Anne Holt: Så blev Sverige ett land att skämmas över

UTRIKES. I den norska politiska debatten framhålls Sverige som ett varnande exempel över ett urartat samhällsbygge. Anne Holt är författare, jurist och tidigare justitieminister i Norge.

När den svenske statsministern Stefan Löfven besökte Arbeiderpartiets landsmöte i april blev han tillfrågad om sin reaktion på det i Norge mycket vanliga begreppet ”det svenska tillståndet”. Löfven hade aldrig hört det, påstod han.

Det var ett häpnadsväckande svar. Om man från en norsk dator söker på ”det svenska tillståndet” får man nämligen 323 000 träffar. Begreppet är inte nytt. Redan under tidigt 90-tal användes det från talarstolen i Stortinget.

-Pettersson sökte också på det ”det svenska tillståndet” och fick 1.370.000 svar på Google. Tyvärr vet jag inte vad som står i artikeln, jag har inte läst den, eftersom Dagens Nyheter valt att ha den bakom betalvägg.

Men så mycket står klart och det är att ”Det svenska tillståndet” är en skam…

17 thoughts on “Anne Holt: Så blev Sverige ett land att skämmas över

 1. Det blir så här när man släpper in indoktrinerade kvinnor samt feminiserade män på nyckelpositioner i samhällskroppen.
  Har sagt det förr, säger det igen. Ok?

  Det svenska samhället har i stort retarderat i funktion…den som inte ens fattar så pass, som inte kan se en så uppenbar förändring, den personen har jag inget som helst medlidande till då han/hon medverkar till att förstöra landet.

  Hårda ord, visst. Men det är betydelselöst för sådan är sanningen. Hård samt skoningslös.
  Vi vanliga medborgare KAN inte längre lita till polisen. Den sätter araber och babianer i samma nivå som oss riktiga svenskar.

  För mig tog tilliten slut när mina grannar(60+ samtliga) dagen efter att det hänt sade att de varit tvungna att ringa polisen när de påtända negrerna på bottenvåningen levde apa i sju akter mitt i natten, för femtielfte gången:

  Poliserna stod och kramades med dynghögarna.

  Jo, det är sant. Grannarna stod på balkongerna och bevittnade det hela.
  De förstod att de inte kunde få lugn och ro förrän de flyttat någon annanstans.
  På bostadsbolagets plats för störningar satt förstås en undergiven kvinna…
  Så här är det hela tiden överallt i Sverige.

  Var till Sundsvall i våras, gick in på biblioteket för att fylla vattenflaskan. Vid ett eget bord vid receptionen satt flera batikhäxor och var i full färd med att, på gullegull-synd-om-dig-din-stackare-språk, förklara för ointresserade arabasiater hur det fungerar i Sverige.
  Det var en anti-vit-man stämning där som inte gick att ta miste på. Men inte för att jag skulle föredra mig till att bry mig, gällande batikhäxor så är det hårda tag som gäller om de börjar käfta. Kvinnor är de jävlar i mig inte.
  Landsförräderi, är rätta benämningen på vad de håller på med. Inget annat. Skall straffas hårt, oavsett kön: Man, kvinna, batikhäxa(okönad)

 2. Vi har valt en facklig småpåve som regerar med ett 4% parti som vill ha ”open border”….25% är idioter och förstår inte sitt eget bästa, de röstar som de alltid har gjort och förstår inte att det blir deras egen undergång! Tyvärr är de här 25% som i val efter val röstar på SOCALDEMOKRATERNA helimbecilla och totalt ointresserade av politik. Sv Tsaren tror att han leder en humanitär superstormakt….! Phuuu vi ligger illa till MEN vi har inte fattat det än!!! ”Det svenska tillståndet…” är nog total passivitet och rädsla om det egna skinnet, – denna feghet kommer att bli vår död!

 3. PKs väljarboskap vill ha det så här, översteprästen åker runt för mina pengar och företräder mig som avskyr f-n skapet och föraktar det han företräder. Så mycket är det för demokratin i Sverige, att man krampaktigt kan hålla sig kvar vid köttgrytorna och tillsammans med tokpartiet som knappt har några väljare kvar.

 4. Anne Holt är flata och sosse. De flesta av våra sossar och de ”som gillar lika” är muhammedankramare av stora mått trots att deras återstående liv högst troligt skulle förkortas avsevärt i en stat styrd av sharia. Men Norge är ett annat land och har färre fredsskadade av uppenbara skäl så eftersom hon inte verkar vara utan alla indianer i kanoten så ser hon nog Sverige som ett avskräckande exempel.

  (Bara för tydlighetens skull är jag i det närmaste totalt ointresserad av folks sexuella läggning så länge det inte påverkar mig. De får gilla vad de vill så länge det är innanför lagens råmärken. Däremot ogillar jag [bög]propaganda, främst mot barn, försök att skaffa sig fördelar på andras bekostnad och det geschäft som omger HBTQIXYZ-certifieringar av gemensamma institutioner.)

  • Om det är så att hon är flata + sosse, då kvalificerar hon sig som globalistiskt föredöme i MSM.
   Stor fördel i karriären.

  • För din egen skull ”Falken” ,berätta inte du är svensk ! Ett gott råd helt gratis,från en Globetrotter.

 5. Författare Anne Holt
  Förlag Piratförlaget (Jan Gujjo)

  Tycker de lika om olika eller olika om lika?

 6. Kan rekommendera de som inte redan vet det att Anne Holts böcker är mycket läsvärda.Hon är mycket påläst och börjar man på en av hennes böcker är det svårt att ta en paus, Politiska intriger på hög nivå bestialiska mord som hon väver in i sammanhanget på ett mycket begåvat sätt.
  Vad hon anser om den svenska politiken finner jag mycket trovärdigt utan att ha läst just den här artikeln.

  • Har med stort nöje läst många av hennes böcker, helskärpt kvinna, till skillnad från de i vår ”Feministregering” Svetsarn inkluderad.

 7. Löfven försöker väl att vara skådespelare med, att spela dum,
  fast den rollen behöver han ju inte spela, för han är ju
  naturligt dum.

  • Just nu är byfånen Löfven i Kina och skall uppfostra dom Kinesiska ledarna att införa den ”Svenska modellen”.

 8. Förr var vi en förebild nu är vi mer än ett avskräckande exempel
  Vill minnas att tex Schweiz förr framhölls som en nation som hade tagit ”den Svenska modellen” till sig
  Vet inte om de totalt saknar landsförrädare men oss är det ingen som tar efter längre det är en sak som är säker
  Man skäms när man är utomlands iaf överallt där jag har varit
  Om man däremot åkte till dysfunktionella länder hade man väl blivit buren på guldbår som Svensk
  Men jag känner inget behov av sådana ställen allt bottenskrap träffar man här
  Och om det gud förbjude skulle komma någon välutbildad eftersökt välanpassad
  Så vet man att den åker ut pga vad skit som helst
  Den analfafabetiska skränande hopen troglodyter röstar rätt det är de som är det nya folket
  Snart pensionär sticker så fort jag kan inbördeskrig verkar slitsamt

 9. Är inte bara våra grannländer som fått upp ögonen för Sveriges förfall. Märker på mitt Twitterkonto att stora media och bloggare skriver om Sverige.
  Löfven lyckas verkligen sätta Sverige i fokus i negativ bemärkelse.

Kommentera