Lite mörker kan hjälpa palestinierna att se ljuset


MELLANÖSTERN. Hamas ledare i Gaza har hotat Israel med ”en explosion” om landet inte levererar el till Gaza på de israeliska skattebetalarnas bekostnad. Utpressning är en del av Hamas repertoar. En av de främsta anledningarna till Hamas skickade tusentals raketer och sände terrorister in i Israel via tunnlar under sommaren 2014 var att lösa sin svåra ekonomiska problem. Hamas behöver el för att bygga terrortunnlar och producera vapen.

Röster i Israel och utomlands förespråkar ”moderation” – det vill säga kapitulation – och insisterar på att Israel inte har något intresse av en upptrappning.

Israel föredrar naturligtvis lugn och ro vid sina gränser, men att ge efter för Hamas krav och är att ge islamisterna en seger och det kommer oundvikligen att leda till ytterligare krav. Att leverera el till Gaza i utbyte mot ett löfte om att gazanerna ska avstå från att skjuta på israeliska civila är inte annorlunda än att betala skyddspengar till maffian.

Det finns inget strategisk eller moraliskt skäl till varför Israel ska leverera gratis el till Gaza.

Palestinierna är långt ifrån fattigast i världen, men det är det folk som fått ojämförligt mest bistånd per capita av bland annat Sverige som betalar tredubbelt. Först betalar Sverige direkt till palestinierna, sedan betalar vi till EU som betalar till palestinierna och sedan sker samma sak med FN.

De miljarder euro som överförts till palestinierna under de senaste två decennierna har slösat bort genom oduglighet och/eller försvunnit i korruption. Gaza saknar rättsliga och institutionella infrastruktur som behövs för en effektiv spridning av ekonomiskt stöd. Mycket lite stöd har filtreras ned till folket. Hamas ledare, berikas dock av biståndet.

Det auktoritära islamistiska styret av Hamas dömer befolkningen i Gaza till kontinuerlig fattigdom, okunnighet och ett utdraget krig med Israel. Palestinierna, lär sig inte att söka fred, men däremot göra uppoffringar och bli martyrer i ett heligt krig mot den judiska staten.

Till detta får de hjälp av den svenska staten, med utrikesminister Wallström i täten.

Israel har inget annat val än att förkasta Hamas krav på gratis el, även om denna vägran medför ytterligare en runda av våld som kommer att drabba gazanerna mest.

Även de som sympatiserar med den palestinska nationella rörelsen borde inse att lite mörker kan hjälpa Gazaborna att se ljuset.

-Pettersson undrar om ni tänkt på att enligt den svenska Twitter-vänstern är det fulaste man kan var en svensk nationalist medan palestinsk nationalist, kurdisk, kubansk eller vilken annan nationalist som helst utom svensk är jättefint…

Läs mer…

Här ser ni det eländiga livet i det Gaza som enligt SVT är utsatt för en israelisk bojkott. Inspelat i december 2016.

Med en annan ledning kunde gazanerna vara lika rika som Gulfstaterna eller Israel för den delen.


18 responses to “Lite mörker kan hjälpa palestinierna att se ljuset

 • naimlap

  Jag, kan ha fel men, jag tycker mig se att, på dessa två swinja finns tendenser på mutation. genom ett tryne håller på att, växa fram på näsornas plats.

  Gilla

 • ruben

  Tack Billy Boy.
  Vilka har gett dem mandat till det villkorslösa stödet? Plaketten är ett elakt hån mot fredliga lösningar. Jag tror inte väljare kan ha kunskap om S eller MP kommande biståndsagendor. Det kan vad jag förstått bestämmas ganska spontant och ingår sällan i partiernas uttalade väljarlöften? Med allt bistånd Palestinierna fått, hade de kunnat investera i egen elkraft, för länge sedan. Som artikeln säger ”Hamas dömer befolkningen i Gaza till kontinuerlig fattigdom, okunnighet och ett utdraget krig med Israel.” Hamas politiska agendor tjänar förstås på att befolkningen har vissa materiella brister, för att hatet mot Israel skall hållas vid liv.

  Gilla

 • dave

  Varför klarar muslimerna inte av att ordna vatten- och elförsörjning.
  Alltid någon annan som ska ordna det åt dom. Likadant i hela området.

  Gilla

  • naimlap

   Med sina täta kontakter med mussarna har de röv slickande dumsvenskarna, snart kommit ner på samma nivå, som Mohammed och Ali med de 40 rövarna. Svenskingen börjar också få brist på vatten, knappt 50% av maten produceras i stian. men korruptionen är på uppåtgående, så de ena jämnar ut det andra, Svenskingen och musse är snart lika slöa och lata båda två, dessutom är de inga älskare av vatten någon av dem. Ett fyrfaldigt HURRA! För dumsvenskarna, som betalar miljard belopp till sina enda vänner de har mussarna. Men inga bidrag ingen vänskap har musse deklarerat.

   Gilla

 • Nordmann

  Tick Tock, Tick Tock, Tick Tock, Tango ****

  Gilla

 • Rättsstravningsprojektet

  Jag vart lite förvirrad, behöver man el för att bygga en tunnel, eller vapen? Är detta nåt nytt, som inte kan avklaras med en generator?

  https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQejB_SAY9WTr6L_-ojRULxPEZhc6fxmsBI-A3Q3Mh1EbLou05v

  Gilla

 • inferno

  ”maggotten” ser ut som en sann politruck, ryser av obehag.

  Gilla

 • Tony

  Sosseregeringen här kommer väl att öka biståndet till Araberna, bara
  dom gnäller liter mer, Dom Miljarder dom redan fått går väl oavkortat till vapenköp?

  Gilla

 • Anton

  Socialisterna/idealisterna öronmärker inte ett enda öre av de 1500 miljoner kr vi skattebetalare ger till palestina. Fullständigt obegripligt. Arrafat (också gödd av svenska skattebetalare) var en av världens största mutkolv. Han tog hand om det mesta själv. Varför lär sig socialisterna inte? Varför inte ställa krav på ex utbildning ? Varför inte ställa krav på att barnen inte ska lära sig att hata redan i förskolan. Varför har wallströmskan inreseförbud till Israel?
  Sossar är och förblir obegripliga.

  Gilla

  • Lena

   Se hur det ser ut i Venezuela ett tidigare blomstrande land som numera är i kaos, deras eländiga situation är socialisternas misskötsel av landet, inget annat !
   Cuba är en skam.
   De tidigare kommuniststyrda länderna i östeuropa och det finns fler exempel i Asien.

   Gilla

   • naimlap

    Nu står Svenstia på tur. Men i stian blir det etter värre då vi har ett flertal miljoner av de 4 gäng frånsett dumsvenskarna, som fodrar fortsatt välstånd, som VIP passagerare med arbetsbefriad hög inkomst med gräddfiler inom det mesta. Hur ända in i helvede skall di dumme och fege röv slickarna klara av det. Visserligen är de mästare i konsten att, slicka gumpen på musse men, musse måste äta också.

    Gilla

 • Anna

  Muslimerna ynglar av sig.

  Gilla

 • ruben

  Det finns gränser av dumhet för vad någon kan acceptera. Jag känner fruktansvärt hjälplös frustration att stora mängder Svenska skattepengar doneras till figurer, som sysslar med terrorverksamhet och utpressning. Hur är det ställt med Svensk biståndspolitik egentligen?

  Gilla

  • Billy Boy

   Men sosse-kvinnorna blir ju såååå glada och stolta för alla jättefina priser och utmärkelser de får mottaga från terrorist-företrädarna från Palestina.

   Här: Utrikesminister Margot Wallström (S) som just fått en utmärkelse från den genomkorrumperade palestinske terrorist-& diktatorpresidenten Mahmoud Abbas, som också basar över de palestinska terror-organisationerna Fatah och PLO.

   Här: Riksdagsledamoten Hillevi Larsson (S) som just fått en palestina-flagga och en plakett med en karta som utvisar ett tänkt stor-Palestina där alla judarna är utrotade och det demokratiska landet Israel är utplånat. Givare var ledningen för den diktatoriska palestinska terrororganisationen Hamas som styr på Gaza-remsan.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: