Extrem tolkning av islam sprids för miljarder


ISLAM. Saudiarabien bygger moskéer, utbildar imamer och sprider sin extremt konservativa tolkning av islam. Ingen vet exakt hur mycket pengar som går till detta men sannolikt handlar det om hundratals miljarder kronor.

Saudiarabien fick i onsdags en ny kronprins, 31-årige Muhammed bin Salman. Om ryktena stämmer om att den 81-årige fadern, kung Salman, är sjuk så kan kronprinsen snart få ett inflytande som sträcker sig långt utöver det konservativa kungadömet.

I hård konkurrens med sin regionala ärkefiende, shiamuslimska Iran, har saudierna använt enorma resurser på att sprida sitt inflytande. Inte minst genom generösa bidrag till byggandet av moskéer världen över, utbildningen av imamer och spridningen av den enda formen av islam som landet tillåter, den ultrakonservativa wahhabismen.

Wahhabismen är en sträng fundamentalistisk inriktning inom sunni-islam, grundad av Muhammad ibn Abd al Wahhab på den arabiska halvön under 1700-talet. Anhängarna strävar efter att följa Koranen och att leva i efter hur profeten Muhammed och den första generationen av muslimer gjorde. På så sätt har wahhabismen mycket gemensamt med salafismen.

Wahhabismen detaljreglerar hur islam ska praktiseras och är mycket kritisk till alla andra tolkningar, särskilt shia-islam som den menar är kätteri.

Saudiarabien är det enda i världen som använder halshuggning som avrättningsmetod. Kvinnor kan inte köra bil eller gå utomhus utan slöja, och deras möjligheter till ett yrkesliv är starkt begränsade.

Ingen vet exakt hur många miljarder det saudiska kungadömet och deras allierade har använt på att sprida wahhabismen. 2002 skrev det engelskspråkiga officiella saudiska magasinet Ain Al-Yaqeen att kung Fahd (1921–2005) låtit bygga 210 islamiska center som helt eller delvis finansierats av Saudiarabien, 1 500 moskéer och 202 skolor för att erbjuda skolgång till muslimska barn i Europa, Nord- och Sydamerika, Australien och Asien.

Läs mer på SvD…

-Pettersson hörde nyss statsminister Löfven som är på något EU-möte och är grinig över att Polen, Ungern och Tjeckien vägrar ta emot några ”flyktingar” från Mellanöstern och Afrika, men jag är aldrig att EU och herr Löfven kritiserar Saudiarabien och de andra rika Gulfstaterna för att de inte tar emot några ”flyktingar” från Syrien, Irak, Somalia, Eritrea osv.

Däremot tillåter Sveriges regering att saudierna finansierar moskéer och friskolor i vårt land och tror tydligen att de lär ut demokrati och jämlikhet.

Lite intressant att Sverige som inte har några egna traditioner, verkar vara de enda där folk firar och är lediga idag. I övriga EU är det arbetsdag. I Finland, Norge och Danmark firas det också men då är det en kristen högtid.

Stäng Europa för islam. Islam är inte en religion – islam är ett hot. 


9 responses to “Extrem tolkning av islam sprids för miljarder

 • compulsoryunion

  därför var Stefan Röfven i Saudi för att runka upp sin mentor (i förtryck av sitt eget folk) och vapenköpande Hadjis.

  Gilla

 • Heraldikern

  Själva skulden till det hela är ju naturligtis ledarna för västmakterna som vanligt! Man satt passivt och såg på när de djupt religiösa klanerna i föregångarna till dagens Saudiarabien krigade och förtryckte varann för att kunna bilda kungariket Saudiarabien som skulle komma att omfattas av Wahabismen och där all annan trosinriktning utrensades! Ottomanska riket gjorde vissa försök att med hjälp av Egyptens Muhammed Ali stävja utvecklingen. Dock räckte det inte länge förrän man utropade i början av 1900-talet ett kungahus med en kung, Ibn Saud och namngav landet efter honom. Nog har man läst mycket underbara persiska sagor, men detta överträffar det mesta! Flatheten i väst är utan all jämförelse! Sedan man hittade olja så är utvecklingen väl känd och där sitter vi idag! Det är en oerhört intressant och världspolitiskt avslöjande historia som alla borde läsa om för att förstå ett av dagens största problem. Man kan börja med att läsa på Wikipedia!

  Gilla

 • Kurt

  Jag orkar inte längre, slå man på TV tå det inte lång stund att man bli påmint på det ena eller andra sätt om ISLAM. Det spelar ingen roll vilket lands tv man vill se. Om muslimska barn i skolan som fasta mm. Parker som ockuperas av muslimer för att ha bönestund och övrigt rappakalja.

  Jag undra när man vill bygga en Indoktrinerings/Stridscentral på Frösängs Gärdet i Oxelösund. Om inte detta vansinne stoppas kan man bara säga ”God Natt”.

  Gilla

 • Jhonsson

  Undrar hur mycket de spenderat på att indoktrinera regeringen och Alliansen?

  Gilla

 • Kattsand

  Egentligen borde man förbjudit länder som förbjuder andra religioner att finansiera religiösa byggnader här men våra politiker vågar inte säga ifrån, eller så är dom också mutade: http://www.flashback.se/artikel/3905/saudiarabien-mutar-utlandska-medier

  Gilla

 • malmobon

  Saudiarabien gör allt för att tysta kritik. Äger aktier i stora tidningar, TV-bolag, Twitter, Facebook och många företag.

  Oljan beräknas vara slut runt 2030, så därför har nu Saudiarabien tagit beslut med att satsa på turism.

  I en av de 5 pelarna inom islam ingår att minst en gång i livet besöka Mekka. Det är alltså ingen tillfällighet att dem bygger moskéer runt om i västvärlden och naturligtvis vill få fler bli muslimer.

  Nyligen köpte Saudiarabien vapen av USA för flera miljarder.

  När nu Turkiet börjar närma sig Iran på allvar gör att Saudiarabien börjar känna sig hotade på allvar. Därför har saudierna börjat samtala med Israel.

  Shiia och sunnivåld har funnits under lång tid. Att det kommer bli ett nytt krig efter IS, råder det ingen tvekan om. Iran, Turkiet mot Egypten, Saudi, Israel lär vi troligen få se. Troligen kommer USA och Ryssland hålla sig utanför detta.
  Att USA har baser i Turkiet borde Trump fundera över. Erdogan är mycket farlig.

  Dock är den yttersta faran överbefolkningen med vattenbrist.

  Vi i Sverige borde börja tänka på vad islam kommer göra här och Europa med liberala och vänsterpolitiker vid makten. I Sverige råder det ingen tvekan om att det är bara SD som kan vända utvecklingen här, Alla andra partier är uteslutet.

  Gilla

  • Albert

   När Reinfeldtregimen sålde ut statens (folkets) delägande i Nordea var det länge hemligt vilka köparna var. Det visade sig sedan att just Saudiarabien och Moderaternas partifinansiär Gustaf Douglas var de som köpt upp flest aktier, (och förmodligen även andra i det korrupta partiets styrelse).
   Nordea hotar nu (på grund av den nya bankskatten) att lämna landet vilket ju bara är bra! Alla svenska kunder borde också helt lämna den numera Saudistyrda banken Nordea!
   Handelsbanken eller JAK är nog de mest Sverigevänliga alternativen idag.

   Gilla

 • Albert

  Carl Schiøtz Wibye är en norsk diplomat och f.d. ambassadör i Saudiarabien. I år gav han ut boken ”Terrorens rike” som handlar om Saudiarabiens stöd till muslimsk extremism. Troligtvis kommer den boken aldrig att synas i den svenska bokhandeln.
  Klippet nedan är en del av en längre dokumentär som snart kommer ut i sin helhet…

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Den maktgalne Löfvén i sin egen patologiska inbillning om den egna förträffligheten, gör sannerligen ingen hemlighet av planerna på att destruera Sverige och Europa. Allt av ondo som kan tänkas ha en menlig inverkan på det europeiska existensutrymmet, lovprisas av denne värdegrundsidisslande praktpsykopat.
  Vederbörande feminists syndaregister är vid det här laget lika sensationellt omfattande som avskräckande och den skada han åsamkat denna plågade nation torde i det närmaste betraktas som irreparabel.
  Andreas.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: