att hosta upp.SD partitoppen borde sett till att ombesörja med detta och särskilt nu då de är i desperat behov av att fylla upp alla tomma platser i partistyrelser och kommunfullmäktige runtom i landet då partiet växer och får alltfler sympatisörer.

  Gilla

  • Stenbock

   Utmärkt ”Suzie” att du nu väckt denna fråga till livs.Är nästan säker på att någon i partiets ledning läser Petterssons blogg,och kommer förhoppningsvis att föra din fråga vidare.
   För oss i större orter är problemen inte så stora,eftersom lokalavdelningarna ordnar seminarier och föreläsningar på hemorterna.Men kan tänka mig att det ute i landet finns områden, där ditt förslag borde gälla.
   Sänd gärna din kommentar direkt till : Sverigedemokraterna.se
   På deras sida finner du alla uppgifter som behövs,för att nå kontakt.

   Gilla

 • Jhonsson

  Ulla Lindström ville inte ha någon slum i Sverige. Det vill inte svenskarna heller. Men varför återinförs den av Löfven? Och varför lade Reinfeldt grunden för detta? Varför har vi de senaste 15 åren haft regeringar, som med vett och vilja förstör vårt land?
  Det gäller att vilja rätt, när vi röstar nästa år. Det kommer att bli ett ödesval, där vi väljer mellan att rädda Sverige från undergång eller att rösta för att skapa en bananrepublik av vårt land.

  Gilla

 • gamgubben

  Socialdemokraterna var då som de borde vara idag!

  Gilla

 • Jhonsson

  Ett par dagar innan valet 2014 gjorde Novus en opinionsundersökning om väljarstödet för partierna. De missade SD:s stöd med 58 %! En dundertabbe med andra ord och mer än tillåtet om man skall tas på allvar. Meningen med missbedömningen var säkert medveten. Novus-folket ville få folk att tro, att en röst på SD var bortkastad. Nu blev det inte riktigt som Novus ville. SD fick ju 12,8 %.i stället för de 8,9 som Novus förutspådde.
  SD får 20 % i dagens undersökning från Novus. Jag justerar med det fel de hade vid valet 2014. Då får vi 20 x 1,58 = 31,6.!’
  Jag lovar er, att jag med detta värde är närmare verkligheten än Novus.
  De finns bara två institut, som ger någorlunda rätt värden för SD. De är Sentio och Yougovs.
  Vi måste få en sverigevänlig regering vid valet 2014.
  Låt oss förpassa Löfven och hans regering till historieboken!

  Gilla

  • Stenbock

   Måste kännas trist för dessa institut (Novus m.fl)som i åratal sökt manipulera befolkningen,med vinklade mätningar.Misstänker att de nu fått kännedom om,att t.o.m. de nysvenskar som invandrat under normala förhållande,sedan 50-talet röstar SD !!
   Nu måste man sakta krypa fram vad gäller %-talen innan valet 2018,för att inte totalt tappa det ynka förtroende,som finns kvar bland de obildbara aningslösa.

   Gilla

 • Mimi N.

  Tid och universum är oändliga, permanenta. Dock inte självsäkerheten och övertygelsen om egen överlägsenhet. Det är skadligt när dessa uppfattningar tar så oöverstigliga mått, verklighetskänslan lider, man sänker sin gard och tillåter hånfullt gäckeri och falsk beskyddarattityd sätta sin prägel på samhället.
  Och så, har självbevarelsedriften gått ner till noll.

  Gilla

 • Stenbock

  Beklagar er yngre inhemska generationer…Ni har aldrig fått uppleva det sköna och trygga landet,vi nu gamla levt upp i !
  Tiderna då man inte behövde låsa ytterdörren,när man gick ut (och om) lades nyckeln under dörrmattan.(vilket alla kände till) En eller högst två gånger om året kom zigenare förbi orten.Ali Baba och afrikanska niggrar syntes i Norden,först under 80-talet.Minns som igår min första långa utlandssemester,till då exotiska Mallorca 1968.Priset för allt inkl. resa/hotell l98:-..Ni förstår på den tiden var en svensk krona värd något.För 1,26 fick man en tysk D-Mark,och spanska pesetas var nästan gratis !!!!
  Men så fick vi på den tiden förstås,inte uppleva dagens mångkultur utanför dörren…. 🙂

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: