Är Säpochefen Thornberg offer för politisk korruption…?


INSÄNDARE. Chefen för landets säkerhetspolis, Anders Thornberg, svarar aldrig på brev. Jag har vid det här laget sedan förra sensommaren skrivet sju (7) brev till herr Thornberg. Men aldrig att jag fått en enda bokstav till svar. Jag tror jag vet precis varför:

Säpochef Anders Thornberg vill i egenskap av statlig GD under inga som helst villkor äventyra sina ekonomiska förmåner, representationskontot, privilegierna, månadsinbetalningarna till sitt bankkonto eller den förestående tjänstepensionen. Någon seriös karriär är inte längre aktuell, då han inte kan komma mycket högre i hierarkin inom sitt gebit.

Och om Thornberg funderat på att sköta sitt jobb, och tagit rikets säkerhet och folkets trygghet på allvar, hade han inte blivit gammal på sin post. Det hade det intellektuellt havererade radarparet Löfven & Ygeman sett till.

För att göra politisk karriär i Sverige och sluta som chef/generaldirektör för en statlig myndighet, handlar det främst om att nicka instämmande och sitta vackert, inte ha några egna åsikter samt säga ja och amen på rätt ställe. Helt enkelt vara en bra skådespelare. Dock inte att förglömma: ha rätt politiska kontakter och naturligtvis åsikter, gärna en röd partibok. Därmed är framtiden tryggad och ekonomiskt säkrad. Kompetens är fullständigt oväsentligt. (Fråga chefen för landets nationella polis, rikspolischef Dan Eliasson… han är en av dem som vet allra bäst.)

Svensk säkerhet saknar trovärdighet

Att det kan gå till hur som helst i cirkus Sverige, det känner många av oss till. Omplaceringen av Säpochefen Anders Danielsson till generaldirektör för migrationsverket 2012 hör sannolikt till de märkligaste rockaderna under senare år. Från ha varit chef för landets säkerhet… över en natt plötsligt bli ansvarig för de öppna svängdörrarnas groteska massinvandringspolitik, där identitetslösa krigsförbrytare, mördare, internationellt efterlysta, våldtäktsmän, förbrytare, terrorister… genom politiska beslut, under åratal vällt in i landet – och till dags dato så fortsätter att göra. Som generaldirektör i Sverige måste man vara flexibel… och aldrig ifrågasätta.

Sveriges framtid i händerna på islam

Tänk om folket i landet i allmänhet bara kunde fatta, och begripa hur det ligger till och kräva en förändring…? Fast det är kanske för mycket begärt; detta med tanke på att 87 procent i senaste valet 2014 utan att blinka lade sitt eget land, sin egen, sina barns och barnbarns framtid i händerna på islam.

Som om detta inte vore nog, kan man i en läsarundersökning på SVT (Sveriges Vänster Television) i dag läsa, att 47 procent av svenskarna tycker att skatten borde höjas… Ingenting förvånar längre i Sverige!

Ansvarsbefriad

OK Anders Thornberg, låt du sossevänstern i Rosenbad (och i alla dess filialer runt om i landet) fortsätta vanstyra och diktera de politiska villkoren i muslimlandet Sverige och i accelererande omfattning äventyra säkerheten för medborgarna. Du behöver inte alls bekymra dig. Det räcker med ett politiskt anpassat uttalande då och då till vänsterns propagandacentral TT och politiska megafonen SVT, där man inte riskerar få några obehagliga eller insinuanta frågor.

I egenskap av generaldirektör och chef för Säpo sitter du säkert, medan du är fullständigt befriad från ansvar. Detta till skillnad från en hårt arbetande undersköterska på ett underbemannat äldreboende någonstans i Sverige, som har sköra liv i sina händer och under varje arbetspass avkrävs ett mycket stort ansvar. Dessutom till oförskämt usel lön.

Om Säpochefen Anders Thornberg är offer för politisk korruption? Tja… det är upp till var och en att avgöra. Här följer i alla fall mitt senaste brev till honom; chefen för Sveriges säkerhetspolis.

Brevet till Anders Thornberg

”Hej Anders Thornberg – chef för säkerhetspolisen i muslimlandet Sverige,

Tema: 1 000-tals mördarmuslimer på drift i Sverige.

Du säger att du ”aldrig sett något liknande…” Detta med tanke på vad som sker i anslutning till den islam-muslimska invasionen och ockupationen av Sverige. Samt annekteringen av svenskt territorium, primärt i fråga om 50+ no-go-zoner och ett betydande antal ”problemområden”, helt nyligen uppdaterat med åtta stycken. (Vilket dock politiskt korrupte och inkompetente vänsterpolitiske RPS-chefen försökte dölja.)

Du är inte ensam Anders. Jag har inte heller upplevt något liknande. Men vad tänker du göra åt saken? Mer än att konstatera att det håller på att gå åt helvete med Sverige..!

För ett par år sedan konstaterade Säpo att det handlade om ett par hundra mördarmuslimer… Skall Säpo inte agera? Eller nöjer man sig med att uppdatera fiendens antal och estimera antal trupper; tills det nästa gång åter blir aktuellt att taxera antalet extrempolitiska vänner till svenska mördarvänstern, som då lär vara uppe i 10 000-tals! Hur länge skall det dröja innan man börjar förstå att Sverige och övriga Västeuropa är i krig med islam? Och agera därefter.

Dödar människor när det passar…

Dagliga (nattliga) brandattentat, 10-25-30 bilbränder om dygnet, skolbränder, medan man sätter agendan i hela stadsdelar/regioner över hela Sverige, kontrollerar narkotikahandeln och distributionen av illegala vapen, skjuter ner och dödar människor var helst det behagar, rånar och misshandlar och slår ner svenskar fullständigt besinningslöst, våldtar svenska kvinnor en masse, samtidigt som man tagit över torg, badhus och bibliotek… osv. osv. i all oändlighet. Förresten… är detta inte en fara för landets säkerhet och dess medborgare…?

Av Sveriges kvinnor uppger nära 30 procent sig vara rädda för att gå ut ensamma, i synnerhet efter mörkrets inbrott. Något måste ha gått väldigt snett…

https://petterssonsblogg.se/2017/06/16/svenska-mordarvansterns-idealsamhalle/ (måste läsas)

Finner det väldigt märkligt att ett lands säkerhetspolis vill medverka till detta… Har alltid haft den uppfattningen att polisen (oavsett grunduppgift) skall stå på folkets sida, skydda och skapa trygghet. Vad är det som skiljer situationen i Sverige från andra länder? Är det möjligen beroende på att Sverige är en enpartistat som balanserar på gränsen till en icke demokratiskt vänsterdiktatur, som i allt fler frågor går islams ärenden?

Vi får inte glömma statskuppen i december 2014 som möjliggjorde ”DÖ”. Vilken fortfarande gäller i princip, när det till varje pris gäller att utestänga det enda oppositionspartiet.

https://nyheteridag.se/ygeman-sverige-underskattade-hotet-fran-den-valdsbejakande-extremismen/

https://petterssonsblogg.se/2017/06/17/inrikesminister-ygeman-ljuger-om-underskattning-av-islam/

Skyddar inkompetensen

Lika märkligt finner jag det, att Säpo skall skydda denne fullständigt inkompetente, ignorante, okunnige och notoriske lögnhals. Anders Ygeman är en direkt fara för rikets säkerhet och dess medborgare; gäller även för Stefan Löfven, Dan Eliasson och Thomas Johansson. Jag har skrivit och hävdat detta tidigare, vilket väl i dag är mer aktuellt än någonsin! Förresten… lägg till Margot Wallström och Ylva Johansson, vilka båda genom att bara öppna sina munnar äventyrar landets både rykte och säkerhet.

För vem står egentligen Säpo till förfogande och vilka är man till för? Det kan väl inte vara så illa, att Säpo sedan hösten 2014 bara kommit att fungera som dygnet-runt-barnvakter åt den lilla klicken politiskt korrupta vänsterpolitiker i Rosenbad? Politiker som bara vill Sverige och svenskarna illa. Livrädda för att visa sig ute, efter vad man ställt till med… Medan Säpo i övrigt, i stort sett helt lämnat flera miljoner medborgare i sticket.

Du och dina medarbetare på Säpo har trots allt ett stort ansvar gentemot medborgarna. Ett mycket stort ansvar till och med! Det får man inte glömma. Men… efter vad jag har erfarit, har Säpo ungefär 0 (noll) mandat att agera på egen hand – då myndigheten numera är direkt underställd den inkompetenta regeringen. Stämmer detta? Har jag förstått rätt?

Många är oroliga och rädda

Ytterligare en fråga: varför lyssnar ni aldrig på vad människor ute i landet har att säga? Och varför måste korrespondensen alltid vara enkelriktad? Det finns många mycket kloka och begåvade människor, utanför den politiska sfären och tjänstemannasektorn i detta land! Är det kanske besvärande att många av oss vet en hel del och i många fall till och med har ganska bra koll. Smärtar denna information från icke auktoritärt håll?

Jag är en svensk medborgare, som är både orolig och rädd för den negativa utvecklingen i Sverige… Och som önskar att mitt förtroende för Säpo hade varit mycket högre än vad det är i dag. När man inte längre har förtroende för, och litar på, landets säkerhetspolis är slutet för en nationalstat i nära förestående.

Anders Thornberg: vad säger du till alla rädda kvinnor och oroliga män som inte åtnjuter personligt skydd av Säpo 24 timmar om dygnet? Eller inte lagligt medges gå omkring med tjänstevapen och sova med det under huvudkudden… Hur skall vi skydda oss? Hur skall vi känna oss trygga?

Dessutom, jag har tidigare skrivit flera brev till dig Anders… Men du svarar aldrig. Varför?

Med vänliga hälsningar,

Johansson (+ fullständiga adressuppgifter i brevet)

 


9 responses to “Är Säpochefen Thornberg offer för politisk korruption…?

 • Hans Nilsson

  När man väl har kommit så långt i sin karriär att man tillhör toppskiktet i landet är det i första hand att se till att hålla regeringen nöjd fixar man detta är ekonomin räddad till dö dagar. GD ar och politiskt tillsatta tjänstemän är regeringens kasperdockor.

  Gilla

 • Jhonsson

  I debatter ochmdiskussioner saknar Socialdemokraterna ofta argument. Då kör man som Thprnberg, man svarar helt enkelt inte på några frågor.

  Gilla

 • en elak fan.

  Johansson är en klart lysande stjärna.

  Gilla

 • Håkan

  Sosseriet ångar på likt Titanic!

  Gilla

 • Mm

  Det verkar som merparten av den etniska svenska befolkningen har mer innanför pannbenet än ni som ställer er tid till förfogande för politiska hedersuppdrag. Det är alldeles för lukrativt vilket gör att många blåsta pellejönsar finns i riksdag och regering.

  Gilla

 • Erik Bergman

  Offer? Det är väl tveksamt om han är ”offer”.

  Gilla

 • assad

  Bra Johansson.
  Att svenska myndigheter i allt mindre utsträckning inte bryr sig om att svara samhällsmedborgarna är ytterligare ett tecken på landets förfall.

  Ur Förvaltningslag (1986:223)

  Myndigheternas serviceskyldighet
  4 § Varje myndighet skall lämna upplysningar, vägledning, råd och annan sådan hjälp till enskilda i frågor som rör myndighetens verksamhetsområde. Hjälpen skall lämnas i den utsträckning som är lämplig med hänsyn till frågans art, den enskildes behov av hjälp och myndighetens verksamhet.
  Frågor från enskilda skall besvaras så snart som möjligt.
  Om någon enskild av misstag vänder sig till fel myndighet, bör myndigheten hjälpa honom till rätta.

  Liked by 2 people

  • assad

   Ursäkta! Jag har läst vid Södertörn.
   Vi stryker ett inte, ty svaret blir att påståendet är falskt enbart om både A och B är falska, annars är det sant, dvs. dom svarar inte 🙂

   Gilla

 • whatthefeng

  Helt säkert skulle han kunna sköta jobbet mycket bättre. Problemet är att han har fel partibok och är utrustad med ett intellekt som de flesta politiker saknar. Kanske ett jobb för dig?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: