Svenska flaggan förbjuden för studenter på Malmö Borgarskola

NATIONALISM. På Malmö Borgarskola slirar ansvariga på svaret. Anledningen är ett uppmärksammat förbud mot användning av flaggor i studentutspringet. Ledningen för Malmö Borgarskola beslutat att förbjuda flaggor och andra nationalsymboler på skolgården under utspringet.

”Ingen vill bli fotad (eller gömd!) bakom en flagga eller annan symbol som hen själv kanske inte står för. Studenten handlar om något annat”, förklarade skolledningen beslutet. Till tidningen förtydligar skolans biträdande rektor Martin Roth: ”Vi har sagt nej till alla former av nationalistiska symboler för att festen ska slippa förknippas med sådant som kanske inte har med studenten att göra. Vi har såpass många oroshärdar runtomkring. Den här dagen ska det vara fokus på avslutade gymnasiestudier.”

Förbudet sägs också ha en mer olycksförebyggande orsak. ”Det är trångt som det är, även utan flaggor. En del kan vara lite förfriskade. Att då ha tygstycken runt sig är en parameter som inte är så lämplig”, förklarar Martin Roth.

Sydsvenskan

-Pettersson har sällan hört om en sådan feg kärring som biträdande rektor Martin Roth.

 • Förbjuda flaggor för att det är trångt!!! Men eleverna ska få åka flakbil, en del av dem kommer att supa sig skitfulla, några kommer att slåss, gå omkring i högklackat, frysa på nattkröken…jag tror nog eleverna klarar ett och annat tygstycke också, även om det är blågult. Herr Roth är helt enkelt rädd att någon muslim ska bli kränkt…
 • Känner någon sig kränkt över Sveriges flagga i Sverige så är det bara att flytta.
 • Ska rektor Roth förbjuda alkohol nästa gång, det är haram
 • Eller flakbilarna, för de släpper ut avgaser och det gillar inte Miljöpartister
 • Jag föreslår att Malmö förbjuder rektor Roth och alla andra glädjedödare som pratar om mångfald men är enfaldiga glädjedödare…

Fast det var inte alla skolor som hade flaggförbud och en del elever brydde sig inte. Är är en ”skånska” med flagga på Engelbrektsgatan idag…flickan vet tydligen inte att det är farligt med tygstycken…

23 thoughts on “Svenska flaggan förbjuden för studenter på Malmö Borgarskola

 1. Jag kan inte förstå varför alla gnäller över det här? Ingrid Lomfors, överintendent och historiker, har ju i denna föreläsning för svenska toppledare och vi andra som tillhör packet, undervisat oss om att Sverige har ingen kultur. Ett land utan kultur kan väl inte heller ha en nationsflagga eller??…

 2. Läge för en anmälan till JO?

  Vilken idiot!
  Är han ”radikaliserad”?
  Kanske en uppgift för SÄPO?
  Telefonavlyssning?
  Muslimer gömmer sig i många olika skepnader, t.ex SR och universitet!
  Vi har utskott från sekten där vi minst anar!
  Typiskt hot mot vårt fosterland!
  ”Rota” i hans förehavanden på internet och i telefonen!
  Han har kanske bombbälte hemma?

 3. blir detta land (Sverige) det första land i världen som
  skippar alla gränser…kommer bli kul å se om vi blir solo
  å utan följare om att testa en dylik idiotinnovation?

 4. Svenska flaggan provocerar? Sverige stod dock en gång för fred och frihet.
  Och alla mohammedanska förtecken (hijab, burka, halvmånar, minareter, moskeer) i Sverige, då är dett fritt fram.

 5. Märkligt allt detta. Det är en helt vanlig skolavslutning, precis som att sluta 5:an.

 6. Rektor Roth, eller snarare Kålrot, slänger sig med begrepp som tygstycke och parameter, och har i själva verket föga aning om vad han talar. Något mer infantilt, effeminerat och icke minst nationsföraktande har vi sällan tagit del av och man kan bara önska att vederbörande slappryggade och impotente skolfux reviderar sitt undermåliga språkbruk.

  Icke otroligt att den studentikost befriade Kålrot förväxlat det i statistik och diagram förekommande uttrycket parameter, vilket är synonymt med variabel och används inom matematiska formler, tabeller, mätvärden och datavetenskap, med ordet parament, som avser de kyrkliga textilierna för liturgiskt bruk.
  För övrigt befinner vi oss alltjämt i Sverige, oaktat den rådande malmöitiska attityden uppvisar en allt annat än svensk estetik och där konsekvenserna av värdegrundsagendans bildningsfientlighet redan ligger i öppen dager.
  Andreas.

 7. Rektor Hans Åkerlund på Söndrimsskolan, Halmstad utlyste för något år sedan förbud mot svenska flaggan utom på flaggdagar. Fick så många protester att han fick backa efter några dagar. Blev JO anmäld. Tror han fick en knäpp på näsan. Men när man tar examen, är man också färdig med skolan. Vilket inflytande har rektorn då? Inget.
  Ni elever i Malmö Borgarskola, skit i rektorn. Ni är vuxna nu.
  Flagga på!

 8. Regeringsformen:

  2 kap. Grundläggande fri- och rättigheter

  Opinionsfriheter
  1 § Var och en är gentemot det allmänna tillförsäkrad
  1. yttrandefrihet: frihet att i tal, skrift eller bild eller på annat sätt meddela upplysningar samt uttrycka tankar, åsikter och känslor,

  NE:

  det allmänna, stat, kommun och deras anställda. Uttrycket används i regeringsformen

  När får vi se lille herr Roth lagförd?

 9. Såg idag studenter och Borgarskolan har många invandrare. En annan sak jag lade märke till är hur tjocka en del av studenterna var.
  Antar invandrarna har med sina egna flaggor.

 10. Herr Roth är nog inte helt frisk i Rothen, var detta det bästa försvar som han kunde leverera. Herre Jisses, det går utför med Sverige!

 11. Snart kommer ALLT som kan sticka i ögonen på icke Svenskar att vara förbjudet. Valet 2018 blir sista valet som vi har en chans att börja återtåget till mer normala förhållanden i landet.

  • ja strax kommer mer tjafs från muslimer som påstår att när kvinnor inte har hijab är det förargelseväckande, och restauranger som inte har halal kött är rasister som ska anmälas för diskriminering (exempel från verkligheten i Sthlms län)

 12. Martin Roth är en skämtfigur. Alla som använder ordet hen är skojare alternativt fegisar.

  Testosteron och östrogen är det manliga resp. kvinnliga könshormonet, det ger båda könen deras respektive könskarakteristika.

  För att neutralisera kör vi en rejäl video:

 13. i m-Al-mö kanske Palestina, IS- och somaliska flaggor är i majoritet? dvs jordens farligaste atomsopor vi väljer att bjuda in i vårt hem.

  • Detta lilla märkvärdiga land är inte, som andra länder på denna jord och med folket är lika illa ställt ja, kanske ännu värre. Det är det enda landet på kartan, som förbjuder sin egen flagga med 87% av folkets tysta medgivande. Det kommer att, intressera vetenskapsmän världen över. Hur långt dumhet och feghet kan gå innan ett land kollapsar. Nu har vi kritiker fått svart på vitt att, svenskar 87% är det mest idiotiska, det fegaste folket som, funnits, finns och kommer att finnas. Ett oslagbart rekord har åter satts av svenskar i röv slickning.
   Känn er stolta alla ni 87;or.

Kommentera