Finska regeringen sitter kvar – Sannfinländarna sprack istället


Lite politisk historia har nyss skrivits i finsk politik.

Sannfinländarna tappade idag på eftermiddagen 22 av sina riksdagsledamöter till den nya riksdagsgruppen ”Nytt Alternativ”, dit också förre ordförande Timo Soini samt riksdagens talman Maria Lohela anslöt sig. Regeringen sitter kvar.

15 riksdagsledamöter blir kvar i Halla-ahos Sannfinländare. Läs mera här.

Med direkta personval kan ett även parti tappa majoriteten av sina riksdagsledamöter, så också partierna måste vara på alerten i Finland, inte bara politikerna.


13 responses to “Finska regeringen sitter kvar – Sannfinländarna sprack istället

 • Roland Karlsson

  Slutet gott. Allting gott!

  Gilla

 • Truthfighter

  Mycket bra, tror jag! För nu finns det TVÅ partier från ”nya högern”, i Finland med olika radikal framtoning. Då får de också tid på sig i finska riksdagen att stärka sina respektive uttryck. Det tror jag bara är sunt och bra för finsk politik, och kommer att gynna tillväxten I BÅDA DELARNA! Men förutsättningen är, att det just är som det nu där är. Att ena delen ingår i regeringskoalitionen, och den andra blir i kritisk oposition. Mycket bra!

  Gilla

  • Jocke

   Har en helt annan åsikt. För det första så blir de riktigt kritiska färre och de som är låtsaskritiska, eller rättare sagt opportunister som sitter kvar i den nuvarande regeringen, dom har inget värde längre, de andra regeringspartier, Moderaterna och Center behöver inte bry sig om dessa eller av deras åsikter. Detta innebär att de kritiska rösterna minskar betydligt. I det långa loppet kan det dock bli bra om Perussuomalaiset kan öka sina väljare. Historiskt har det alltid blivit så att de som har flytt ett parti har till slut försvunnit från politiken.

   Gilla

 • Ulli

  Nu vet vi vilka som är de sanna finländarna, nu stämmer partiet’s namn.

  Gilla

 • Korsfarare och otrogen hund

  Här ser man hur otroligt farligt det är att ha liberaler infiltrerade i ett nationsvänligt parti.Något som Sveriges enda hopp SD bör ta i beaktande.De söndrar och har en annan kompassriktning och”moral”.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Sköter SD sina kort väl och för den politik som vi Pursvenskar vill ha så ser framtiden ljus ut för partiet väljarna och landet.

  Gilla

  • Korsfarare och otrogen hund

   Här ser man hur otroligt farligt det är att ha liberaler infiltrerade i ett nationsvänligt parti.Något som Sveriges enda hopp SD bör ta i beaktande.De söndrar och har en annan kompassriktning och”moral”.

   Gilla

 • Anna

  Muslimerna ynglar av sig.

  Gilla

 • ossie

  Svensk media idioters våta dröm att SD ska spricka.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Här det svenska politiska läget i opinionsundersökning………………

  Uppdaterad 12 juni 2017 med data från Novus, vikt 22 %. Totalt antal intervjuade 18 059. 75 procent av rösterna härstammar från telefonintervjuer baserade på obundna slumpmässiga urval (OSU).

  https://www.dagenssamhalle.se/dagens-samhaelle-poll-of-polls

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: