Vuxen mordbrännare som inte har rätt att var i landet säger att han är 17 och släpps


INVANDRARBROTT. I onsdags brann asylboendet Lindemohemmet i Asarum i Blekinge brann ner till grunden. En asylsökande, enligt Migrationsverket 19-åring, greps och erkände. 

Polisen rubricerar händelsen som mordbrand men ändå släpptes han fri i fredags. Anledningen är att 19-åringen under häktningsförhandlingen i Blekinge tingsrätt uppgav att han är 17 år, något tingsrätten valde att tro på.

När någon är så ung krävs det särskilda skäl för rätten att häkta någon och mordbrand som riskerade livet på många personer är tydligen inget särskilt skäl, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.

Den misstänkte som erkänt har nyligen fått avslag på sin asylansökan och ska åka hem, men är nu fri att begå nya dåd i flathetens land.

-Pettersson sammanfattar fast fattar inte: En grov brottsling 19-år, grips för ett grovt brott, han erkänner men säger att han är 17 år och släpps trots att han inte har rätt att vara i Sverige. 

I Migrationsöverdomstolens dom UM 2437/13, som kom den 11 februari 2014 sägs följande i klartext: Den asylsökande har emellertid bevisbördan för sin ålder och om han inte kan göra sannolikt att han är underårig ska han betraktas som vuxen.

TIDIGARE 2017-06-14. Asylsökande gripen för mordbrand på asylboende

Polisen kunde snabbt gripa en 19-årig man misstänkt för storbranden på ett asylboende i Asarum i Karlshamn, Blekinge. Mannen greps på platsen.

Sextioåtta personer, både barn och vuxna, bor i byggnaden. Men många av dem var inte hemma när det började brinna strax efter halv elva på onsdagsförmiddagen. Ingen människa kom till skada i branden.

Boendet är inrymt i en byggnad i ett plan med fem sektioner. Målet är att rädda delar av byggnaden och branden var på eftermiddagen under kontroll, rapporterar lokal medier.

Nya sängplatser till alla boende ska ha ordnats fram, uppger Migrationsverket till lokala medier.

-Pettersson noterar att varken Expressen/Kvällsposten, SVT eller TT nämner att den gripne bor på asylboendet. Det gör däremot Sveriges Radio P4 Blekinge…

 


18 responses to “Vuxen mordbrännare som inte har rätt att var i landet säger att han är 17 och släpps

 • naimlap

  Landet Svenstia, är så nedgånget, så det är tveksamt om det går att, rädda eller om det överhuvudtaget är önskvärt att, försöka rädda ett land eller folk, som ej önskar bli räddade. Låt dem löpa linan ut så kanske t.o.m. en dumsvensking fattar att, gör ont att, ha varit dum och feg. Det skulle nog fresta på för SDs belackare att, vandra några kilometer vinter, som sommar för fylla en spann med vann. Dumsvenskingen är så ignorant så det är skrämmande. De vill ha och kämpar för att, musse skall ta över. Då kommer allt sådant otänkbart bli vardagligt för dessa intelligensbefriade stollar. Tänk då skall mussar, ziggar, bladnegrer, kommunister, muppar, sossar, liberaler, fi. moderater, kådisar, centerpartister + mängder av arbetsskygga kadrar och ibland dessa oräkneliga kriminellt belastade figurer. Ta hand om styret resultatet blev att, minst 50% av befolkningen dog av svält. Vad skulle byfånarna leva av, Floskler kanske, som i dagens Venezuela, som innan galningarna tog över var Latinamerikas rikaste land.
  Med samma arbeta tjänade en venezulan dubbelt av vad jag tjänade, som svensk.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Naturligtvis!
  Det korrupta rättsmaskineriet finner städse någon via värdegrunden konstruerad förmildrande omständighet medelst vilken de icke generas över att försätta den allmänfarlige vandalen på fri fot.
  Skall han inte komma i åtnjutande av skadestånd eller dylika bonifikationer som plåster på såren efter denna kränkande rättsprocess?
  Andreas, uppriktigt illamående.

  Gilla

  • assad

   Den fantastiske Andreas har åter tagit scenen i besittning och är som vanligt full upp till randen med visdomsord. Hans inlägg är som ljuvlig honung för oss som motsätter oss östrogenbollarna i Regering och Riksdag – för att inte tala om den operativa verksamhet som bedrivs av babbe på fältet.

   Han är den komplette kyrkoherden som förmedelst en rykande John Silver i sin hand skrider till verket på daglig basis med pennan som sitt svärd.

   Långt efter sin bortgång skall han ihågkommas för sin tapperhet och firas med bronsstaty på den mest förnäma av platser.

   Med fjäderlätta steg, och efter en tidslängd av 59 * (365 dygn 6 timmar 9 minuter och 9,7676 sekunder) utstrålar han fortfarande ungdomens karisma och entusiasm.

   Den sanne landsfadern är icke Löfven, ty den titeln bärs bäst upp av Andreas. Alla tiders högättade HB, som han själv ofta titulerar sig.

   Jag önskar Andreas en angenäm fortsatt dag.

   Nu avser jag förtära en kopp franskrostat kaffe med mandellikör. Likörglaset är över hundra år gammalt med en förtjusande guldkant – allt placerat på en röd betagande bricka från England Ano 1952, inköpt på Tradera för det överkomliga priset av 250 kr.

   😀 😀 😀

   Liked by 1 person

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Var hälsad, Du sköne yngling och medicine kandidat!
    Din konsideration – min vackra lön.
    Jag frambär mitt djupt kända tack för all denna erkänsla, oaktat den i vissa avseenden var oförtjänt.
    Men vad tusan! Begår han frukost först nu? Själv är jag nyss hemkommen från det efter högmässan följande kyrkkaffet i församlingshemmet. Mja, farbror kunde allt förmärka att den gode Assad icke förmåtts göra oss den äran, denna första söndag efter trefaldighet, då bland andra psalmer Gud trefaldig, statt oss bi samt Allena Gud i himmelrik unisont framfördes av den trogna lilla skaran församlingsbor som gjort sig omaket att lyss till undertecknads predikokonst. Fan vet om det inte var kaffe med dopp som lockade mest.
    Min gunstig junker var förmodligen ute och rumlade om förliden lördagsnatt, vaba?
    Andreas 🙂

    Gilla

   • assad

    Det känns tryggt att vara vän med kyrkoherden, då man får antaga eller åtminstone hoppas, att han ger sina vänner (via samtal med Herren) en extra gynnsam position i livet efter detta.

    Inte alls! Jag hjälpte en vän med dennes bokföring. Senare på kvällen drabbades vi av mångkulturen i form av gruppslagsmål (betraktare tack och väl), samt av en orakad och blängande gestalt av icke europeiskt ursprung som passerade oss på mycket nära håll. Vid upprepade tillfällen bör tilläggas för att vara mer fullständig.

    Liked by 1 person

 • Tony

  Så om man är 17 år är det tillåtet att bränna ner byggnader för miljontals kronor????? Och hur fan kan en som inte får vistas i landet släppas fri?
  Så att han kan gå under jorden??? Svenskt rättssystem är inte bara ett skämt, det är en fara för landet!

  Gilla

 • ossie

  Förvånad`?? Nä men hade det varit en svensk då jävlar hade blivit andra bullar.

  Gilla

 • ruben

  Hur idiotiskt kan det bli? Är det inte brott mot den allmänna säkerheten rätten bryter mot genom att släppa galningen lös? Dessutom får han själv bestämma sin ålder, jag ger snart upp….

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Lagstiftningen i Sverige är skriven i en tid när det var svenskar som stod för brottsligheten och vi hade ett rättsväsende och en poliskår som var värda namnet. Idag är både polis och rättsväsende två stora skämt.

  Gilla

 • Grune

  Kasta ut domarna och försvarsadvokaterna för dom är köpta av muslimerna.

  Gilla

 • Jag

  Grova Brott som är ”Huding”relaterat läggs ned

  https://petterssonsblogg.se/2017/06/18/polisens-facit-13-nedlagda-valdtaktsarenden-per-dag/

  Medan de jagar oss vanliga Svenskar för att få upp statistiken! Helt befängt! Hur prioriterar polismyndigheten?!? Helt åt skogen! Inte undra på att förtroendet sjunker

  Gilla

 • Grune

  Vi måste införa lag och ordning i Sverige och Skriva lagar som gäller.
  Den lagbok vi har idag är ju rena sagoboken och tillämpas ju inte.

  Gilla

  • Grune

   I den nya lagboken skall man införa dödsstraff som skall gälla vid t.ex. landsförräderi och stöld ur statskassan.

   Gilla

 • Leif

  Stor jävla skam!! Det som förvånar mest är att folk i gemen inte reagerar mer på vansinnet. Fattar de inte eller bryr de sig inte? Så länge inte julgranen brinner verkar svensson ta det mesta med en axelryckning. Att folk i min ålder(runt 40)och yngre,som är uppvuxna i en trygghetsbubbla där man aldrig behövt anstränga sig eller ta ansvar förvånar kanske inte. Men att en stor del av den äldre generationen fortfarande inte förstått att man inte kan lägga en röst på samma parti som man alltid gjort är för mig en gåta. Dessvärre tror jag inte på någon större förändring nästa val heller. Har faktiskt börjat förlora hoppet om en bra framtid för mina fyra barn i detta landet. Mordbrännare och våldtäktsmän,dvs mycket grova brottslingar,som ofta inte ens har rätt att vara här släpps vind för våg. Skrämmande!! En fortkörning hade gett mig hårdare straff än dessa kriminella ljugande parasiter får för grova brott,som kostar samhälle och enskilda oerhörda summor och lidande.

  Gilla

  • Bosse

   Leif! Jag håller med dig.Varför fortsätter folk med detta självskedebeteende val efter val och inte vaknar upp och ser att det behövs en ändring för att det här landet ska överleva. Nej jag förstår mig inte heller på svenska folket.Man är instängd i sin förnekelsebubbla och har inga andra öron öppna för omvärlden. Har inga nya åsikter utan man går med i det gamla ideologiska samtalet.
   T.ex att klagar andra på Trump ja då måste jag ställa in mig i den kön också .Trots att man inte vet vad folk klagar på.Och där ligger nog också svårigheten att se nackdelarna med dessa gamla partier
   när dom smutskastar SD. Sen är det ju så att dom flesta som röstar
   läser bara gammelmedia och tror på den. Dom förstår inte att dom blir lurade och att det finns alternativ till detta självmord dom är med och bidrar till. Detta beror helt enkelt på dålig kunskap hos befolkningen. Och gammelmedia och politiker har ju inget nöje i att visa folket att det finns alternativ. Man ska veta det att det finns kanske miljoner människor i detta land nu 2017 som inte har en aning om att det finns alternativ media på Internet till Expressen,SVT,Aftonbladet m.m Jag kan räkna upp 100-tals bara som jag känner i den stad jag bor som aldrig hört talas om Avpixlat t.ex.Då får du bara en bild av samhället och den tror du på. Det är otroligt att SD är så stort i ett inskränkt samhälle som Sverige är. Men dom hinner inte få majoritet till detta val är jag ganska säker på. Det räcker inte för dom att bli största parti. Det finns sju andra partier som kommer att gå ihop eftersom att det är viktigare att jävlas med SD än att se till Sveriges bästa. Man kan tänka sig att kanske 3 milj. svenskar röstar på SD nästa år och dom andra partierna vill omyndigförklara dessa människor som röstat på SD.
   Blir det så måste Europadomstolen gå in.Det måste vara ett flagrant brott mot demokrati och folkrätten.

   Gilla

   • Leif

    Du har helt rätt där tror jag. Folk VET helt enkelt inte hur illa ställt det ärbi sverige. Har försökt så många gånger,att upplysa och förklara. De flesta håller med,gammal som ung,så sunda värderingar finns ändå någonstans hos de flesta. Men sen,när det kommer till att överge partiet som man av födsel och ohejdad vana alltid stött,då faller det. ‘Ja,jag håller med om det du säger,men jag kan ju inte rösta på dem,de är ju nazister’…

    Gilla

 • age

  När man dresserar en hund måste en tillrättavisning ske medan hunden gör misstaget. Att tillrättavisa hunden efter handlingen har ingen effekt;
  Hunden fattar inte varför han/hon blir tillrättavisad.

  Samma sak gäller naturligtvis för apor ………….

  Gilla

 • compulsoryunion

  naiva domare tror ofta på vad blatte säger, oftast inte på vad skattebetalare säger.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: