Är det invandrarens fel?


Det kom ett mejl från ett par som utvandrat till Portugal. 

INSÄNDARE. Om jag levde i fattigdom och misär i ett land i Mellanöstern. Där jag inte ens kan få ihop till mat för dagen.

Så fanns det ett land i Skandinavien som ger mig uppehållstillstånd bostad och bidrag, både månadsvis och retroaktivt. Där beloppen månadsvis motsvarar kanske en årslön i mitt hemland.
Dessutom accepterar detta land att jag ljuger om min ålder, samt att jag sen kommer att få ta hit alla mina anhöriga, eller i alla fall de jag påstår är mina anhöriga.

Att detta land inte ens kräver att jag lär mig deras språk. Att jag dessutom kan leva på dessa bidrag i resten av mitt liv utan krav på att försörja mig själv.

Jag skulle, om jag var en sådan person, också ”fly” till det där landet i Skandinavien och ljuga om allt mellan himmel och jord för att få uppehållstillstånd. Whatever it takes.

Vems är felet då? Om det inte är invandrarens fel?

Politikerna som låter detta ske. Som inte ändrar lagar och regler, som inte värnar om landets bästa. Det är deras fel!

Fast egentligen är det faktiskt väljarnas fel i slutändan. Att man röstar på dessa 7-klöver galningar som har noll respekt för landet.

Tänk på det när du lägger din röst i valet 2018.

Vill du bära skuld för att dina barn och barnbarn aldrig kommer att få ett så bra liv som du hade?


48 responses to “Är det invandrarens fel?

 • larslindblog

  Alla ansvariga skall givetvis spåras upp och lagföras. Straffen måste bli kännbara och vara avskräckande-

  Gilla

 • compulsoryunion

  Jan Emanuel och Pierre Schori tar inte in sådana frågor, de är upptagna på Kuba med att ta in sina kukar i sexslavar i socialistiskadiktaturen där.

  Gilla

 • Hen Henssondotter

  Hoppas att jag också kan flytta till Portugal när jag blir pensionär och att skattefriheten för tjänstepension finns kvar. Bo minst 5 år i Portugal och få ut all tjänstepension skattefritt. Inte en krona till Löfvens mångkulturprojekt.
  Men som vanligt kommer väl sossesvinen täppa igen denna möjlighet.

  Gilla

  • compulsoryunion

   Sosse är väldigt smart, skattebefrielsen gäller bara tjänstepension som hen har fått för att ösa pengar över bosättningar, inte den standard peanuts pension som de flesta arbetare som snickrat bostäderna till islamisterna får som djurfoder.

   Gilla

 • stromboli

  Vems fel det är förutom politikernas kan vi enkelt se om det bestäms att INGEN får rösta om den INTE har har bevisligen betalat SKATT till landet under minst 5 år !

  Gilla

 • inferno

  Om jag nu skriver att jag vill inte integreras med andra folk och att jag föredrar europeer….vem är jag då? !

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Vem vill inte flytta till Portugal? Då inte bara för skattelättnaden, utan i första hand för det fantastiska land det är.

  Erkänner att jag är lite avundsjuk på paret som skrev ett sådant klokt mail.

  http://www.di.se/nyheter/skattefordelarna-gor-portugal-till-pensionarernas-paradis/

  Gilla

  • Stenbock

   Finns många fina platser utanför Absurdistan…Skulle med glädje flytta ut till något av dem.
   Om….. jag inte varit krasslig,och till åldern kommen.Det tål att överlägga,för alla dem som känner på sig,att man lider eller har risken att lida av någon allvarlig sjukdom.I all bedrövelse kan jag inte annat än tacka svenska sjukvården,att jag fem gånger räddats kvar bland de levande,och nu på så sätt får uppleva ännu en midsommar.Speciellt vid mina sista besök,under den hittills svåraste sjukdomen,går mina tacksamhetens tankar till all personal som bistod mig.

   Gilla

   • Lena

    Stenbock
    Härligt att läsa att du har fått hjälp med din sjukdom, tyvärr så gäller det inte alla svenska, Sverige är inom de flesta områden på ”dekis”.
    Som du så riktigt skriver, vart tar man som svensk vägen,:::………………….?
    Svenskar är tåliga alltför tåliga som Sverige ser ut nu alltför tåliga !

    Gilla

   • Stenbock

    Lena:
    Vet inte om det kan bero på min svada… I varje fall har jag bara positiva erfarenheter av ”mitt sjukhus”.Duktiga doktorer som faktiskt gjort allt för mig,som jag bett om.Vid ett av de svåraste,och f.ö. mitt längsta besök om nära tre veckor,räddade kärlkirurgerna mitt ben,efter att oförhappat fått en propp.Sex-eller sju operationer var nödvändiga för återställandet.
    Skulle kunna räkna upp ytterligare tre svåra fall där man hjälpt mig på fötter igen.Med erfarenhet från tyska sjukhus ligger Sverige klart före,vad gäller viljan och förmågan till hjälp.Detta sista vägde också tungt från mig,och min hustru då hon blev sjuk,och vi beslöt,att återvända till hemlandet !

    Gilla

   • Lena

    Stenbock
    Jag har en lite annan erfarenhet men vem vet när det inte ges möjligheter att jämföra, du får kanske en chans.
    I Sverige eller någonannanstans …det gick bra för dig !

    Gilla

  • Stenbock

   Lena:
   Skrev min ursprungliga kommentar enbart med tanke på,att alla skall taga sig en riktig funderare vart de slutligen bosätter sig.
   Tror att många liksom jag aldrig hade/har en tanke på,att dessa sjukdomar skulle drabba just mig.Att jag berömmer svensk sjukvård (om man söker för verkligt akuta fall) har sin grund i,att jag har erfarenhet från Grekland,Spanien och som jag skrev Tyskland.
   Slutligen har de flesta doktorer menat,att mitt tillfriskande har med min envishet sin grund !

   Liked by 1 person

 • Kalasbetalaren

  Håller inte med ett dugg! Bara för att det finns bidrag behöver man inte utnyttja det!

  Gilla

 • Rättsstravningsprojektet

  Självklart är det invandrarens fel, jag har då aldrig känt mig förföljd av etniska skäl bara för att jag är pank, skulle hellre aldrig ljuga eller stjäla för att få mer pengar, är man beredd att ljuga till sig pengar, är det lika med stöld.

  Är man en tjuv är man en tjuv, med deras starka tro om Sharia, kanske dom borde hugga av sig händerna själva, men nej, det går så bra så, att ljuga och stjäla, men om nån annan gör det då ropas det sharia, och ingen säger emot.

  Avskum, vi behöver inga tjuvar och banditer, dom kan ordna sitt eget sketna land, som alla andra bra länder har fått göra, de är bara ute efter en genväg, till mer pengar, som de sedan knarkar upp.

  Gilla

 • Stenbock

  Nu har Absurdistan sjunkit så djupt ner i drägget att t.o.m. högtrycken med sol och värme,undviker oss uppe i Norden.Södra sidan av Östersjön har idag mellan 29-32 +grader ! Vi får vara tacksamma trots allt,för hade inte klimatuppvärmingen stått på vår sida,hade fortfarande isen legat tjock på våra badsjöar… 😦

  Gilla

  • Lena

   Avgå !!!!!
   Hur kunde svenskarna välja den…………….sönderindokrinerade !!!

   Gilla

  • naimlap

   Här har vi ett tydligt bevis på ( tydligare kan det inte bli) att, svenskingen är dum ja, t.o.m. mycket dum och pantoffeln på bilden har inte de kvalifikationer, som behövs för att vara statschef.

   Gilla

   • dave

    Han är inte statschef. Endast regeringschef. Illa nog kan tyckas men rätt ska vara rätt.

    Gilla

 • gamgubben

  Det är naturligtvis inte deras fel som kommer utan all skuld finns hos västerländska politiker som inte kommer ihåg vad De Gaulle sa -59. lite parafraserat ”vi ska ha gula, bruna och svarta fransmän men de får inte bli för många för då förlorar vi Frankrike”
  Nu för tiden pratas det bara om hur bra det är med mångkultur, detta är vad de i USA benämner ”bullshit”.
  Ett svenskt ordspråk gäller än ”lika barn, leka bäst.
  Vår media med vänstervridna journalister samt opålästa politiker bär den största skuldbördan till dagens situation i västvärlden.
  Såg nyss SVT Forum från Järva en diskussion med allahanda politiker, däribland en SD representant, SVT la ut information när en politiker var i bild, tyvärr glömde vårt opartiska SVT oftast att lägga ut namnet när SD och KD den ende mannen var i bild. Vad säger detta? Alla är icke lika mycket värda i SVT’s ögon. Centerns representant tyckte att svenskarna skulle öppna upp och inkludera henne och alla andra som kommit till Sverige. Då undrar jag när ska de som kommer inkludera oss svenskar, vi som ändå får största notan i vår hand efter den stora intregrationsfesten.

  Gilla

 • Lena

  ”Någons fel är det när de ligger på sjukhus med kulor i kroppen och säger att de är hundbitna”, helt sanslöst !
  https://detgodasamhallet.com/2017/06/20/kastar-polisen-in-handduken/#more-7795

  Gilla

 • Fredde

  PK-maffian har ju skapat detta system, som är perfekt för den som vill göra det lätt för sig.

  Och, jag kan förstå att man lockas av bidrag, förtur i bostadsköer, pension utan att först ha arbetat, fria lokaler, billig sjuk- och tandvård, gratis busskort, slippa anpassningar, slippa lära sig språket, med mera.
  Man kan även få gratis flyg till norra Sverige!

  Man kan till och med ljuga om sin ålder utan följder.
  Har man gjort något kriminellt – då kan man vara under 18 och slipper undan straff. Är man runt 50 – då kan man hävda att man är 65 och får därmed pension direkt.

  Ingen ifrågasätter detta, förutom det folk som kallas rasister och nazister, men de får bannor av politiker, B-kändisar och andra som vill synas i media.

  En massa fördelar som de som har rötterna i Sverige inte får ta del av.

  Ett gratis smörgåsbord – vem tackar nej till det?

  Sen finns det ju faktiskt de som hellre skaffar sig arbete, lär sig språket, anammar svenska traditioner och kultur, som integreras i det svenska samhället.
  Men, då får myndigheterna hjärnblödning och kastar ut dem efter flera år.
  Ingen förstår varför…

  Gilla

  • aos

   Jag kunde inte sagt det bättre själv
   Just det sista stycket har jag funderat mycket över
   De vill ha avskrädet och de välanpassade åker ut mycket märkligt
   Valboskap är det enda jag kan komma på

   Gilla

 • malmobon

  I Portugal betalar pensionärer ingen skatt. Upprör Magdalena Andersson.

  Gilla

 • Kent

  När Reinfeldt gjorde upp med MP om anhöriginvandringen så kan man nog inte påstå att det var förankrat hos väljarna.
  Sedan när Budapests järnvägsstation var full av flyktingar som inte ville registrera sig i Ungern utan vidare till Österrike och allra helst Tyskland.
  Då såg S med Löfven i spetsen att åka världen runt och demonstrera den humanistiska stormaktens förträfflighet. Förklara att i den humanistiska stormakten fanns inga gränser utan här stod gränserna öppna.
  Med följd att hälften som fanns i Ungern tänkte att Sverige är nog bättre än Tyskland och Österrike och satte kurs mot paradiset.
  Dessa två dundertabbar är nog orsak till minst hälften av det moras som vi befinner oss sig i dag.

  Gilla

 • Janne

  Om man tänker som en parasit, då förstår jag att det lockar att få allt serverat på silverfat.
  Men om man är seriös, vill arbeta och göra rätt för sig och leva ett hederligt liv, då är inte Sverige rätt land!
  Naturligtvis är det politikernas fel som tillåter detta vansinne, men också parasiterna som kommer hit, det svenska systemet lockar det mänskliga och onyttiga avskrädet.
  Janne

  Gilla

 • Bror

  Så klart att det inte är invandrarnas fel att vi öppnar landet för alla som vill komma hit och bli försörjda. Utan givetvis är det alla vuxnas fel som i vår slöhet inte bevakat de som är valda att styra oss.

  Men, i grund och botten är det vår egen kultur som förfallit. Förfallit bort från vår kristna tro och anammat trolöshet och självhävdelse. Vi har låter andra bestämma över våra liv, från BB till graven.

  Pragmatismen är vår nya religion och utan moraliska värderingar är vårt samhälle dömt att gå under. Och inte bara vårt, utan så gott som hela västvärlden är påväg att upplösas.

  Finns det då något som kan stoppa den kommande undergången?
  Ja, givetvis, men det kommer att kosta och inte under de nu levande generationerna. Men, på samma sätt som Noas tre söner gav upphov till alla nu levande, kan också en liten skara föda nya generationer moraliskt högt stående människor som åter igen kan bygga nya livskraftiga samhällen.

  Gilla

 • eugenecork

  tveklöst så är allt bögjävlarnas fel!

  Gilla

 • Babaouro

  Allt är muslimernas fel. Inte thailändare, tyskar, japaner m.m.

  Dödens ideologi (islam) kombinerat med låg intelligens är mycket farligt

  Gilla

  • modernghost

   Men varför, varför i hela friden, slutar ni aldrig att bjuda in dessa avarter i mångmiljonformat??????!!!!!!!

   Gilla

 • MartinA

  Utlänningarna är ett hot mot vår blotta existens, om de har ”rätt” eller ”fel” spelar ingen roll.

  Gilla

 • Jhonsson

  Sverige har fått en svetsare som statsminister.
  Jag undrar i vilket företag man skulle göra så. Dvs plocka upp en svetsare från verkstadsgolvet och sätta honom som vd och att leda firman.
  Tror ni verkligen det skulle gå bra?
  Inget ont om svetsare men jag tror det är bäst, om de fortsätter att svetsa.
  Både för Sverige och alla firmor.

  Gilla

  • Tanten

   Sve-Tsaren.

   Gilla

  • Bosse

   Han är inte ens svetsare.Jag har hört att han klarade inte licenssvetsarkursen på Hägglunds,så därför gick han med i facket och på den vägen är det.Kan man inte bli svetsare i det här landet, då blir man statsminister.Och resultatet har vi nu sett.

   Gilla

   • Karin

    Blev han inte vald av partiet för att han va en bra förhandlare på Metall??? Men man måste väl för fan kunna skilja på att leda ett land eller leda Metall. Jävla dum sossar…….

    Gilla

 • Tobbe

  Vilseledande marknadsföring.

  Gilla

  • Joy

   Nja, Reinfeldt ville ju krossa välfärdssamhället, det sa han redan i valrörelsen för alliansen, men folk verkade döva och mer intresserade av att trampa på bidragstagare. Så ordnade de så att de importerade bidragstagare och jagade ut sjuka svenskar på arbetsmarknaden för att jobba. Så krossar man ett folk som levt i ett rikt land och latar sig, och sover, som Reinfeldt menade att svenskar gjorde.

   Gilla

 • Katarina Elsässer

  instämmer helt och utan invändnin.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: