Förstärkt gränskontroll?


INSÄNDARE. Kom resande från Tyskland fredagen den 9:e juni till Rödby i Danmark. När vi hade kört av färjan så väntade den danska gränskontrollen. Totalt så var det 9 gränskontrollanter, vad jag kunde se, som kollade identiteten på de personer som hade kommit med färjan.

Det gick snabbt och smärtfritt!

Färden gick nu genom Danmark mot Köpenhamn och över Öresundsbron.

På andra sidan bron kom avgiftsstationerna, väl igenom så förväntade vi oss gränskontroll och tull, klockan var nu 13.10.

På den svenska sidan fanns inte en enda person!!! Det saknades både gränskontrollanter och tullare! Hur kan man lämna en gränsstation helt obemannad när man ska ha ”förstärkt gränskontroll”?

Den gamla slogan fungerar fortfarande: Sverige är fantastiskt!

”Undrande”


34 responses to “Förstärkt gränskontroll?

 • martainkeillor@gmail.com

  Det är en helt vanlig grei,jag har flera gånger rest mellan svergie och spanien och inte en endå gång sett nån på öresundsbron.Svergie är Is och alla är välkommna till denna laglösa nordiska arabparadis,våldtäktsforbrytarnas värld,där fordomar bara riktas mot ”klagande” missnöjda skattebetalare.Demokratur rules!

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Är det NÅGON som längre tvivlar på att Sverige representerar det optimala kriminal- och parasitparadiset, där varken ID- och gränskontroller eller proportionerliga påföljder för lagöverträdelser tillämpas? Kunde något enda land i världen förutom just den svenska nedmonterade rättsstaten erbjuda alla dessa otaliga och in absurdum generösa förmåner för MENA- och EU-migranter?
  Icke! Det vi nu upplever är ett formativt moment i den svenska historien som saknar motstycke och vars destruktionspolitik alstrat så pass allvarliga skador att dessa kan beskrivas som fullkomligt irreparabla.

  Detta är vad den feministiska regeringen åstadkommit – ett ohanterligt kaos utan ringaste antydan till seriös intention eller vilja att bekämpa den organiserade kriminaliteten vi har framför ögonen, och där själva etablissemanget agerar primus motor som entusiasmerande initiativtagare till den allt grövre och eskalerande brottsligheten – terrorismen inkluderad.
  Andreas.

  Gilla

 • Observator X

  Ok, jag ska erkänna det, om Ni inte redan klurat ut det hela: Jag avskyr politiker av hela mitt hjärta.
  Men…trots allt, det finns en (1) vilken jag ändå tycker att han gjorde någonting riktigt bra, stod upp för sin åsikt i en viktig fråga; Olof Johansson, den förre centerledaren vilken avgick i protest mot byggandet av Öresundsbron.

  Han hade rätt. Öresundsbron var och är skit, riktigt. En vidrig skapelse vilken binder ihop Kontinenten med vårt tidigare trygga Norden.
  På ren svenska, vad bra har kommit från Europa mer än krig efter krig?
  Och nu?!
  Samma elände, släpper in ingentingklientel till Europa från Nollistan, från dynghål där bara misär frodas…

  Hur ska vi få svensken att vakna ur dvalan?

  Gilla

 • Kurt

  Inte konstig att vapen flödar in i Sverige. Snart ha de jävlarna RPG 7 att lätta upp dagen för oss

  Gilla

 • Tony

  Tja, ni 87% ni valde ju en samling dårpippin till att styra
  landet, och det fick ni också, och givetvis blir resultatet
  därefter.

  Gilla

 • gamgubben

  Sverige ett land som fungerar i teorin, men hur är det i praktiken?
  Politiker som talar om demokrati, men som vill hålla det näst största partiet utanför genom att tala om fel värdegrund.
  Den ”rätta” värdegrunden då, de kan ju inte upprätthålla något i praktiken varför erkänner de inte, vi har misslyckats och ställer härmed våra platser till förfogande till någon som kan återupprätta vårt land till vad det var före den 14 oktober1969.

  Gilla

 • Amar

  Citat:
  Ungdomsgäng härjar i en galleria i Falkenberg.
  Kunder har trakasserats och butikerna utsatts för skadegörelse.
  Nu har butiksägarna suttit i krismöte med polisen för att komma till rätta med problemen.
  – Det är en obehaglig situation, säger butiksägaren Sanna Qvist.
  Oroligheter har uppstått efter att ungdomsgäng härjat i Kronans köpcenter i Falkenberg. Skadegörelse, snatteri, smällare och trakasserier är några av de incidenter som inträffat i gallerian.
  Och trots att det har gått närmare tre veckor sedan incidenten där en brand anlades inne på en av toaletterna, så upplever inte Sanna Qvist någon förbättring.
  – Jag skulle säga att läget är oförändrat. Det handlar om alla möjliga olika saker, så sent som häromdagen upptäckte jag en kille som satt och rökte hasch i en trappuppgång, berättar hon.
  Ett antal butiksmedarbetare samt polis och organisationen Kris har suttit i ett möte nyligen.

  Gilla

  • Lena

   Inget absolut i inget annat land som jag känner till, har man så många möten och inget blir gjort !
   Förstår inte att folket som kallas till till dessa värdelösa möten , ställer upp !
   När jag var anställd i Sverige så var jag någongång tvingad att visa mig på något av dessa bedrövliga sammankomster, somnade på grund av syrebrist !

   Gilla

   • Hans Nilsson

    Kollar man på SVT forum måndag till fredag är det debatter, seminarium, pressträffar, sammankomster i all oändlighet. Här försvinner välavlönad arbetstid som borde gå till att regera och sköta landets löpande uppgifter. Men dessa sammankomster är förmodligen de ända tillfällen där de får sin förträfflighet bekräftad av likasinnade i klubben för inbördes beundran.

    Gilla

 • Hönsmamman

  OT
  Upprepade rapporter om bränder på asylboenden. Just nu Tyskland.

  Försäkringsbranschen är snabba på att identifiera risker och nog kan det vara fråga om att försäkringspremierna för asylboenden skjuter i höjden?

  Har eldarna månne aktier inom Försäkringsbranschen?

  Ibn R-nåt har lyckats att snubbla på sin egen girighet och enkla matematiska beräkningar tyder på att deras utsagor om verksamheten de fått bidrag för inte riktigt går att återfinna i den verkliga världen. Men å andra sidan har de hög tilltro till sagoväsen. Sorgligt dock att svenska myndigheter inte tycks ha koll på att kolla sagornas värde.

  Gilla

  • Realist

   Man kan hoppas att bolagen höjer premien med 100% för dessa boenden !!!

   Det drabbar ju alla som tecknar en försäkring i dessa bolag !!!

   Gilla

 • Billy Boy

  Gränspolisen: Ska rekrytera upp mot 100 civila kontrollanter
  Publicerat torsdag 11 maj

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6694706

  Men det gick kanske inte så lätt att rekrytera dessa 100 kontrollanter. Sen tar det ju tid för övergång från ett jobb till ett annat … kanske tillkommer kompletterande utbildning mm som tar tid. Det blev alldeles för sent att göra detta på försommaren 2017 då även blivande gränskontrollanter säkert planerar sina semestrar o s v.

  Att få logistiken att fungera och leverera rätt tjänst, vid rätt tidpunkt på rätt plats d v s ”just in time” är något som både ”regerings-chefen” Stefan Löfven (S) …

  … och ”rikspolischefen” Dan Eliasson (S) är fullkomligt urusla på.

  Gilla

  • Tobbe

   Eliasson gör precis det han är satt att göra: ingenting

   Gilla

   • Billy Boy

    Det här avsnittet i DN:s långa sammanställning av händelserna under hösten 2015 visar hur inkompetent, oengagerat och ansvarslöst rikspolischefen Dan Eliasson (S) uppträdde under flyktingvågens känsligaste fas och vilka svåra efterverkningar det orsakade på alla plan för hela Sveriges del.

    Delcitat

    ”Den 10 september kallar utrikesminister Margot Wallström till sig Migrationsverket, polisen, säkerhetspolisen och Must för att få en bild av migrant-strömmen. Hos myndigheterna uppstår viss förvirring. Borde inte inbjudan i  stället komma från migrationsminister Morgan Johansson eller inrikesminister Anders Ygeman?

    Enligt källor på regeringskansliet dominerar polisen mötet.

    ”Vi har noll koll på dem som inte söker asyl”, säger polisöverintendent Michael Jorsback och uppskattar att minst hälften av migranterna inte anmält sig till Migrationsverket.

    Många av dessa, men långt ifrån alla, har fortsatt till Finland och Norge. Fast eftersom polisen i princip slutat göra inre utlänningskontroller saknas information om vilka som stannar kvar illegalt. Margot Wallström lyssnar intresserat. Jorsback känner uppenbarligen att han kan ta ut svängarna.

    ”Hade jag varit du skulle jag kontakta dina motsvarigheter i grannländerna och prata igenom saken för att undvika slitningar”, säger han enligt DN:s källor, som förvånas över den raka tonen.

    Särskilt förvånad blir man på justitiedepartementet. Är det verkligen så illa som polisöverintendenten sagt? Den 14 september kallas rikspolischef Dan Eliasson till inrikesminister Anders Ygemans kansli. Eliasson tonar ner beskrivningen. Svensk polis har kontroll på situationen.

    Detta är en linje som rikspolischefen ska stå fast vid i över en månad. Fortfarande den 16 oktober ser han, trots krav från M-oppositionen, inga skäl att införa inre gränskontroller.

    ”Bara för att vi inte kontrollerar alla som kommer in i landet så betyder inte det att det är ett allvarligt hot”, skriver Eliasson i ett brev till polisorganisationen.

    Både på fältet och i chefsleden skakar anställda på sina huvuden åt chefens brev, som avslutas i obekymrad stil:

    ”På söndag blir det familjemiddag med de utflugna barnen. Jag lagar mat. Ska bli så roligt. Satsar kanske på en svamprisotto!” (Publicerat i DN 18 dec 2015)

    Slut delcitat

    Beskrivning av flyktingkrisens hela händelseförlopp från februari 2015 till 15 december 2015 kan läsas på länken nedan:

    https://unvis.it/dn.se/nyheter/sverige/svenska-beredskapen-holl-inte-nar-krisen-kom

    Gilla

 • Tobbe

  Har gjort samma erfarenhet vid regelbundna resor över Öresund. Det finns inte tillstymmelse till ambitioner vad gäller gränskontroll.

  Gilla

  • Ståfräs

   PK Eliten o Arnstad tycker ”läget är under kontroll”, grattis!

   Gilla

  • Realist

   Reser absolut INTE ÖVER BRON TILL DANMARK !!!

   De resor jag gör är över gränsen till NORGE å än har ingen förnekat mej och familjen tillträde till NABOLANDET !!!

   Kan kanske bero på att jag och familjen är ,,,,,,,

   Gilla

 • steve4749

  Huvudsaken är att de kan stå i TV och MSM och påstå att de har läget under kontroll. De flesta i landet får sin information från ovanstående media och det vet politrukerna om. Att dessa media skulle rapportera från verkligheten, är så gott som uteslutet så länge det gäller invandring.

  Gilla

 • Folke G

  Däremot ska inte svenskar behöva lida i sitt eget land på grund av att vi släpper in mer än vi klarar av. -asylsköande,lyckosökare utan rätt att bo här- buntband och sen första bästa sopcontainer till lämpligt helveteshål borde vara normbehandlingen.
  Självklart är jag emot, men svenska regeringen välkommnar naivt och känslomässigt alla sorters snyltare, medan vi får ta notan. dom har inga rättigheter till någonting. Kasta ut dem.
  En nära vän till mig jobbar som sjuksköterska och hon berättade att dom får ständigt in ”asylsökande” som får gratis vård och även gratis taxi från och till sjukhuset. Allt betalas av oss skattebetalare.

  Ska inte jag få HELT gratis sjukvård, samt FRI taxi från OCH till sjukhuset?

  Gilla

 • Jhonsson

  En liten hjälp för Sverige kan man hoppas.
  Som vanligt låter vårt land andra göra jobbet.

  Gilla

 • odalkvinnan

  Det finns en artikel i Daily Mail om smuggelbåtarna av flyktingar. Den redogör för vad som disk i EU om hur NGO samarbetar med smugglarna. Det gäller Libyen fra. Italien drabbas hårt av detta. Det tog en nygammal väg från Grekland till Italien. Spanien drabbas en del. Den italienska maffian är duktig på att smuggla både vapen, människor, droger. Det undersöks och debatteras i resten av EU. Bra artikel då NGO med flera får chans att yttra sig, inte bara en sida

  Gilla

 • jan

  Sverige har blivit en frizon för kriminella element. Byt ut politikerna innan de byter ut folket…

  Gilla

 • Falköga

  Jag upplevde exakt detsamma på eftermiddagen måndagen den 29 maj. Då hade jag dagarna innan hört Ygeman i TV skryta om den förstärkta gränskontrollen. Så vi hade passen i hand och bilrutan öppen. I Rödby behövdes det, på Lernacken inte.

  Märk väl, att det är inte så att danskarna tagit över jobb från Sverige. De är realister och skyddar sin gräns. Vi är naiva som statsministern babblar och skyddar inte vår gräns.

  Gilla

 • Vad är det för fel på folk?

  Fick 15 liter 40% alkohol beslagtaget av tullen .
  Förstår inte ens varför tullen reagerade över de mängderna.
  Tanken med EU var väll att vi ska få ta in hur mycket vi vill?… idioterna i toppen insåg väll att dom förlorar intäkter då .
  Kriminella snyltare som kommer till gränsen ska deporteras direkt.
  Vi betalar och får i gengäld sämre skola,sjukvård och trygghet.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Det är dyrt med gränsbevakning, det billigare med skjutningar,bil,skol bränder, våldtäckter,rån och allt annat som våra muslimska vänner praktiserar.Det är spännande okså för oss svenskar vi hade så tråkigt innan.Upp till kamp avgå steffe.Avgå MVH Adolf

  Gilla

  • Ståfräs

   ”Det är en del av Svenskheten” hälsar PK eliten o Arnstad

   Gilla

   • Nils Dacke

    Japp, det sååå spännande med den nya kulturberikningen, enligt de två största tänkarna Sverige genom tiderna, Sahlin och Reinfeldt så hade vi ingen kultur före massinvandringen utan enbart barbariet.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: