Johan Gustafsson är fri


ISLAM. Johan Gustafsson, 42, som kidnappades i Mali 2011 har släppts fri. Han uppges sitta på regeringsplanet på väg hem från Afrika mot Sverige.

Johan Gustafsson, som kommer från Värnamo, kidnappades av terrorgruppen al-Qaida. Han befann sig i Mali på motorcykelsemester och satt på en restaurang när kidnapparna slog till. Sedan dess har han suttit i fångenskap i landet.

Senast i mars i år ska hans familj hemma i Sverige fått en försäkran om att han mådde bra och nu, efter sex år i Mali, är han på väg hem.

I maj i år hade Johan Gustafsson suttit kidnappad i 2 000 dagar. Den sydafrikanska hjälporganisationen Gift of the Givers (GOTG) har försökt att få honom fri, men uppgett att man nått en återvändsgränd med kidnapparna.

-Pettersson hoppas att Johan och hans familj får vara ifred för gamarna på Aftonbladet och Expressen, men räknar inte med det och är övertygad om att Löfven och Wallström kommer att försöka ta åt sig äran…

Om Johan Gustafsson på bloggen…

Uttalande från Regeringen…


17 responses to “Johan Gustafsson är fri

 • Truthfighter

  Härligt!!! Underbart!!! Mycket positivt och glädjande, mitt i allt elände som idag är förutom Trump och domstolen där, som ju är i samma riktning som detta, fast större. Nämligen, att FRIGÖRA ETT HELT LAND FRÅN TERRORISM OCH INSPÄRRAN UNDER MUSLIMSKT DESPOTISKT VÅLD OCH FÖRTRYCK!!!

  Gilla

 • Guruli

  Johan fick välja mellan att konvertera till islam eller dö?

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Jag gläds med Johan.

  Vilken oerhörd känsla det måste vara för honom att äntligen få tillbaks sin frihet och att få komma hem till Sverige.

  Att detta har satt djupa spår i hans själ, är förståeligt ,men jag hoppas att han ska kunna hitta tillbaks till ett någorlunda normalt liv igen.

  Välkommen hem , Johan.

  Gilla

 • Tony

  Ja att han har fått behålla huvudet kvar i det sällskapet är
  ett under för sig, fast man vet inte vad regimen här hemma
  har mutat med? Kanske en vapenleverans ?

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  David Isak är det så jävla synd om.Men Johan Gustavsson har man inte hört mycket i massmedia.Vad är hans Problem? För att han är svensk han inte värt lika uppmärksamhet. Vad är vi på väg ?MVH Adolf

  Gilla

 • Nisse

  Skulle inte förvåna mig om UD har betalt en massa dollar. Men huvudproblemet kvarstår. Varför i helvete skall vi massimportera dessa jävla muslimer som bara ställer till jävulskap runt om i världen. Naturligt vis är jag glad att Johan verkar vara frisläppt

  Gilla

 • Monica

  Nästan 6 år av hans liv är förspillda. Efter den psykiska ohälsan som är någonting ofrånkomligt efter sådana upplevelser att någon storsint godhjärtat idealist kommer att hjälpa honom att komma på fötter igen

  Gilla

 • Nisse

  Än en gång ser vi hur muslimer beter sig bara pengar att sko sig ungefär som sossar………..

  Gilla

 • Mia

  Vilken fantastisk nyhet – härligt!

  Gilla

 • Jhonsson

  Att Gustavsson överlevde detta äventyr med livet i behåll, får man betrakta som ett under.
  Grattis Gustavsson!

  Gilla

 • Stenbock

  Ett äventyr som han sent lär glömma ! Sedan förundras man över att det finns godtrogna människor,som inbillar sig att afrikanska vildare är lika humana,som befolkningen runt Värnamo’s skogar…..Om inte annat borde han väl hört talas om att rallyt ”Paris-Dakar”,har förflyttats till S-Amerika just p.g.a. riskerna att passera kannibal-nästen.

  Gilla

 • Jhonsson

  Jag förmodar, att när han väl kommit hit, kommer han inte att märka någon större skillnad mellan den plats han kommer ifrån och det nuvarande Sverige.
  För detta förhållande kan vi tacka både Löfven och Reinfeldt.

  Gilla

 • ossie

  Han kommer nog att bli chockad över hur Sverige ser ut idag. Förbered honom försiktigt. Negrer here negrer there negrer evryewhere.

  Gilla

 • hllviken

  En god nyhet, verkligen!
  Undrar vilka omständigheter som ligger bakom?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: