Extremister kan få syndernas förlåtelse

I dessa tider när personer som representerar ett visst parti, jagas och hudflängs i media för något de sagt, något de gjort eller möjligen personer de umgåtts med, avslöjar den kristna tidningen Inblick att ett antal tidigare vänsterextremister fått syndernas förlåtelse och lyckats roffa åt sig välavlönade platser bland den svenska samhällseliten.

För fyrtio år sedan ingick denna illustra trio i det vänsternätverk som planerade att kidnappa och eventuellt döda Sveriges justitieminister Anna-Greta Leijon. Ledare för nätverket var den tyske kommunisten och terroristen Norbert Kröcher.

Ni kan läsa mycket intressant information i Inblick, men här är en kort presentation av individerna i fråga:

 • Pia Laskar är idag universitetslektor vid Linköpings universitet. Hon har varit forskningsledare för ett stort projekt om Homo- bisexuella och transpersoners rättigheter. Mer finns att läsa på denna sida, där vi bl.a. får veta att Laskars mor var flykting från finska Karelen.
 • Karl Gratzer är professor vid Södertörns folkhögskola. Gratzer har bland sina meriter disputerat på en prisbelönad avhandling om småföretag och entreprenörskap.
 • Katarina Motzi Ekelöf är idag docent vid Linköpings och Uppsalas universitet.
 • Juan Fonseca som föddes i Colombia, har varit politiker och representerat partier som Miljöpartiet och Socialdemokraterna. Deltog i kidnappningsplanerna bara ett år efter att han kom till Sverige som flykting. Satt som riksdagsledamot för S mellan 1994 och 1998.
 • Göran Elwin har varit journalist, programledare och producent på SVT.

Mer om händelsen och personerna bakom finns att läsa i en tråd på Flashback från 2008. Det var fler svenskar inblandade, men ingen av dessa har nått samhällstoppen som de ovan. Det ska sägas att personerna det rör har avtjänat sina straff och därmed sonat sina brott. Det är heller inte det intressanta, utan det intressanta är om högerextremister hade tillåtits nå samma positioner, hur många gånger de än sonat begångna brott.

Det är väl tveklöst så att vänsterns ljusskygga individer har någon slags frigång och vi får väl tror att det är medias slagsida åt vänster som gjort att de klarar sig under radarn på ett helt annat sätt än ljusskygga individer på högerkanten. Vi ska också komma ihåg att Sverigedemokratiska riksdagsmän förlorat sina jobb som lärare för hemska brott som att de representerar fel parti och att unga flickor i SDU hängts ut i media för att de råkade uttrycka sig fel på en ungdomsfest tio år tidigare.

Det är skillnad på vänster och höger, om det råder ingen tvekan.

Inblick

7 thoughts on “Extremister kan få syndernas förlåtelse

 1. Hela den äldre svenska kultur och mediaeliten dräller av f.d stasiagenter och vänsterextremister.

 2. Varför spendera pengar på att försöka meddela utbildning till sådana monster?

 3. Skrämmande fakta. Våld och terror alltid i vänsterns fotspår, de drar sig inte ens för mord på politiker de inte uppskattar!

 4. Genom hat och hot, skrämmer man Sverige till tystnad. Sverige belönar vidrigt beteende och viker lätt ner sig. Ett beprövat koncept som alltid funkar på pissnödiga politiker. Journalisterna hjälper till genom att sprida desinformation, kuva och få folk att känna skam. Vänstern vet detta, muslimerna likaså. Situationen synes vara orubblig och frustration är bara förnamnet. SD 2018.

 5. Ang. Babben i samhället och färgade skägg, den så kallade färgbabben

  Färger finns alltid runt omkring oss och påverkar våra liv. Genom att använda alla arbetslösa babbar, vilket ju är väldigt många, skulle vi kunna sprida glädje med färg.

  Här vänder vi en svaghet till en styrka, dvs. det är en fördel att alla babbar saknar både jobb, utbildning och värde på arbetsmarknaden (och alla andra marknader).

  Jag tänker så här:

  Färger påverkar vårt humör, emotioner, och – ja, allt vi gör. De sprider sina effekter, ofta på en omedveten nivå. Om vi färgar babbarnas skägg i olika färger kan de sprida glädje i samhället och kanske kan de färgade skäggen även verka på babben själv så han börjar göra positiva förändringar i sitt liv.

  Röd babbe = energi, entusiasm och framåtanda.

  Orange babbe = självförtroende och praktisk kunskap.

  Gul babbe = vakenhet, optimism, nya idéer.

  Grön babbe = harmoni, stabilitet.

  Blå babbe = svalka och lugn.

  Osv.

  Svart babbe = ej nödvändigt med färgning av skägg, den svarta och bruna babben har dock visat sig medföra problem på alla områden. Denna färg utgår.

  PS I. Jag tycker vi har för lite pizzerior, vi borde öka antalet eftersom de finns för få.

  PS II. Jag kan varmt rekommendera Södertörn om du vill läsa vidare (*)

  (*) eftersom det kan vara lite generande att säga att man gått på Södertörn förordar jag vidare att du bränner upp utbildningsbeviset – ungefär som babbarna eldar med våra bilar. På så sätt har du dragit fördel av Södertörn utan att behöva skämmas offentligt. Du har fått alla Södertörns kunskapsfördelar – i hemlighet (henlighet).

  Full fart på ormet!

  • Granskat och med beröm godkänt!
   Du har all heder av avgångsbetyget.
   Herrns studentmössa väntar i vestibulen, tillika champagne, söta servitriser och passande tilltugg.
   Andreas – stolt farbror 😉

   • Tack Andreas, det är jag som ska vara stolt med en sådan kunskapsrik och insatt läromästare. Mina bästa invandrarkritiska verk skapar jag under influens av Psilocybe cubensis och mästarens feedback.

Kommentera