Opinionen juni 2017


Jag tillhör de som anser att opinionsundersökningar inte tillför särskilt mycket, särskilt inte under mellanvalsperioder.

Fast om nu media envisas med att visa dem varje månad, så är det väl lika bra att Petterssons hakar på tåget. Svensk opinion redovisar fyra opinionsinstituts mätningar, vi redovisar sju (inklusive de som är webbaserade).

Svensk väljaropinions mätningar grundar sig på Sifos, Ipsos, Demoskops och Novus mätningar. Vi lägger till Inizios, Sentios, Yougovs. Vi tar inte med kategorin övriga där partier som Fi, Piratpartiet, Alternativ för Sverige, Medborgerlig samling m.fl återfinns.

Så här ser det ut när man tar med de tre institut som Svensk väljaropinion utesluter, kontra just deras siffror. Klicka för större bild.

Socialdemokraterna fortsätter leda, även om SD är största parti hos två av opinionsinstituten och dessutom de två som prickat SD:s siffror bäst både 2010 och 2014. Apropå SD har man förlorat väljare i webbaserade undersökningar, men vunnit i telefonundersökningar och får nu lika många röster i bägge. Moderaternas kräftgång fortsätter och Vänsterpartiet går fortsatt starkt. Centerpartiets uppgång har nu definitivt bromsats upp, likaså så Liberalernas nedgång. Miljöpartiet balanserar fortfarande på strecket och stackars Kristdemokraterna går en tuff valrörelse till mötes där de ligger parkerade under strecket.


2 responses to “Opinionen juni 2017

 • Adolf Nilsson

  Det kan inte stämma,vem fan röstar på sossarna se vad dom här ställt till med .Omöjligt att dom får mer än 4 %då måste vara mygel i valet som allt annat.Svenska folket vakna kräv rättvis val inte massa mygel som röd gröna smörjan har lurat oss i årtionder.Vakna och tänk,gör din röst hörd kasta ut svetsarn och hans handlingsförlamad regering.Ju förr ju bättre.Mvh Adolf

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Rätt så lika siffror i Dagens Samhälles ”Poll of polls”…..

  Dagens Samhälle Poll of polls är en löpande sammanvägning av de 7–9 senaste opinionsundersökningarna. De institut som tas med är Demoskop, Ipsos, Novus, SCB, Sentio (webbpanel), Sifo, Skop, Inizio (webbpanel) samt YouGov (webbpanel).

  Uppdaterad 22 juni.

  https://www.dagenssamhalle.se/dagens-samhaelle-poll-of-polls

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: