Tusentals skippade mönstring – kan tvingas betala


FÖRSVAR. Skyldigheten att mönstra kommer gäller från den 1 juli 2017 och från den 1 januari 2018 kommer skyldigheten att genomföra grundutbildning med värnplikt börja gälla.

6 000 svenskar svarade inte på försvarsdepartementets kallelse till mönstring. Nu kan de tvingas betala tusentals kronor i vite. Mellan den 7 april och 4 maj skickade Rekryteringsmyndigheten ut brev till cirka 90 000 svenskar som ett förberedande steg mot mönstring. I det så kallade beredskapsunderlaget uppmanades ungdomar födda 1999 att svara på en rad frågor i ett webbformulär om hälsa, socialt liv och personlighet. Det varnades också om att den som inte fyllde i formuläret inom 14 dagar riskerade vite.

Omkring två månader senare är det fortfarande 6 000 personer som inte svarat på uppmaningen. Myndigheten har nu skickat ut påminnelser.

-Pettersson antar att de som vägrar svara inte är lämpliga i försvaret men jag hoppas myndigheterna i flathetens land fullföljer hotet om böter. Sedan tycker jag att värnplikten ska vara obligatorisk för alla, det behöver inte vara i det militära men tolv månaders samhällstjänst skulle vara nyttigt för många…

Om mönstring på bloggen 


8 responses to “Tusentals skippade mönstring – kan tvingas betala

 • Sven-Erik

  Instämmer med Petterssons kommentar; ”Sedan tycker jag att värnplikten ska vara obligatorisk för alla, det behöver inte vara i det militära men tolv månaders samhällstjänst skulle vara nyttigt för många…”
  – Dessutom ska de flyktingar med språkkunskaper utbildas i internationellt hjälparbete och som snickare, murare, elektriker, vvs-are bygga upp sina krigshärjade hemländer. Med en orange basker kommer dessa unga män göra succe i Mena-länderna.
  Och som en bonus återfår Sverige huvudrollen som den humanistiska stormakten.
  Go for it, Mohammeds! Ni blir hjältar och får RAR (rest and recreation) hos de kvinnor ni flytt ifrån.
  Var nu inte ynkryggar utan visa att ni är män och inte fega kräk.

  Gilla

 • Observator X

  Alla män SKALL göra militärtjänst. 9 månader för menig.
  Det skall ej förekomma vapenfritt alternativ.
  Tvång. För svenskar. Inte arabafrikanasiater, de skall sändas hem.
  Slut.

  Gilla

 • Billy Boy

  Om Sverige blev indragna i krig så skulle de försvarsanställda som överlever bli av med jobbet efter bara en veckas tjänstgöring i skarpt läge.

  Det är ju knappast någon yrkeskarriär att satsa på långsiktigt.

  Och med Schyman som ÖB så behöver hon inga stridande soldater öht.

  Kanske nöjer hon sig med några ”dialog”-malajer för att lösa konflikten med den anfallande aggressiva fienden.

  Politikerna vill sänka landet och har i princip redan kapitulerat på många frontavsnitt … inte minst i alla ockuperade no-go-zoner som redan breder ut sig på alltför många platser som tidigare tillhörde det svenska territoriet.

  Mot den bakgrunden kan man i viss mån förstå dom ungdomar som skippade mönstringen.

  Gilla

 • Jhonsson

  Om vi hade fått ett försvar värt namnet, hade de kanske ställt upp.
  Försvaret av Gotland består numera av ett stridsvagnskompani. Mindre än 200 man. Gotland är 150 km långt. Det blir drygt en gubbe per km! Att bli utvald till kanonmat intresserar väl inte så många. Efter andra världskriget, när Sverige hade ett försvar, fanns där fyra regementen med 6-8000 man på Gotland. Det går utför med vårt land

  Gilla

 • age

  Dom vill väl, naturligtvis inte, riskera att hamna intill fiender (muslimer) som har tillgång till vapen.
  Så länge inte riksdagen skapar en lag som förbjuder muslimer att vara militärer, poliser, brandmän eller vårdpersonal så hedrar jag våra ungdomar för motståndet.

  Gilla

 • RäddSomFan

  Jag skulle inte heller svarat idag om jag fick förfrågan, jag förstår dessa ungdomar som inte svarar för vem vill bli utbildad i genuspedagogik och all jävla annan skit som försvaret idag står för med denna regeringen.
  Vidrigt är bara förnamnet.

  Gilla

  • Albert

   Läser på försvarsmaktens hemsida; ”Målet – en rådgivare i gender på varje militär enhet i Försvarsmakten”. Målet är alltså en personlig genderrådgivare på varje värnpliktig!
   Hur det kommer att se ut ute i fält kan man ju bara tänka sig om nu varje soldat skall ha en en läderbög eller transvestit struttande i hasorna hela tiden. Och kostnaden för detta! RFSL är ju t.ex. kända för att ta miljonbelopp för sina ”HBTQ-certifieringar”.

   Vad undervisning inom avvikande sexuella böjelser över huvud taget har inom försvarsmakten att göra har jag mycket svårt att förstå. Det hela påminner mycket om Stalin och hans politiska officerare (eller NKVD).

   Det skulle vara intressant att göra en hjärnobduktion på någon av de politiker som beslutat om detta! De måste vara helt uppfyllda av perverterad sex.

   Försvarsmaktens rekryteringsvideo 2017 (Obs – ingen parodi!);

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: