Vem ska vi lita på

SvD skriver i en artikel att antalet terrorattacker i Europa var fler på 70- och 80-talen.

Vi hade IRA, ETA och ett antal andra lokala terrororganisationer som utförde sina dåd på hemmaplan, inte sällan efter att ha kontaktat polis och andra myndigheter så att de kunde evakuera innan det small. Dagens importerade terrorister varken förvarnar eller visar empati, men stämmer det att antalet attacker minskat?

Samtidigt läser vi nämligen följande på Wikipedia.

SvD:s artikel ligger bakom en betalvägg, så den får ni inte. Bilden ovan är hämtad från Wikipedia och där kan ni läsa intressant statistik och inte minst är dessa uppgifter från 2015/2016 intressanta. På Svenska Yle kan vi läsa om det SvD skriver och de ger samma bild av utvecklingen när det gäller terrorattentat. Statistik säger en sak, verkligheten en annan och nog tror jag det diskuteras mer terrorism i kompisgängen idag, än för 30-40 år sedan.

15 thoughts on “Vem ska vi lita på

 1. Både ireland och spanien har i skillnad från många mycket mer säkerhet i sina samhällen.Båda har högre moral och etikett som gjenomsnittet av befolkingen anser är av värde.Ingen av dom två är yttervänster eller ultraliberala dvs.att goda gamla värden är fortfarande av värde.Båda ser efter sina äldre och fortfarande har generationsboende,altså tar hand om sina äldre.Våldtäkter och våld mot barn ser båda veldigt allvarligt på.Själv tror Jag att sunnt fornuft hög moral och etikett går en himla lång väg.
  Venster och liberalism är inte balanserad utan tvärtom så lutar det alldeles för mycket åt ett håll.Vi har mycket att lära från dom här två länder som haft svåra konflikter.Varför behöver Vi själva då skapa svåra konflikter för att lära oss att det inte funkar?
  Sist men inte minst Ireland och Spanien har idag grymt bra polis system som inte är att leka med och lagen är just vad det lyder som.

 2. Den Europeiska terrorrismen riktade sig mot Polis, militär officiella potentater inte mot oskyldig civilbefolkning. Dessa terrorister brukade varna innan. En jävla skillnad mot de vidriga terrorister som härjar idag.

 3. Mainstream media gör ett utmärkt jobb i att utklassa sig själva genom den här typen av uppenbar spridning av fake news. Det kommer leda till att de utraderar sig själva och att deras huvudintäkter kommer från skattesubventioner vars enda syfte är att säkerställa åsiktsmegafonernas existens.

 4. På 70, 80 och 90-talet så kallades det för politiska attentat. Var oftast knutet till respektive land , där de nästan uteslutande begicks.

  Idag kallar man det som sker över allt i världen för terrorattacker.

  Fast det lustiga är att man inte kallar dessa för religiösa terrorattacker.

  För till stor del handlar det ju om just sådana.

 5. Det ena rättfärdigar inte det andra. Jo, det gör det faktiskt. För det är samma anti-Gudsliga pack då som nu. Muslimer och socialister är varandras blodsbröder, med betoning på blod. Så skiten består. Har den ökat eller minskat något, än sen! Det är själva skiten som måste bort, vad den än heter. Oavsett om det är islam, socialism eller nazism!

  Om det var fler terrordåd och attentat då, bevisar det bara socialismens och dagens styresetablissemangs mörka rötter.

 6. På 70 och 80- talen bekymrade man sig inte för terrorangrepp, om man bevistade en konserter eller andra evenemang med mycket folk. Inte heller förväntade man sig att bli utsatt för sådant på järnvägsstationer, flygplatser eller på allmänna platser.
  Men för media gäller det förstås att kunna sprida sina förvanskade bilder av verkligheten, så att dagens terroristhot framställs som försumbart.
  Hur kan media sänka sig så lågt? Och varför skall vi skattebetalare behöva förse tidningarna med presstöd, när de inte är något annat än ett propagandainstrument för vår vänstervridna regim?
  Tur att Avpixlat och Pettersson finns till. så att en hel del sanningar, som döljes av media. ändå kommer fram

 7. IRA, ETA och en del andra extrem kommunistiska organisationer hade ett handikapp de blev ej belönade i himmelen om de omkom. Därför ville de fortsätta sitt liv även efter en attack.
  Dagens ser ju framemot att få göra resan till de 72 oskulderna efter väl förrättat värv.
  Genom EU har ju dessa konflikter neutraliserats men islamister rår ingen på. Den som tror det kommer att få ångra sig djupt.
  Islamism är kommunism 2.0 därför älskad av alla kommunister.

 8. SvD som åtminstone förr var en konservativ/höger/moderat-tidning ser väl hellre bakåt än tittar på nuet.

  • SvD är tyvärr en skugga av sitt forna jag och är infesterade på senare tid av ultravänsterliberala. Det finns dock fortfarande ”a few good men” där; Arpi, Gudmundson och Gür.

  • påminner om veckans brott på SVT; 40 år gamla fall i svartvitt från tiden när Leif GW Persson kunde se sin snorre, och Palme inte tagit hit halva Palestina och Ursut , innan Rinkeby var byggt.

 9. Ifall det skulle bli en omröstning om vilken etablerad tidning man håller som mest trovärdig i fragan om invandring och brottslighet – så skulle jag nog ge min röst åt Kalle Anka.

  • Jepp, Kamratposten är alldeles för politiserad idag. Tur att man inte behör förhandsgranska barns litteratur idag. Väntar fortfarande på barnbarn att skämma bort. Dessutom var det Kalle Anka & Co som myntade uttrycket Långtbortistan.

 10. Det är onödig diskussion om hur det var i 70 talet.Jag är intresserar av att vad är det som händer här idag och nu.Problemet skall lösas istället att käbbla om förut.Mvh Adolf

  • det som är intressant är att i början av 70-talet började invandring från icke europeiska länder.Asyrier har ju gjort sig kända del med raggar bråken men och via fotbillsvåldet. Så, de tintressanta är att andra generationen är lika våldsbenägna som sina föräldrar

Kommentera