Stora brister i muslimskt studieförbunds redovisning


ISLAM. Ibn Rushd är en muslimsk organisation som ofta har fått ”äran” att vara med på bloggen, läs HÄR. Nu är det tack vara flata politiker dags igen. Studieförbundet Ibn Rushd tillhör samma sfär av organisationer som Islamiska Förbundet i Sverige, Sveriges Unga Muslimer och Islamic Relief.

I organisationens ledning finns och har funnits namn som Helena Hummasten (tidigare Benaouda), Yasri Khan och Omar Mustafa, som är gamla bekanta på bloggen.

Studieförbundet Ibn Rushd är m.a.o. den typ av organisation som verkar för att muslimsk extremism/fundamentalism ska accepteras och ges socialt och politiskt inflytande i det svenska samhället, och som konstant bemöter all islamkritik med anklagelser om ”islamofobi” och ”rasism”.

Debattören Rebecca Weidmo Uvell publicerade i fredags på sin blogg en granskning av Studieförbundet Ibn Rushd. Weidmo Uvell har gått igenom hur det muslimska studieförbundet redovisar sin verksamhet och hanteringen av de pengar de får i bidrag från Folkbildningsrådet. Granskningen indikerar att det finns starka skäl att misstänka att Studieförbundet Ibn Rushd fuskat till sig bidrag på felaktiga grunder, bl.a. genom att uppge att de har betydligt fler medlemmar och genomför betydligt fler aktiviteter än de faktiskt gör.

Rebecca Weidmo Uvells granskning av Studieförbundet Ibn Rushd har uppmärksammats i en artikel på den oberoende socialdemokratiske debattören Johan Westerholms blogg ”Ledarsidorna”. Westerholm har tidigare skrivit kritiskt om det muslimska studieförbundets märkliga ekonomiska förehavanden, som tycks ha föga med seriös folkbildningsverksamhet att göra.

Islam, asylmottagning och vinstdrivande verksamhet som byggts upp med skattemedel avsett för folkbildning.

-Pettersson menar att en stor del av det mygel som sker i muslimska organisationer, men även ho SSU med flera beror på flata politiker och korruption…


10 responses to “Stora brister i muslimskt studieförbunds redovisning

 • Trynbald

  Sverige saknar i många stycken en fungerande statsförvaltning. Vår statsförvaltning tillhör den äldsta i hela världen. Med Kammarkollegiet som äldst, grundat 1539.

  Gilla

 • Jhonsson

  Det är också,stora brister i myndigheternas kontroll.

  Gilla

 • Jhonsson

  Någon som är förvånad?
  Dom är ju här för att plundra oss!

  Gilla

 • Bosse S

  Genom att inte bry sig när det sker oegentligheter med skattepengar är bara sossarnas sätt att generera röster. Det partiet hade aldrig varit Sveriges största om denna omfattande korruptinon med skattebetalarnas pengar förekommit.Tjänster och gentjänster.

  Liked by 1 person

 • Billy Boy

  Det verkar finnas hur mycket skattepengar som helst att dela ut i form av bidrag till suspekta mottagare. Den muslimska organisationen / studieförbundet Ibn Rushd är bara en av många, många fler som tar emot stora mångmiljonbelopp i bidrag från skattebetalarna.

  Här är ett annat exempel i högen som varit uppe här på bloggen tidigare: Foto nedan på Lena Nyberg (S) – generaldirektör för MUCF.

  Olika muslimska fake- & bluff-föreningar mottog utbetalningar av bidrag i mångmiljonklassen av statliga skattepengar som MUCF disponerade.

  Delcitat

  Sakine Madon: Sluta ge bidrag till extremister
  I dag höll tankesmedjan Timbro ett seminarium i centrala Stockholm med rubriken ”Hur får vi stopp på bidrag till extremister och blufforganisationer?”

  Att Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) har strösslat bidrag över tvivelaktiga föreningar visade den granskning frilansskribenten Sofie Löwenmark och Timbros nättidskrift ”Smedjan” nyligen presenterade.

  På det fullsatta seminariet tog Löwenmark upp fem exempel ur sin granskning. Bland annat har en stor summa gått till Sveriges Förenade muslimer vars inbjudna talare och representanter till och med hyllat Islamiska staten, och hävt ur sig påståenden som att 12-åriga flickor som inte täcker sig hamnar i helvetet. Ett annat exempel är Megafonen, kritiserade för att ha bidragit till upploppen i förorten Husby för några år sedan, som bytte namn till Rådet av enade kreoler och fick bidrag bland annat för att ”chilla organiserat”.

  Slut delcitat

  Läs vidare om skandalerna på länken nedan:

  https://unvis.it/vlt.se/opinion/ledare/sakine-madon-sluta-ge-bidrag-till-extremister

  Gilla

 • Mm

  Svenska institutioner fungerar inte längre. I Sverige har vi en kärring som skatteverket vägrar ändra åldern på, trots att de vet att det är falskt uppgivet för att hon skulle ersätta den första käringen som dött. Hon är ca 120 år och har inte gjort ett handtag i Sverige förutom levt o lever gott på bidrag. Bara början på svindlerierna. Skäggbarn som är vuxna. Det här tycker 7-klövern är helt ok, det är de som beslutat och accepterar att vi har det så här

  Gilla

 • Jag

  Samtliga ”hudingar” som kommer till Sverige skall det direkt tas, för all typ av identifiering:
  1. Blodprov för DNA! Ifall de begår brott där man kan hitta någon typ av DNA.
  2. Fingeravtryck OCH TÅAVTRYCK (för de brottslingar som kommer från Afrika och går barfota)
  3. Blodprov igen! För att inte missa första gången!!! För att följa anhöriga som ev oxå kan begå brott
  4. Sen lite mer blodprov!!
  Tack!

  Liked by 1 person

 • Hans Nilsson

  Någon förvånad?

  Gilla

 • Mm

  Är det någon med sunt förstånd som är förvånad. Ljug, ljug, ljug det är det enda muslimerna kan. Lär sig från barnsben vad som gäller. Ta bort allt som heter bidrag till alla organisationer, halvera politikernas arvoden och förmåner

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: