Vänsterextremister planerade kidnappa svensk minister, dömdes till fängelse, nu tillhör de etablissemanget


VÄNSTEREXTREMISM. År 1975  ockuperades den Västtyska ambassaden i Stockholm av terrorister som krävde att den Västtyska regeringen skulle frige ett antal vänsterextremister som satt fängslade i Västtyskland.

Den Västtyska regeringen vägrade förhandla och dramat slutade med fyra döda. Den svenska regeringen beslutade med hänvisning till terroristlagstiftningen att de fem kvarvarande skadade terroristerna skulle utlämnas till Västtyskland snarast möjligt, då man bedömde det som alltför riskfyllt att ha kvar terrorister i landet. 

Ambassadockupationen i Stockholm 1975 var en händelse som inträffade på den västtyska ambassaden i Stockholm då medlemmar ur den väpnade vänsterextremistiska organisationen Röda armé-fraktionen (RAF) besatte ambassadens byggnad och krävde att den västtyska regeringen skulle frige ett antal RAF-medlemmar som satt inspärrade i Västtyskland.

Anna-Greta Leijon (S) tidigare invandrarminister var ansvarig både för terroristlagstiftningen och för utvisningen av de terrorister som hade genomfört den misslyckade ockupationen av den västtyska ambassaden i Stockholm 1975.

1977 planerade några vänsterextremister att kidnappa Anna-Greta Leijon (S). Om något gick fel skulle ministern dödas. Syftet med att kidnappa Leijon var att tvinga Sveriges regering att betala en lösensumma och få Västtysklands regering att få de fängslade terroristerna bakom ambassadockupationen frigivna. Leijon skulle hållas inlåst i en trälåda, och om något gick fel skulle hon dödas.

Men Säkerhetspolisen avslöjade kidnappningen innan den kunde genomföras. Säpo grep ledaren Norbert Kröcher vid Slussen i Stockholm, och fann bland annat trälådan där Leijon skulle spärras in. Kröcher utvisades till Tyskland och dömdes 1981 till elva och ett halvt års fängelse. Han frigavs 1989.

Men Norbert Kröche var långtifrån den ende som greps. Flera åtalades och dömdes. Dessa har dock lyckats gömma sig ganska väl i drygt 40 år.

Nu avslöjar den kristna tidningen Inblick att flera av de dömda vänsterextremisterna nått höga positioner i det svenska samhället:

Pia Laskar dömdes till tre års fängelse efter den planerade kidnappningen. Hon är i dag universitetslektor vid enheten för genus med särskild inriktning mot kritiska sexualitetsstudier på Linköpings universitet. Laskar har ännu kvar sina vänsterextrema uppfattningar, skriver Inblick. Hon vill dock inte ställa upp på någon intervju.

Karl Gratzer dömdes till tre månaders fängelse. Han är idag professor vid Södertörns högskola. Han vill inte heller kommentera händelsen. – Nej. Jag ger inte några intervjuer, säger han till Inblick och menar att media ”missbrukat” händelsen.

Katarina Motzi Ekelöf dömdes till två års fängelse och jobbar idag som docent vid Linköpings och Uppsalas universitet. Hon var Norbert Kröchers andra svenska flickvän, enligt Inblick. Tidningen har inte lyckats nå henne.

Den enda som velat berätta om terrorplanerna är Anna-Karin Lindgren, som dömdes till två års fängelse. Hon var också flickvän till Norbert Kröcher och tillsammans rånade de bland annat en bank i Bandhagen i Stockholm. Det var hon som kom på idén att kidnappa Anna-Greta Leijon. Norbert Kröcher hade först velat kapa ett flygplan, men Lindgren tyckte det var bättre att kidnappa statsrådet.

– Det var ju hon som var ansvarig för utvisningarna av RAF-medlemmarna, förklarar Anna-Karin Lindgren för Inblick.

Hon tror dock inte att det hade gått så långt att Leijon verkligen dödats. I dag ångrar Anna-Karin Lindgren sig.

En annan som ingick i planen var engelsmannen Alan Hunter. Han utvisades enligt terroristlagen men slapp rättegång i England. Detta trots att han var koordinator för samtliga planeringsmöten inför kidnappningen, enligt Anna-Karin Lindgren. I dag är han professor i fredsforskning på Coventry Universitet. Han har inte heller velat bli intervjuad.

Flera medlemmar i Kröcher-ligan var tränade och finansierade av den östtyska säkerhetspolisen Stasi, skriver Inblick. En av medlemmarna, Armando Carillo, var tränad i Nordkorea. Två av de svenskar som dömdes är i dag döda.

Läs mer på Inblick…


19 responses to “Vänsterextremister planerade kidnappa svensk minister, dömdes till fängelse, nu tillhör de etablissemanget

 • Truthfighter

  Det hela är mycket enkelt! Etablissemanget idag, är den avgrundsvänster som aggiterade, och bar sig vidrigt åt FYSISKT på 60 -70-talen. Samt en och annan förvirrad punkare och tidig anarkist. Detta agerar de nu ut politiskt. Deras sjuka REVOLUTION är idag genomförd. ELLER TROR NI ATT NI IDAG KAN TYCKA NÅT ANNAT ÄN VÄNSTER, OCH BLI ACCEPTERAD?????? För borgerligheten, som den var känd, äridag helt DÖD. Det enda borgerliga som finns är idag SD. ALLT annat är avarter av vänster.

  Gilla

 • ruben

  Tre av de terroristerna har nu viktiga ställningar i högskola och universitet. Så opassande kan inte det vara? Hur deras värdegrund kan bli godkänd är en stor gåta. Hur många av våra nuvarande journalister, kommun-, landsting- och riksdagspolitiker har utbildats i deras skolor? Det mesta verkar till slut få sina förklaringar om man tänker på den märkliga identitetspolitiken ( dvs. ungefär: jag accepterar vad som helst du gör och säger för att jag tror din värdegrund är samma som min eller du och jag tillhör samma klass, de utsatta offren i samhället. Vi är de goda mot de onda. ) De PK kallar onda, verkar vara de som tar ansvar för sin egen situation, jobbar, betalar skatt, är allmänt skötsamma och ställer sällan till problem för andra. Det är min personliga halvsanna subjektiva tolkning av samhällsklimatet idag. Att de sk. goda dömer ut en miljon väljare ( SD ) ut i kylan i riksdagen är katastrofalt uselt. Det finns som sagt var, många nyanser av både gott och ont. Tre dömda fd. terrorister ledda av Moskva genom STASI mot Sveriges regering, har idag ledande befattningar inom utbildning i Sverige…..

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Förfallet i Sverige är inte något som har uppstått i närtid borde väl ALLA svenskar som är vid sunda vätskor förstå vid detta laget. 1975 var året när en då enhällig riksdag med landsförrädaren Olof Palme i spetsen tog beslutet att Sverige skulle vara ett mångkulturellt land.

  Gilla

 • Kurt

  Varför är jag inte förvånad?

  Gilla

 • Tom

  Känns som vänstern bygger på den där lådan fortfarande så alla svenskar skall få plats och dom värkar ha bråttom nu innan vi låser in dom.

  Gilla

 • Nosferatu

  Den hade ni i morse Pettersson

  Gilla

 • Lena

  En spännande diskussion mellan två kunniga personer, där nickade jag igenkännande många gånger.
  Bra att ni tar upp detta, det är svårt att sätta tummen på men ni har avslöjat det viktigaste !

  Sådana här program skulle visas och diskuteras på skolor och i media !

  Gilla

  • Lena

   Avslöjat vänsterns ”von oben” syn på arbetare och varför de passade er just där och då !
   Bravo !

   Gilla

   • Lena

    Nu har ni fått andra att fokusera på då arbetarna har ”fräckheten” att inte följa era sjuka dogmer.

    Gilla

  • ruben

   Jättebra samtal, dagen känns räddad faktiskt. Även om jag är allergisk mot vänsteråsikter, så verkade Göran Adamsson ovanligt klok.

   Gilla

   • Lena

    ruben
    Jag tvekade några sekunder innan jag startade länken och det på grund av det som du just framförde.
    Nu är jag mycket positivt inställd till Ann Heberlein, så tänkte jag ord och tankar är till för att bemötas, ge det en chans !
    Ann Heberlein går vidare i sina kunskaper och numera så blir hon glädjande nog bara bättre och bättre.
    I den miljön som hon verkar så gäller det att ha stöd hemifrån för att orka !
    Följ henne och prenumerera, hon är strålande !

    Gilla

  • Tussilago

   Lena
   Tack för att du delade 🙂
   Mycket intressant!
   Mvh. Tussilago

   Gilla

 • Truthfighter

  Ja, vi vet vad vi har att vänta oss, eller hur? Och vilka styr europa idag med järnhand?????? Jo, alla de som hyllade stalins utrensningar på 70-talet, och hade Albanien, Cuba och Nicaragua som semesterparadis och våta drömmar för vår framtid. Samt de lärjungar som dyrkade dessa extremister och följde i deras spår. Eller läser ni aldrig kultursidorna????? Inte jag heller! Men där vimlar det av dessa fanatiker, liksom inom media. DE SOM INTE DROG SIG FÖR NÅT, när det begav sig. Så vem förundras att Europa har havererat i allt. Det var ju DETTA som var vänsterrismens syfte! REVOLUTION!!! Fast de har smart lindat in det i sina termer och uttryck, som de driver stenhårt. För placera en från 70-talet i dagens Sverige och Europa, så skulle denne tro att denne hamnat i den värsta kommuniststat ala’ dåtidens Sovjet eller Albanien. Så vänsterasen har TYVÄRR nått sitt mål!

  Gilla

 • dave

  Dojan direkt för dessa.

  Gilla

 • ossie

  Bra att deras förflutna kommer ifatt dem. Ränderna går aldrig ur.

  Gilla

 • Christer Andersson

  Kom ihåg att det finns alternativ till 87: an 2018.

  Gilla

 • ulsansblogg

  Vilkas sanningar kommer det svenska folket i efterhand få ta del av när den islamiska staten har indoktrinerat det svenska samhället ? Att ha tillit till nuvarande politiker är kanske det som man inte bör efterstäva. De som har en agenda som är mer än ljusskygg och berikar endast dem själva.
  https://ulsansblogg.wordpress.com/2017/06/10/vi-maste-ju-utbilda/

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: