Teodorescu: ”Jomshof borde be om ursäkt”


INTEGRATION. Richard Jomshof (SD) bör fundera på hur hans uttalande om att utrikesfödda inte kan ses som svenskar påverkar partiets trovärdighet, skriver Alice Teodorescu i en ledare i GP. Han borde be om ursäkt, tycker hon och poängterar att M-politikern Kahin Ahmed, som uttalandet gällde, har bott i Sverige i 26 år.

”Är inte hela poängen med integration att man ska få bli betraktad som svensk oavsett varifrån man kom?” avslutar Teodorescu.

-Pettersson menar att här är Alice Teodorescu som normalt har mycket bra åsikter ute och cyklar.

”Du är inte välkommen i Sverige”, skrev Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof. Det kan knappast uppfattas som att det omfattar alla utrikesfödda. Att M-politikern Kahin Ahmed, som uttalandet gällde, har bott i Sverige i 26 år har inte med saken att göra.

Kahin Ahmed har trots sina 26 år i Sverige inte förstått innebörden i demokratin, och det gäller inte bara uttalandet ”Du är inte välkommen i förorterna, Jimmie Åkesson!”, utan hela Ahmeds karriär som politiker och islamist i Sverige. Det är odemokratiskt att inte låta ett parti delta när alla andra är välkomna. Agerar man odemokratiskt och diktatoriskt får man alltså ta kritiken.

Jag tycker Teodorescu ska kritisera Moderaterna och Kahin Ahmed i stället för Sverigedemokraterna och Richard Jomshof.

Om Kahin Ahmed på bloggen…

Om Alice Teodorescu på bloggen…


35 responses to “Teodorescu: ”Jomshof borde be om ursäkt”

 • Peter Skoglund

  Jag gillar och har stor respekt för Alices åsikter. Vilket innebär att jag inte alltid håller med i allt hon tycker och skriver. Men jag gillar den ärlighet och uppriktighet hon står för.

  Precis som det ska vara i en riktig demokrati, med en levande politisk debatt, full av olika åsikter från olika håll.

  Jag citerar det överlägset viktigaste, som hon skrev i denna ledare. Det säger allt.

  ”Att en partiledare för ett demokratiskt valt riksdagsparti, tillika Sveriges näst största enligt mätningarna, inte skulle vara välkommen i ett sammanhang som det som ägde rum under Järvaveckan är ett märkligt påstående. Det säger mycket som inte är så smickrande om Ahmeds demokratiska insikter. ”

  Gilla

 • mari

  Alice trovärde står nu på -0. Be mej inte förklara hur det matematiskt är möjligt men hon lyckades. Glöm tallinjen, här handlar det om %

  Gilla

 • mari

  Jomshof har ingen anledning o be Ahmed om ursäkt däremot tycker vän av ordning att det är på sin plats att göra en uppföljning av ärendet. Har Ahmed lämnat landet som han blivit ombedd ???? Respektlös är vad han är.

  Gilla

 • whatthefeng

  Att förbjuda SD måste vara PK:s våta dröm. Det finns mycket annat också som skulle kunna förbjudas tagit i beaktande de uttalanden som gjorts av våra folkvalda, deras experter samt PK-media. Och varför inte bötfälla rejält om lagarna inte följs. Pengarna behövs verkligen.

  Och nu över till den senaste tidens stora nyhet.

  Kahin Ahmed – Du är inte välkommen i förorterna, Jimmie Åkesson!
  Rickard Jomshof – Och du är inte välkommen i Sverige, Kahin Ahmed!

  PK-stormen efter ovanstående visar med klar tydlighet vart vi är på väg. Tänk att bli bemött med något av följande uttalanden!

  Du är inte välkommen i den här ICA-affären, nn!
  Du är inte välkommen i den här taxin, nn!
  Du är inte välkommen på det här tåget, nn!
  Du är inte välkommen på den här läkarstationen, nn!
  Du är inte välkommen på den här restaurangen, nn!
  Du är inte välkommen i den här röstningslokalen, nn!
  Du är inte välkommen på den här biografen, nn!
  Ditt barn är inte välkommet på den här förskolan, nn!

  Påminner lite om nazityskland om jag får säga min åsikt. Om jag blev bemött med något av ovanstående så skulle mitt svar vara, precis som Rickard Jomshofs, – Och du är inte välkommen i Sverige, xx!

  Hoppas innerligt att jag inte blir bemött på det här viset eftersom jag har en mycket kort stubin och säger vad jag tycker och tänker. Följande historia hände mig för några år sedan i min lokala kakbutik.

  2 personer före mig i kön så jag tar en nummerlapp. Ytterligar 3-5 personer droppar in och sedan en ung kille, en n***r. Tillslut så blir det min tur och jag påbörjar mina 2 steg fram till disken. Innan jag är framme så tränger sig n***rn före och började beställa. Det skulle han inte ha gjort. Med ett fast grepp om hans skjortkrage så förflyttar jag honom bort från disken.

  – I den här affären använder vi kölappar, sade jag till honom.

  Jag märkte hur ett visst mått av tystnad fortplantades genom affären men även en hel del leenden kunde ses. Och då växte hornen ut. Ett sådant här tillfälle måste utnyttjas tänkte jag och böjde mig fram emot expediten.

  – Jag vill ha 2 stycken N E G E R B O L L A R, sade jag.

  Jag drog verkligen ut på det hela. Det tog lika lång tid att säga N E G E R B O L L A R som resten av meningen!

  Det var bara applåder som saknades. Idel leenden och fnissningar. Och det var bara en person som inte log när jag gick ut ur affären och ni kan säkert gissa vem!

  Liked by 1 person

 • RäddSomFan

  Har sagt det förut men säger det igen Göteborgs-Posten är inte vad den ser ut att vara, det är en ulv i fårakläder.
  Göteborgs-Posten bör bojkottas!.

  Gilla

 • Bosse S

  Fegt och oförskämt av Alice. Jag kommer hädanefter stoppa tillbaks henne i facket bland de andra kulturmarxistiska sverigehatarna.

  Gilla

 • gamgubben

  Jomshof borde ha sagt, ”Jimmie är inte välkommen säger du, vi kanske inte skulle ha välkomnat dig till Sverige”

  Gilla

 • Mimi N.

  Genom att förbjuda Åkesson inträde till förorterna, bekräftar muslimen K.A. att förorterna är muslimsk privategendom – med vems auktoritet om inte den som kommer från själva rödgröna överheten ?

  Gilla

  • Falköga

   Järvafältet var militärt övningsfält mellan 1905 och 1970. Det är således mer än sextio årskullar värnpliktiga ur Stockholms garnison som under två världskrig övat sig i att försvara vårt land mot invasion på den plats som nu byggts till förort. Det känns mycket illa och jag blir förbannad att nu få veta någon med andra rötter ska hävda att jag inte längre får besöka den trakten.

   Gilla

 • introvert

  Båda är ju politiker, vill med största sannolikhet samla poäng. Grejen blir
  sandlådestadiet eller som man ropar får man svar. det finns betydligt
  viktigare saker för politiker att jobba med i dagens Sverige, annars rösta
  bort dom.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Märkligt att utanför EU-15 och uppväxta i forna Sovjetstater ofta får förtur i alla debatter och sitter ofta i Regering, Riksdag och Högsta Förvaltningsdomstolen i Sverige (ofta helt utan utbildning) men USA kräver t.ex. inrikesfödda för vissa tjänster (amerikanarna har redan tagit över ett land och förstår tekniken)

  Gilla

 • hllviken

  Alice är söt och intelligent men
  hon är invandrerska och
  står alltid på invandrares sida mot
  det svenska folket.

  Gilla

  • Mimi N.

   Hon – invandrerskan – är helt och enkelt lika rädd som ni – svenskarna. Rädslan är det som paralyserar alla, oavsett om man uttrycker sig under antaget namn eller eget namn. Feghet, total underkastelse !!! Älskar man oket, får man leva med det tills svärdet tar över oket.

   Gilla

 • ruben

  Naturligtvis skall Kahin Ahmed vara den förste som skall be om ursäkt. Det är ju höjden av särbehandling om han skall slippa undan utan kritik. Det var oförskämt sagt som nog förtjänade det svaret av Jomshof även om det varit bättre att låtit bli. Sossarnas överlägsna attityd, som tillåter dem säga vad som helst mot SD:s representanter för minst en miljon väljare är ett demokratiskt hot. Som sagt var, om jag bott i Kina i 50 år, så tycker ändå ingen Kines att jag är Kines, men kan ändå vara lika uppskattad. Det är ingen förolämpning eller diskriminering i det. Den här identitetspolitiken med sin polarisering lovar inget gott.

  Gilla

 • Svensk lösen

  Nu syns ullen på Teodorescu! Det var väl det jag trodde. Där fick alla Sverigevänner som höjt henne till skyarna något att tänka på

  Gilla

  • Svensk lösen

   Dessutom felciterar hon honom. Hon utelämnar nämligen behändigt det lilla ordet ‘Och’ som inleder Jomshofs kvitter. Det måste man nämligen göra om läsare inte skall begripa att det finns en orsak till att Jomshof skrev det han skrev. Lika falskt som hon själv är..

   Gilla

 • Silfverbielke

  Har bott i Sverige i 26 år och jobbat i 18. Vad gjorde han under de andra sex åren?
  Vad har han jobbat med?
  Politiken är mest för dem som inte platsar i arbetslivet.

  Gilla

 • Argus

  Nation är ett kollektiv av individer med samma ursprung, språk, kultur och i förekommande fall religion. Nationalitet är medlemskap i en nation som man bara kan förvärva genom att födas i den samma. Det har inget att göra med geografi, det är land, även om nationer fanns i geografiska områden. Det har heller inte att göra med kontroll över ett område, det är stat, även om de flesta stater ursprungligen var nationalstater.

  Att samerna firar nationaldag är korrekt då det är en nation och ingen stat även om många av dem har det som agenda. Att Sverige firar nationdag är inte riktigt rätt. Det hette tidigare svenska flaggans dag och då som nu firade man konungariket (rike är ett specialfall på stat) och inte svenskarna även fast vi var nationalstat innan vi valde underbegåvade politiker att styra landet.

  Sålunda Alice, jag är ledsen men du och Karin Ahmed är inte svenskar. Vad gäller dig men inte Ahmed är att du är så kallad naturaliserad svensk, det vill säga att du uppfyller alla villkor förutom ursprung.

  Gilla

 • anne b rat

  Jävla hyckleri från dessa ”blomsterhattstanter”, det borde väl i rimlighetens namn vara Ahmeds ansvar att först be om ursäkt.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Har ännu en kappvändare sett dagens ljus? Detta trodde jag inte om Alice.

  Gilla

 • Tony

  Konstiga debatter som uppstår i Sverige vi har en Så kallad
  Statsminister som i tid och otid kallar 2 miljoner av väljarna
  för att vara Nazister och Fascister utan att Media lyfter
  på ögonlocken, men när en invandrare trots sina egna korkade
  uttalande får påpekat att han inte heller är välkommen, då
  går media i spinn? Vi måste ha västvärldens mest insnöade
  Media?

  Gilla

 • Tony

  Spelar väl ingen roll att han har bott här i 26 år, när han
  fortsätter med sitt medeltids tänk, var har han fått uppslag
  till att utesluta vissa partier på vissa platser i ett land som
  i vart fall säger sig vara demokrati? Koranen kanske? i
  så fall skall han veta att vi här i Sverige inte rättar oss efter
  den efterblivna boken!

  Detta borde Alice Teodorescu Upplysa den här inflyttade
  mannen om, det spelar ingen roll hur länge han varit
  här när han fortsätter att tänka bakvänt!

  Gilla

 • ossie

  Där sjönk hon ned till de andra sk journalisterna. Den som borde be om ursäkt är babben son definitivt inte hör hemma i vårt land.

  Gilla

  • Bosse

   Det är just detta som är så konstigt just nu i samhällsdebatten.Ena dagen så tror du att sådana som Alice Teodorescu, Anna Dalberg m.m har vänt och ser nyktert på verkligheten, för att nästa dag åter hylla odemokratiska islamister och våldsbenägna muslimer.Jag undrar vad det är dom är ute efter.Det verkar som om dom testar något. Dom verkar inte vara pålitliga.Ibland undrar man om dom blivit hotade med avsked från sina redaktioner och tar tillbaka sina åsikter.Dom pudlar. Mycket konstigt beteende har dom just nu.

   Gilla

 • ulsansblogg

  Hur man accepteras beror inte på etnicitet eller hudfärg. Det som är betydelsefullt är hur man agerar och beter sig och att man anammar demokratiska värderingar. Det gäller att sätta ned foten och påtala det som Jomshof gör och för att motparten som inte insett det efter två decennier i Sverige ska förstå det bör man krydda sitt påstående rejält vilket som i det här fallet innebär att fysiskt bege sig där man kan känna sig trygg med sina icke demokratiska värderingar.

  Gilla

 • malmobon

  Var det inte demokratin som synliggjordes inom islam? Skjut inte bredvid målet.

  Gilla

  • Bosse

   Om man försvarar den där politikern då har man inte mycket i debatten att göra. Detta han sa nu är inte det enda idiotiska han har kommit med.Och att han varit i Sverige i 26 år och inte integrerats är väl ett bevis nog för att man passar inte in.Ett lågvattenmärke av Alice Teodorescu och hon behöver skärpa sig i framtiden.

   Gilla

 • nosferatu

  Jomshof ska inte be om ursäkt förrän media och Moderaterna kräver Ahmed på en.

  Däremot tycker jag att politiker, i synnerhet de i riksdagen, ska skippa sociala medier som twitter. Det är alldeles för lätt att vräka ur sig saker i affekt.

  Det gjorde Jomshof, vilket han erkänt. Ahmed däremot, han kunde sitta hemma i lugn och ro och författa sin text.

  Gilla

 • Mary Agnes

  I Malmö fick rektorn gå in och förbjuda nationsflaggor på studentavslutningen. Om man nu känner sig så turkisk, irakisk, somalisk eller vad det nu kan vara, att man MÅSTE vifta med SIN nationsflagga, hur kan man då klaga när någon säger att ”du är inte svensk”??

  Jomshofs korkade uttalande har blivit mumma för vänstermedia, som kan använda det som Trumps ”we all saw what happened in Sweden last Friday” – där MEDIA VET vad Trump menade, men ändå använder den felsägningen som en feltolkning.

  Gilla

  • ruben

   Haha. Tänkte på samma sak. Varför är Svenskheten, plötsligt så livsviktig, när man annars hånar eller förnekar den så entusiastiskt i andra debatter. Vanligt hycklande som vanligt?

   Gilla

 • ola.torpe

  Jomshof borde inte ha kommenterat denne moderat pga sin ställning i SDsom partisekreterare. Det är lite under värdigheten att bete sig som Löfven,Johansson etc vars agenda är bristande omdömen.i samhällsdebatter att kommentera enskilda fall som Regeringsföteträdare. SD måste ha en upphöjd och sansat uppförande i sitt politiska
  agerande inom Sd toppen.
  Att denne moderat saknar samhällsvärderingar och kunskap slår mot honom själv är bästa medicinen dvs tappade röster.Enfald behöver inte alltid bemötas då detta fall är tillräckligt talande.

  Gilla

 • Sisu

  Har varnat för henne tidigare. Hon är en mångkultur och fri invandringsälskare. Dessutom hatar hon också SD.

  Tro inget annat.

  Gilla

 • Grune

  Mig veterligt så sa han väl inte att inte utomjordingar fick vistas på vissa platser i Sverige. Han sa väl bara att sådana som har sådana åsikter som Kain Ahmed inte borde vistas i Sverige.

  Gilla

 • Bajen666

  Jag drar tillbaks mitt stöd för denna kvinna, trodde faktiskt att hon höll sig för god för sånt här trams.

  Gilla

 • Falköga

  Det var så skönt att läsa Richard Jomshofs raka svar på Kahin Ahmeds oförskämda hot mot Jimmie Åkesson. Ja, inte bara mot Jimmie utan mot alla som inte tillhör Ahmeds klan.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: