Höga kostnader för sanering efter tiggare


Människor som kommer till Sverige från Rumänien och Bulgarien för att tigga, är inte bara en oönskad stadsbild. Förutom att det också begås brott av delar ur denna grupp, lämnar man efter sig högar med skräp som inte bara förstör stadsbilden, utan som också kostar stora summor att sanera.

Det har kristdemokraten Erik Slottner tagit fasta på i en debattartikel.

Enligt Slottner har Stockholms stadsförvaltning rapporterat om skenande kostnader som en följd av att tiggare bosatt sig illegalt i stadens parker.

Enbart kostnaden för den extra saneringen i tre av Stockholms finaste stadsdelar beräknas uppgå till 6,7 miljoner kronor. Lägg märke till att problem sällan lyfts fram förrän de drabbar ”det fina folket”.

Slottner nämner att så många som 5 000 tiggare kan finnas i landet, trots att Sverige i decennier kämpat för att få bort tiggeriet från våra gator. Slottner nämner inte att problemen eskalerade under Alliansens tid vid makten.

”Det är inte rimligt att belasta Stockholms skattebetalare med tiotals miljoner bara för att man inte våga ta i en känslig fråga”

Självklart är det orimligt, ty problemet härrör från Rumänien och Bulgarien. Två EU-länder som får miljarder i bidrag varje år för att just komma till rätta med de problem man verkar skjuta över på norra Europa. Å andra sidan är det minst lika orimligt att svenska skattebetalare får se tiotals miljarder försvinna in i det svarta hål som kallas asylindustrin. Just den frågan har som bekant varit den allra känsligaste av alla känsliga och är fortfarande, även om det på sina håll börjat lossna.

”Lösningen finns på plats i hemländerna”

Exakt, precis som det gäller för alla de tiotusentals västafrikanska män som varje vecka tar sig över Medelhavet till Europa, som för de hundratusentals män och kvinnor från Afrikas horn som numera lever segregerade i mångkulturella områden och för alla de miljoner män, kvinnor och barn som rör sig från konflikter i Mellanöstern till bidragsparadisen i norra Europa. Något som SD påtalat i flera år och som de idag får stöd av från flera håll. Rest In Peace Hans Rosling.

Mitti

Tidigare om sanering efter tiggare och zigenare på bloggen…


17 responses to “Höga kostnader för sanering efter tiggare

 • Hans Nilsson

  Mina tankar går till de Svenskar som tvingas sanera efter dessa skithögar till människor.

  Gilla

  • naimlap

   I nästan halva Europa, går svenskarna under öknamnet ”svinja”.
   Svin brukar tycka om att, gå och rota i skiten. Jag, skrev det inte för att vara elak. Men jag tyckte liknelsen var ganska komisk eller hur?
   Dessutom är det konsekvensen av svenskarnas extrema feghet och inte mins dumhet när 87% röstar för detta svineri.

   Gilla

 • GrumligaVattenFiskaren

  Svenska kommuner kanske kan ansöka om RUT…

  Gilla

 • Mimi N.

  Zigenarna är oformbara – ett verifierat faktum i hundratals år. Sluta skylla på Rumänien, här arbetar folk och betalar skatt till romska bidragtagare som beter sig precis som era parasiter. Försök läsa på, dryga svenskar !

  Gilla

 • salrol

  Vi i Sverige bör inte allt för kraftigt anklaga Rumänien, Bulgarien och några till för ovilja att göra något åt romernas situation.

  Det är ROMERNA SJÄLVA genom sina klanbossar (samma som organiserar ”tiggeriet” i bl a Sverige), som inte tillåter romerna (klanmedlemmarna) att ta del av myndigheternas åtgärder inkl de 30 miljarder kronor EU anslagit. Enligt EU anvisningar skall dessa pengar kontantbetalas till romer, dock att bossarna kräver att DE skall få hand om fördelningen. Rumäniens och Bulgariens regeringar vägrar dock följa direktiven, så pengarna är låsta. Situationen är f ö ännu värre i Slovakien, som har en ännu större andel romer i befolkningen.

  Regeringarna vet mycket väl att dessa bossar leder kriminella maffior med verksamheter över allt i Europa, dock minimalt i sina hemländer där de vill ha fristäder. Regeringarna vet också att om dessa romska bossar kan lägga händerna på EU-pengarna, så kommer en stor del att hamna i bossarnas egna händer genom korruption. Med dessa pengar i sina händer räknar myndigheterna med att romerna närmast också kommer att ta full politisk kontroll i sina resp hemländer. De kan ju då köpa vilka politiker som helst resp köpa en dödsdom på vem som helst eller kidnappa vem som helst.

  Romerna har f ö kvar slavhållning enligt en viss metod. Rumänska/Bulgariska yngre tonårsflickor uppvaktas av romska män och flickorna görs systematiskt gravida, något som skämmer ut dem i resp land. Flickan måste då försörja sitt barn själv, varvid hon erbjuds ”jobb” i något Européiskt land dit hon reser ”frivilligt” i sällskap med sin ”pojkvän”. Barnet ordnas det förståss ”omsorg för”, d v s det skickas till för modern hemlig ort hos romer i Balkan, Frankrike, Spanien, Grekland. Kvinnan sätts sedan i arbete som knarklangare, gatuprostituerad eller placeras på bordell. Om hon inte ”jobbar” hotar de romska slavägarna med att barnet skall dödas resp ev att deras syskon i hemlandet också misshandlas etc.
  Att bortrövade barn verkligen avrättas vet man genom flera brottsfall, bl a ett i Spanien för ett par år sedan, där den romske ”tillsynsmannen” för bortrövade barn blev beordrad att avrätta ett antal barn, men istället valde att tjäna en stor summa pengar genom att ”adoptera” bort dem. Därvid blev han avslöjad och allt rullades upp.

  Gilla

 • introvert

  Utan tvekan så blir det fler städjobb i Sverige! Sanitetsföretagen kan starta
  utryckningstjänst med extra jour!

  Gilla

 • Jhonsson

  För inte så många år sedan avlyste polisen ursvenskar, som ägnade sig åt ”vild camping” i någon skogsbacke. De var oftast vid midsommar och semestertider, när campingplatserna var fullbelagda. Men det var som sagt förr i tiden och de som campade var ursvenskar. Polisen behövde vid den tiden inte ägna sig åt att försöka ha koll på den importerade grova brottsligheten utan kunde sysselsätta sig med struntförseelser.
  Men trots det, så visst var det bättre förr. Till och med mycket bättre.

  Liked by 1 person

 • Melker

  Sveriges skattebetalare betalar socialbidraget till fattiga i Rumänien.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Jag vet inte varför Sverige skall lösa alla världens problem.Att vi försöker lösa all världens problem skapar vi enorma problem här hemma.Låt romerna leva som dom vill i sina hemländer .Varför skall man ge pengar till alla ,det försvinner i korrumperade myglarnas fickor.Titta på Afrika hur mycket har vi pumpat in där under många år .Hjälpte Det? Förbjud tiggeri,varför jobbar dom Inte? Jag är 70år, jobbar några timmar om dagen för att dryga ut den dåliga pensionen.Kan jag så kan dom.Svetsarn åker runt överallt men ta tag i saker hemma gör han inte.Avgå för fan gör Sverige en tjänst,tack.Mvh Adolf

  Gilla

 • eva

  Den fria rörligheten inom EU måste bort!

  Gilla

 • Katarina Elsässer

  Hade problemet varit nytt men detta är urgammalt.
  Detta folkslag har alltid lämnat breda spår efter sig trots integreringsförsök.
  Låt oss ge dem en egen stat,ett eget territorium så får även de leva efter sitt eget huvud och sina traditioner och sin egen förmåga att försörja sig.

  Gilla

  • eva

   Håller helt med. Och bygg en mur runt den staten så kan de leva i sitt eget avfall! Till slut kanske det händer något.

   Gilla

 • Mm

  Vakna vakna Erik Slottner, det är DU som har suttit vid makten, inröstad, så det är väl så här du och ni som röstat in skiten vill ha det. Vi som tänker och ser, har sett hur ni förstört Sverige, vi behöver inte ditt smått infantila inlägg. Vad är det du vill, att vi som idag betalar för dig och skiten du tagit hit skall åka runt och städa efter vår arbetsdag så att du kan leva gott och promenera i en städad park. Börja rösta med SD så har du åtminstone gjort dig lite förtjänt av den otroligt höga lönen och alla era förmåner som ni sett till att rösta för. Då kan ni!

  Gilla

 • Fredde

  EU har ju vikt totalt otroliga 470 Miljarder som stöd till Rumänien, kanske dags att sätta lite press på landet i fråga?

  Var är de svenska politikerna?

  Det är ju knappast meningen att Rumänien ska slippa undan, medan Sverige och andra länder ska dras med problemen med zigenarna, f’låt: EU-migranterna!

  PK sprider en massa snyfthistorier om zigenarna, och hur synd det är om dem för att svenskarna inte vill släppa in dem i samhället.
  Fast, i verkligheten vill de ju inte integreras. De drar runt som flockar av gräshoppor, invaderar, skitar ner, begår brott, stölder och hotar folk, lämnar sedan efter sig berg av sopor, skrot, gamla bilar mm.
  Inte en krona i skatt betalas, däremot kostar det miljoner att sanera efter dem.

  Hur många har haft en zigenare som arbetskamrat?
  Jag känner inte till en enda!

  Gilla

 • Falken

  Rosling kanske ligger i en sophög ta det lugnt

  Gilla

 • Jhonsson

  Regeringen tillsammans med Alliansen visar tillsammans vägen för Sverige i uförsbacken.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: