Misstänkta IS-terrorister gripna på Mallorca


ISLAM. Fyra personer som misstänks vara en del av en IS-cell har gripits på semesterön Mallorca. Gruppen misstänks ha försökt att rekrytera ungdomar till terrorsekten IS på flera håll i Europa. Utöver de fyra personerna uppges gruppens andliga ledare, en brittisk imam, ha gripits i Birmingham. Även en spansk medborgare som kopplas till cellen uppges vara gripen i Tyskland.

Gripandet av de totalt sex personerna uppges ha skett under en samordnad anti-terrorinsats i Europa.

I ett uttalande från det spanska inrikesdepartementet misstänks de för att ha samlat in pengar och för att ha försökt att få ungdomar att resa till terrororganisationen IS i Syrien.

Fyra av de misstänkta IS-medlemmarna ska ha gripits på den spanska ön Mallorca i Medelhavet där tusentals svenskar varje år spenderar sina semestrar.

Utöver de fyra gripna på semesterön uppges en 44-årig brittisk salafistimam ha gripits i Birmingham i England på begäran av spanska myndigheter.

Enligt spansk polis tros han vara cellens andliga ledare och han ska vid flera tillfällen ha rest till Mallorca för att träffa de fyra personerna som nu har gripits av den spanska polisen.

Den sjätte gripna personen är enligt den tyska nyhetsbyrån DPA en 28-årig spansk medborgare som ska ha gripits i Tyskland. Mannen misstänks enligt DPA ha hjälpt gruppen med rörligt propagandamaterial.

 

I nuläget misstänks gruppen inte för att ha planerat något attentat i Europa. Misstankarna mot gruppen handlar istället om att den har försökt att rekrytera personer och samla in pengar till IS i Syrien.

-Pettersson vill påpeka att grupper som Boko Haram, al Shabab, al Qaida, IS, Abu Nidal, Al-Aqsa-martyrerna, Hamas, Nusrafronten och andra gäng bara gör som Muhammed sade och som det står i koranen. Det har naturligtvis inget med islam att göra utan beror på de socioekonomiska effekterna…


4 responses to “Misstänkta IS-terrorister gripna på Mallorca

 • odalkvinnan

  De har intervjuat en bror till en av dem. Han sa; det är omöjligt då min bror är så snäll och han är så religiös. En fru sa vi har bott här så länge så vi känner oss lite hemma här. Kommentaren från polisledningen är; vi har beslagtagit material som visar hur de hyllar dåden som skett och även propaganda och uppmaningar till jihad. Bra att de får komma till tals och även bemötas utan snyft från polisens sida. Man tackar polisen här. Trots tung beväpning. Sverige vill ju inte att polisen ska visa sin beväpning, en ska sitta i bilen beredd att lämna över vapen till kollegorna-hur många hinner dö under tiden? Inse fakta!

  Gilla

  • naimlap

   En svensking, är och förblir en svensking och aldrig ändra de sig utan förblir lika flata och fega, som de var på 1700 talet då A. Lewenhaupt kapitulerade inför en liten rysk expeditionskår med hela sin stora armé utan ett skott eller fäktning.

   Gilla

 • Cinna

  Börjar kännas som om vi i Europa sitter på en krutdurk…

  Gilla

 • age

  Alla muslimer är muslimer.
  Alla muslimer är skyldiga att bekräfta sin hjärntvätt 5 ggr/dag + fredag.
  Alla muslimer är skyldiga att följa koranen.
  Alla muslimer ska betrakta oss (otrogna) som fiender.
  Alla muslimer ska bidra till att islam tar över världen.

  Är muslimer då våra vänner eller våra fiender?
  Kan vi ha kända fiender i vårt land?

  Vi har dem i vårt fosterland!
  Vi har dem omkring oss!
  Vi har dem nära oss!

  Koranen säger att kvinnan är som en åker – en åker ska brukas!
  Koranen säger att kvinnan är underställd mannen!

  Vågar du låta din dotter gå ut ensam?
  Känner du dig trygg?
  Behöver vi göra något?
  Är framtiden för vårt fosterland trygg?

  Koranen finns inte i lightversion!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: