Kalldusch: VA-taxorna kan fördubblas


INRIKES. För att Sveriges VA-system ska klara att leverera säkert dricksvatten i framtiden krävs att man fördubblar de kommunala avgifterna för vatten och avlopp. Det visar en ny rapport.

För att svenska VA-system ska klara av att möta utmaningarna med befolkningsökning, klimatanpassning, föråldrade vattenverk och ökade krav på avloppsreningsverk krävs kraftigt ökade investeringar. Enligt en ny rapport från Svenskt Vatten, RISE Research Institutes of Sweden, Ramböll Sverige AB och Ekonomihögskolan i Lund krävs att avgifterna för kommunalt vatten och avlopp fördubblas för att kommunerna ska klara av att möta det ökade investeringsbehovet på 16,5 miljarder per år under en 20 årsperiod. För närvarande investeras ungefär 12 miljarder årligen i svenska VA-system.

-Pettersson kanske är enfaldig, men hörde många som sa att befolkningsökningen på grund av invandringen är en vinst och då borde det bli billigare per individ. Men vi är tydligen lurade där också…

Och än en gång visar det sig att Sverigedemokraterna har rätt och att Miljöpartiets och de andras politik är värdelös för jorden och klimatet.

Miljöpartiet ligger nämligen bakom en stor del av invandringen av afrikaner till vårt land och exempelvis somalier släpper ut ungefär 50 gånger mer koldioxid i Sverige än i Somalia så invandringspolitiken bidrar till klimatförändringen, och det är inget positivt bidrag.

Dessutom borde afrikanerna belastas för sitt högre barnafödande som också bidrar till miljöförstöringen, för att inte nämna att de flyger fram och tillbaka på semester från länderna de flytt ifrån. Stäng gränsen, för jordens skull…

Har våra politiker och tjänstemän gjort en konsekvensanalys på vad som krävs i form av infrastruktur, offentliga jobb, bostäder, skolor, bussar, vårdcentraler och liknande som finansieras via skatterna för att driva varje kommun? Vet man vad som behövs i infrastruktur som telekommunikationer, färskvatten, avlopp, vägar, kraftverk, värmeverk, livsmedelsproduktion i ett land som redan importerar 50 % av maten osv.?

Bara ökat elbehov för 600.000 personer lär betyda en och annan kärnkraftsreaktor. Vad tycker Miljöpartiet om det? Har de gjort en konsekvensanalys?

Det är mindre kontroll på avföringen från 600 000 nya svenskar än om du vill bygga ett dass på landet för din familj.

Har man tänkt på hur många nya lärare som behövs för att ta hand om 150 000 nya elever som inte kan språket och att lärarutbildningen tar fyra år?Hur har man tänkt att domstolsväsendet ska hinna med 100 000-tals nya asylärenden bredvid den ordinarie verksamheten samtidigt som den nuvarande regeringen drar ned på anslagen?

Räcker det med att svenskarna öppnar sina hjärtan för att få fram 100-tals nya vårdcentraler och 100-tals nya skolor, fyrtio nya polisstationer, flera nya tingsrätter, ett dussin nya sjukhus och 200 000 nya bostäder de kommande fyra åren?

Om det räcker med öppna hjärtan, varifrån ska kvalificerad personal för att bemanna detta komma? Det tar som bekant runt åtta år i snitt för att få de nyanlända i arbete.

Svaret är naturligtvis att politikerna inte ens börjat planera för detta så den befintliga välfärden som redan krakellerar betänklig ska svälja ytterligare 600 000 personer.

Det kommer inte att hjälpa med öppna hjärtan, moral eller pengar?

Vad återstår då? Att minska invandringen verkar totalt omöjligt.

Så vilken samhällsservice ska vi dra in på? Barnfamiljerna eller pensionärerna? Förlossningsvården eller barnomsorgen? Pensionerna, hemtjänsten, skolan, vården?


16 responses to “Kalldusch: VA-taxorna kan fördubblas

 • Jhonsson

  Politikerna tjatar jämt om att vi måste ha ett hållbart samhälle. Men de har för det mesta inte en aning hur det skall gå till att få ett sådant. Om de asfalterar mer och mer, dikar ut alla våtmarker, importerar hundratusentals människor, tar död på landsbygden så att folk flyttar till städerna, hur tror dom då, att vattnet skall räcka? Nu har dom fått en gratis changs att införa en vattenskatt. Var så säkra, den kommer.
  Nästa grej blir nog, när de konstaterar att alla åkrar blivit bebyggda med industrifastigheter och bostadshus. Då kommer inte matproduktionen att förslå för att försörja oss. Detta problem är lite svårare att lösa än vattenbristen.
  Som vanligt vaknar inte våra politiker, förrän det är försent.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Samtliga fraktioner inom det svenska välfärdsindustriella komplexet kommer att drabbas och Sveriges skattebetalare tvingas att successivt finansiera sin egen undergång. Vi har överhuvudtaget ingenting att vinna på detta ohejdade och kriminella inflöde, men däremot allt att förlora. Undantagen från denna regel representeras av asylindustrins aktörer och diverse pedofila migrantammor med siktet inställt på sänghalmen och bankboken.
  Sverige skövlas medan makthavarna spelar teater på den humanitära stormaktens rämnande scengolv, där den satanistiska sufflören Soros konturer framträder allt tydligare.
  Andreas.

  Gilla

 • Ettan

  Jag kommer så väl ihåg att MP diskuterade miljöproblemen då partiet var ganska nytt. Ett av förslagen var att stoppa invandring då fler människor gav större miljöproblem. Detta var före internets tid och jag har sökt men inte hittat något. Kanske kommer någon annan läsare ihåg vad de ville.

  Gilla

 • eugenecork

  ju förr SKITEN kollapsar desto bättre
  …varför dra ut på plågan i det oändliga?
  Smartare (för de som ids) att den dagen
  börja om på nytt ?


  Gilla

 • Jack

  Som vanligt en välformulerad artikel av Pettersson.
  Jag har bara en replik till fd statsminister Reinfeldt. Han flög ju över Sverige och förundrades över all mark som det inte bodde människor på, här skulle det ju finnas plats för hur många flyktingar som helst.
  Då Har jag en fråga till fd statsministern:
  – jag har nu varit ute och fygit lite varstans i världen, och det är liknande vilket land du än flyger över. En massa mark där det inte bor människor nästan var du än är på jordklotet. Varför ska flyktingarna bo just i Sverige?

  Gilla

 • Lisa.

  Vad hjälper det när babbarna bajsar i vårt dricksvatten så fort de kommer åt.
  Eller som det står så vackert i gammelmedia ”vi har fått kolibakterier” i vattnet, koka det först.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Lortsverige som en gång avskaffades är nu på väg tillbaka med stora steg. Sverige går verkligen i rätt riktning enligt PK eliten.

  Gilla

 • Lena

  ”Håll Sverige rent”, fick generationer av svenskar lära sig och landet var snyggt och nästan skräpfritt.
  Det är stor skillnad mot i dag inte nog med att det är fult, det kostar att städa upp och vilka får betala…………?
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/soporna-i-sodertalje-nar-nya-nivaer
  Problemet syns överallt, även i mindre städer, byar och tragiskt nog ute på landet.

  Gilla

  • Kalasbetalaren

   Så var det när man var liten! Även om vi var fattiga så hade vi moral!

   Vi var alltid hela och rena om vi inte var ute och lekte, då fick man smutsa ner sig! Vi var artiga och ärliga, skrek inte och fick lära oss att göra rätt för oss. Vi slängde aldrig mat, det man tog till sig på tallriken skulle ätas upp, så var det bara. Finns inget som retar mig mer än när folk plockar till sig överfulla tallrikar för att äta ett par tuggor och slänga resten! Det håller jag stenhårt på här hemma fortfarande!

   Men framförallt, vi slängde ALDRIG skräp!

   Gilla

 • Fiona1177

  Det innebär väl i förlängningen att de som idag betalar för sitt eget vatten får snåla medan de som får sitt vatten (och allt annat) betalt av sociala kommer att ösa på som vanligt? Eller?

  Gilla

  • Kalasbetalaren

   Så är det redan i dag! I förorten där allt är ”gratis” står kranarna på dygnet runt! Gärna med varmvatten för att få en känsla av djungeln som dom kom från!

   Gilla

 • Kalasbetalaren

  Undrar hur det har kunnat gå så här fel i Sverige! Idioterna som styr landet planerar för framtiden som om ingenting har hänt! Det finns till och med folk som pensionssparar. Vad är det som är så svårt att fatta, att om ingenting drastiskt görs, så är vi svenskar i minoritet i vårt före detta eget land runt 2030. alltså om bara 10-15 år!

  Tror ni då att hottentotterna som har vällt in och ockuperat landet och gjort det till sitt kommer att fortsätta med projekten? Tror ni att även om vi svenskar fortsätter att slava för dom och betalar in skatt att denna kommer att gå till att förbättra infrastrukturen, eller tror ni att invällarna kommer att leva för dagen och sätta sprätt på varje peng på meningslöst skit som dom gör i sina hemländer?

  Till och med Hitler hade en bättre omvärldsanalys och la 1944 ner många vapenprojekt som skulle blivit färdiga för sent, för att kraftsamla!

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Vad hjälper det om man höjer till det dubbla när pengarna som kommunerna får in går till annat än det som det är tänkt för?

  Gilla

  • Bosse

   Om 5-10 år när statens och kommunernas pengar är slut måste Sverige få nödhjälp av FN. EU:s pengar tror jag också sinar genom en invandring som är ohållbar.Och vi kan inte få in nya friska skattepengar eftersom vi inte har några som jobbar. När dagens 40-50 talister har dött så tror jag att det är slut med Sverige.Denna grupp har alla pengar eftersom dom alltid har jobbat och har nu en pension som kan beskattas. Denna grupp är den rikaste som Sverige någonsin har haft. Jag tror att Sveriges framtid är mycket mörk. Just nu har vi högkonjuktur och samhället har inte resurser till det som ska göras. Hur blir det då vid en lågkonjuktur?

   Gilla

   • Kalasbetalaren

    Vilka ska betala in pengar till FN, när Sverige och övriga västvärlden har begått självmord?

    I vårt hopplösa försök att bli hela världens socialbyrå har vi gjort så att snart kan vi inte hjälpa någon!

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: