”Polisen missköts – medborgarna drabbas”


POLISEN. ”I takt med att missnöjet växer väljer allt fler poliser att sluta, vilket får till följd att otryggheten ökar. Främst i våra särskilt utsatta områden där behovet av polisiär närvaro är stort”, skriver Hanif Azizi, områdespolis i Rinkeby på SVT Opinion. 

Antalet särskilt utsatta områden kommer utökas från 15 till 23 (DN). Det innebär att myndigheten måste prioritera fler områden med befintlig personal.

Det finns risk att även prioriteringen kommer uppfattas som oseriös då myndigheten har svårt att rekrytera personal till de utsatta områdena.

Vi har hamnat i en situation där fler poliser slutar än vad vi hinner rekrytera.

Även om det är glädjande att det är 10 000 sökande till höstens utbildning så fortsätter utbildningsplatserna stå tomma.

Myndigheten har fortsatt att blunda för det utbredda missnöjet bland poliser och valt att anställa civil personal med betydligt högre lön. Detta har medfört att pengar som varit avsedda för polisens lönehöjning uteblivit.

I takt med missnöjet väljer allt fler poliser att sluta vilket får till följd av att otryggheten ökar, främst i våra utsatta område där behovet av polisiär närvaro är stort.

Personalen är redan hårt ansatt. Dels är det tunga mordutredningar som slukar resurser, men även personal i yttre tjänst som slängs mellan att få åka på 112-larm samtidigt som de ska jobba förebyggande.

Nyligen hade jag ett samtal med en kollega som rekryterats till Rinkeby, som är ett särskilt utsatt område. Han har valt att ta tjänstledigt för att återgå till sitt gamla jobb som ordningsvakt inom lokaltrafiken.

Han berättar att lönen och arbetsbelastningen har fått honom att lämna myndigheten. Förutom att området tappar en ”polisexpert” så är det resursslöseri med våra skattemedel. Detta slår hårt mot de medborgare som har rätt att få hjälp att polisen.

Det finns inget som tyder på att personaltappet kommer minska. Krisen inom polisen fortsätter. I takt med att personalen säger upp sig ökar belastningen för de som väljer att vara kvar inom myndigheten.

Att befintlig personal flyttas runt för att täcka minimikravet på 112 bemanningen. Det får till följd att personalen inte får vila, personkännedomen och arbetsmiljön försämras.

Det finns inget tecken från regeringens håll som tyder på att man vill lösa poliskrisen. Rikspolischefen Dan Eliasson har fått fortsatt stöd trots att de flesta poliser saknar förtroende för honom.

Hans nära koppling till Socialdemokraterna är oerhört problematiskt och detta gör att misskötseln inom polisen ska riktas åt ansvarig inrikesminister Anders Ygeman (S) och hans regering.

Det räcker inte längre att säga fler poliser närmare medborgarna samtidigt som allt tyder på att vi blir färre poliser och längre från medborgarna.

Det krävs handlingskraft.   

Vi i Sverige får fortsätta finna oss i en osäker tid, då det inte finns någon ambition från högre håll för att motverka poliskrisen.

Och i slutändan så vet vi att misskötseln inom polisen främst drabbar medborgarna.

Hanif Azizi, områdespolis i Rinkeby


17 responses to “”Polisen missköts – medborgarna drabbas”

 • Polisstationen i Järva läggs ned? | Petterssons gör skillnad!

  […] Svt, text-tv            ”Polisen missköts – medborgarna drabbas” tidigare om polisen Järva […]

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Den nuvarande reträttattityden representerar en rent kriminell ovilja från etablissemangets sida att ta itu med den nu eskalerande problematik de själva lagt grunden till och in i minsta detalj planerat.
  Regeringen hyser inga seriösa planer på att återupprätta den svenska ordningsmakten eller utarbeta någon effektiv strategi för att bekämpa våldsepidemin och terrorismen. Det gränslösa samhällets massimport av identitetsbefriade och stridsdugliga MENA-soldater för vilka manegen finkrattats, ger fullt fog åt denna teori.
  Andreas.

  Liked by 1 person

  • assad

   Andreas, jag läste din sekretesspolicy och skriver under på allt du nämnde. Dock är det nu så att de som vill veta vet redan vilka vi är. Attentatorer som du, jag, Pettersson & Co och övriga skribenter på bloggen dvs. folk som motsätter sig våld och mord mm. är naturligtvis en topprioriterad fråga som rör Rikets yttersta säkerhet.

   Det gäller att lägga in resurserna där de bäst behövs, sa alltid min gamle far.

   Min mor hade dock en invändning, hon trodde att polisen istället tog svenska personer som gick mot röd gubbe eftersom det var enklare.

   Men, hav lugn. I de värsta av scenarion smetas bara skokräm i anletet och fickorna förses rikligt med elddon, då sänks nämligen samhällets straff rejält för att du ville upprätthålla lag och ordning.

   Det här är ett hemligt knep som du under inga omständigheter får berätta för andra.

   Dessutom har vi ju riktiga poliser som Robocop och Dirty Harry på vår sida, för att inte nämna hela Polen, Tjeckiska Republiken, Ungern och Slovakien.

   En snabb överslagsräkning ger vid handen att (enhet: miljoner): 38 + 10,5 + 9,8 + 5,4 + RC + DH, är med oss.

   Det blir en lång blacklist för östrogenbollarna att administrera.

   Ormet kryper – forever.

   PS. Du kan ju tänka dig för ditt inre när Robocop stegar in i östrogenbollarnas datacentral och vidtar handling. Och, han har ingen korv med sig vill jag redan nu lova.

   Liked by 1 person

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Min skarpsinnige skyddsling och framtidshopp, var hälsad Du sköne ynglingakonung!
    Så utomordentligt angenämt att Du önskar upprätthålla vårt putslustiga pennfäktande och bevara denna sällsynta och värderade valfrändskap.
    Frukta intet! Såframt Gud vill och äschlet håller skall nog den gode hut gå hem en vacker dag och förläna en den djupaste skammens rodnad på de kinder som nu blossar av iver att dokumentera och näpsa de medborgare som värnar om nationen och vill dess väl.
    Detta är ock en naturens plägsed och lag, där en rättskaffens och anständighetens kämpe intet har att skämmas över. Vi gamla trofasta kavaljerer på Ekeby befinns alltjämt i Moder Sveas tjänst och icke i Hin Bockfots!
    Farbror Andreas 🙂

    Gilla

   • assad

    Mycket märkligt! Jag skrev ett identiskt budskap under tiden du skrev:

    Min skarpsinnige skyddsling och framtidshopp, var hälsad Du sköne ynglingakonung!
    Så utomordentligt angenämt att Du önskar upprätthålla vårt putslustiga pennfäktande och bevara denna sällsynta och värderade valfrändskap.
    Frukta intet! Såframt Gud vill och äschlet håller skall nog den gode hut gå hem en vacker dag och förläna en den djupaste skammens rodnad på de kinder som nu blossar av iver att dokumentera och näpsa de medborgare som värnar om nationen och vill dess väl.
    Detta är ock en naturens plägsed och lag, där en rättskaffens och anständighetens kämpe intet har att skämmas över. Vi gamla trofasta kavaljerer på Ekeby befinns alltjämt i Moder Sveas tjänst och icke i Hin Bockfots!

    😀 😀 😀

    Liked by 1 person

 • Rättsstravningsprojektet

  Ja det går ju säkert bra nu sedan de sänkte intelligenskraven, så till och med de 15% dummaste ”svenskarna” vi har, platsar som poliser.

  Odet dumsnut fick sanna sanna innebörd.

  ”Utbildningens begåvningstest har en niogradig skala. Tidigare krävdes en fyra för att komma in, men nu har det kravet sänkts till en trea. En normalbegåvad person bedöms klara en fyra, femma eller sexa på testet.

  – Det innebär att det är fler som går vidare till intervjuer och till att göra personlighetstestet, säger Stefan Annell, psykolog vid Rekryteringsmyndigheten som sköter antagningen till polisutbildningen, till Ekot.”

  http://www.dagensjuridik.se/2016/07/sankta-intagningskrav-ska-radda-polisutbildningen-fran-fyra-till-trea-i-begavningstest

  Gilla

 • Jhonsson

  Det finns goda skäl att anta, att vår regering importerar inbördeskrig.

  Gilla

 • Monica

  svar till Räddsomfan: Jag har också haft mina funderingar om detta. Att om SD blir för politiskt korrekta för att bättre passa in i ett svenskt debattklimat för att de blir för hårt hudflängda av 7-klövern politikern så finns det en stor risk att SD-väljarna känner sig besvikna och söker sig till partier på yttersta högerkanten typ Nordiska motståndsrörelsen. Det är det värsta tänkbara scenariet.

  Gilla

  • RäddSomFan

   Problemet med SD är att dom verkar inte längre vilja stoppa inflödet av invandrare och skicka tillbaka dom flesta så som stora delar av folket vill, som så att säga nu har blivit ”berikade”, jag pratar med många okända människor både här och där och dom säger samma sak ”skicka tillbaka dom allihopa vi har fått nog, vi orkar inte mer”.
   Att Nordiska Motståndsrörelsen skulle vara värsta tänkbara scenariot håller jag inte med om, jag tror att det kommer bli ett ”nödvändigt ont” under en tid för att komma tillrätta med det största problemet för det kommer det folkvänliga partiet SD aldrig att klara av om man skall gå alla tillmötes. Nä som sagt inbördeskriget är här för att stanna under lång tid och jag och familjen kommer inte att låta oss sitta med ”Svarte Petter” mitt i skiten när helvetet bryter ut och där då dom kriminella fanskapen har mer och större vapen är gemene svensken.
   Som jag sagt innan, när svensken inte har den svenska staten på sin sida …ja då är det kört.

   Gilla

 • assad

  ”Polisen missköts – medborgarna babbas”

  Gilla

 • anne b rat

  Att polisen missköts är väl inte konstigt med en sådan idiot till polischef och dessutom en högsta ansvarig med en tvivelaktig bakgrund när det gällt att göra rätt för sig. M.a.o. ”en man med orent mjöl i påsen”.

  Gilla

 • dave

  Va fan. Har vi fått in AAA inom polisen. Åt helvete går det.

  Gilla

 • Sven-Erik

  Det var raka puckar i det öppna målet där RPC dan eliasson sitter still
  Avgå. Vem som helst begriper att SD´s väljare blir fler ju längre utvecklingen fortsätter. Det är kanske det de vill?

  Gilla

  • RäddSomFan

   Och nu är det ännu värre för nu håller gamla SD väljare på att gå över till Nordiska motståndsrörelsen (NMR) i rasande fart eftersom en röst på SD inte längre kommer rädda Sverige, istället hoppas/tror man på NMR som kommer att beväpna Svenskarna och helt sonika slänga ut blattarna ur Sverige om så med våld. Själv lämnar jag Sverige fortast möjligt för jag tror inte längre att Sverige går att rädda, läget är för katastrofalt för det.

   Gilla

 • Tobbe

  Färre poliser banar väg för en fri säkerhetsmarknad. Politikerna målar in sig i ett hörn. Poliserna vill man ha till att hålla Svenne i schack och bromsa eventuella medborgargarden. Men om inga poliser finns…sug på den

  Gilla

 • Fredde

  Den falske polisen Eliasson har lösningen även på detta problem.

  Alla polisen kommer få ett armband med texten ”sluta inte”.

  Han tycker själv att det är en lysande lösning, och Ygeman applåderar genidraget och berättar i PK-media vilken härlig handlingskraft RPC Eliasson besitter.

  Betnér och de andra B-kändisarna hälsar att Sverige aldrig varit tryggare.

  Gilla

  • naimlap

   Det borde stå klart för gemene man att, svenskingarna är inte kvalificerade till att, kunna styra ett land längre på ett vettig och hållbart sätt. Statsministern, är den mest obildade lögnaren av alla statschefer i Europa, hans minister Ygeman är en skitstövel både privat och i arbetet, Polischefen är ett stort skämt. Listan skulle bli lång om jag skulle räkna upp allt och alla. Hur de än vrider och vänder sig kommer de alltid att, ha röven bak. Vilket betyder att, kommer aldrig bli bättre utan bara sämre. Splittra stian och auktionera ut delarna till högst bjudande!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: