Sverige och USA utbyter fingeravtryck, advokatsamfundet kritiserar


BROTTSLIGHET. Efter sommaren kan polismyndigheterna i Sverige och USA göra egna sökningar i varandras fingeravtrycksregister. Den svenska regeringen har beslutat att polisen får sluta ett sådant avtal med FBI.

– Jag tror att vi ömsesidigt tjänar på det här, för både Sverige och USA blir säkrare genom att vi kan ta reda på vem som har befunnit sig på en brottsplats, säger inrikesminister Anders Ygeman (S) till Ekot.

Redan nu kan svensk polis göra sådana sökningar i USA men det kräver en förfrågan och den processen kan ta uppemot två veckor, rapporterar Ekot. Sökningarna är tänkta för misstänkta brott som kan ge minst ett års fängelse i det land som gör sökningen.

Sverige har omkring 165.000 fingeravtryck från dömda och brottsmisstänkta. I USA omfattar registren omkring 100 miljoner poster.

Anne Ramberg, generalsekreterare för Advokatsamfundet, kritiserar det fördjupade samarbetet mellan svensk och amerikansk polis och tycker att det är ”ett hot mot rättssäkerheten” att svensk polis ska få söka i det amerikanska fingeravtrycksregister för att utreda brott. Hon anser också att USA – efter den 11 september – hanterat vissa gruppers integritet dåligt.

Vissa grupper i Anne Rambergs fall är troligen muslimer som är misstänkta för brott och dem vill generalsekreteraren skydda. Vilket i sin tur betyder att när ett utbyte med USA kommer till stånd så blir det svårare för Anne och hennes kollegor att försvara sin guldgruva med oidentifierade personer från Mellanöstern…

Sverige har sedan 2013 möjlighet att söka efter fingeravtryck och DNA bland flera EU-länder


16 responses to “Sverige och USA utbyter fingeravtryck, advokatsamfundet kritiserar

 • Jhonsson

  Det stora hotet mot den svenska rättssäkerheten är, att en person som Anna Ramberg har för stort inflytande på lagstiftning mm i den vägen.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Ett mycket genomskinligt uttalande från den kapitalt logikresistenta generalskan Ramberg, vilken icke missar ett tillfälle att ytterligare bevisa sitt förakt för rättsstatens traditionella diskurs.
  Hade denna notoriska härförarinna av den fala spetsfundighetsbataljonen ägt det ringaste intresse för begreppet rättssäkerhet, hade hon överhuvudtaget aldrig anammat globalismens anarkistiska strategier för att understödja en eskalerande och icke domesticerbar brottsimport.
  Nämnas bör att för makthavarnas rovlystna girighet existerar inga gränser – ju högre upp i hierarkien, desto vederstyggligare! Att kriminaliteten är specialbeställd och producerad via proglobalisternas försorg är ett faktum.
  Andreas.

  Gilla

 • anne b rat

  Är det någon som är en fara för rättssäkerheten så är det väl ”Råttan” Ramberg.

  Gilla

 • putte

  Kan det vara så att det finnas skumma svenska advokater som kanske inte har rent mjöl i påsen .

  Gilla

  • compulsoryunion

   släkten är värst: en av Faluns kändaste advokaters son är supergangster med livvakt och torskade bl.a. i USA med stulna motorcyklar chrash. (Avocado samfundet av förskingrare)

   Gilla

 • Mm

  De som infiltrerar det mesta med sina hemliga organisationer, vad behöver de etniska svenskarna bry sig om vad hon gapar om.

  Gilla

 • Argus

  Visst kan man ha tvivel hur ”The Deep State” hanterar information men vill man inte bli utsatt för det är det bara att hålla sig på rätt sida av lagen.

  Gilla

 • Lena

  Det spelar ingen vilken ideologi skurkar har men att de har mammon som gud står helt klart, i alla länder lika illa.
  Vilka dårar är det som låter sig duperas kanske de som i nästa drag själv tjänar på eländet !
  Kan de inte fatta att de inget kan ta med sig ” dit vi alla går” !
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4627424/Muslim-Rebecca-Khodragha-government-housing.html#ixzz4kjEw0soX

  Gilla

  • Stenbock

   Så sant Lena…
   En som verkligen levde efter ditt recept var den lite udda sångaren,uteliggaren,slagskämpen,och alkoholiserade artisten Günter Gabriel från Hannover.
   För några dagar sedan firade han sin 75-årsdag,(med eller utan Korn framgår inte) i varje fall lär han ha snavat ner för en stentrappa under festen.Idag avled han av sina inre skador.Vilken del av kroppen som denna gång skadats framgår inte.:

   Gilla

   • Lena

    Stenbock
    Jag gillar hans röst den fyller mig med lugn så tack för klippet.

    Min filosofie är att när du befinner dig där du trivs i vardagslivet och har en så god ekonomi att du inte behöver vända på varenda slant, ja då är livet så härligt som man kan önska, med sorg vet jag att många som har slitit inte får ha det så.
    Det finns ingen rättvisa och otacksamhet är världens lön, ledsamt nog.

    Gilla

   • Lena

    Stenbock
    Min mor lärde mig ”för litet och för mycket skämmer allt”, ( gäller inte pengar utan livsstil). Jag har inte prövat på för litet har aldrig varit fattig ( genuint tacksam till mina föräldrar, de var arbetsamma och ekonomiska) men jag har i mina yngre dagar umgåtts med de ”för mycket”, avslutade det ganska snabbt då jag fann det själsdödande !
    Dock alla är vi olika !

    Gilla

   • Stenbock

    Instämmer i allt du tecknat ner Lena… Har väl delvis lärt känna båda delarna.Men pengar i överflöd skapar ingen lycka….Det jag ser som viktigast i mina råd åt yngre generationer är,att söka hålla sig friska och krya !

    Gilla

   • Lena

    Stenbock
    Du är inte ensam om det kloka rådet, jag gör detsamma.
    Att man kan titta sig i spegeln utan att skämmas och att sova gott om natten.
    Jag lärde känna en del riktigt förmöga även med ickesvenska mått och de var aldrig riktigt genuint glada, aldrig.
    Små vardagshändelser positiva sådana , rann bara av dem som vatten på en gås.
    Har träffat många andra nöjda och glada personer som framförallt har lämnat ”ekorrhjulet” och numera med sina små företag jobbar hemifrån och håller ihop familjen i hemmet !

    Gilla

 • Avmaskad

  Skall vi globalisera så bör rättsväsendet ingå.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: