Sandor från verkligheten i radion, del 2, lyssna gärna här


DEBATT. Sandor Herold har i flera års tid skrivit mejl till politikern Nils Karlsson (MP) i Malmösamt till andra politiker och journalister. Sandors mejl här ofta skarp formulerade, Sveriges Radio kallar dem hatbrev och att Sandor vill se politiker dödade. 

Sandors mejl har publicerats på ”en känd rasistsajt” säger Sveriges Radio när de menar Petterssons blogg.  

Sandor Herold har enligt Sveriges Radio skrivit att han hoppas att Nils ska bli dödad. Verkligheten i P3 sammanför nu hatad och hatare IRL. (internetslang för i verkliga livet)

Han skriver under sina mejl med sitt eget namn. Det har han alltid gjort – Sandor Herold – en pensionerad lokförare som numera skriver alternativsajter längst ut på högerkanten.

En av politikerna han mejlar mest är Malmös kommunalråd i demokratifrågor, miljöpartisten Nils Karlsson. I flera års tid har Sandor skrivit mejl till Nils Karlsson. Men nu blir det snart inga fler mejl. Nils Karlsson ställer nämligen inte upp för omval – på grund av just hat- och hot.

I Verkligheten i P3 träffas nu Nils och Sandor i ett program i två delar. Nils har några frågor han vill ställa till Sandor, och Sandor har några frågor han vill ställa till Nils.

-Pettersson är lite imponerad av att SR lyckas prata så mycket om hat. De verkar vilja skjuta budbäraren Sandor och de sajter där han framför sitt budskap utan att diskutera politiken som orsakar mejlen…de kallar Petterssons för rasistsajt men kallar aldrig de som mördar oliktänkande i tusental för rasister. Märkligt.

Del 2

Del 1

Sandor på bloggen

Nils Karlsson på bloggen

Sandor Herold från ett tidigare inlägg


5 responses to “Sandor från verkligheten i radion, del 2, lyssna gärna här

 • Magnus

  Programmet gick ut på att utmåla en vaken medborgare som en hatande- och hotande SDare och den stakars miljöpartisten som en nätmobbad politiker?

  Att föra politik är en sak att vara en odemokratisk aktivist politiker är en helt annan sak. Att strunta i folket och fatta beslut som majoriteten av folket är emot är fullständigt omoraliskt och vidrigt.

  En svensk politiker har bara ansvar för sin kommun, landsting eller riket och dess medborgare. Inget annat. Och de har ett gigantiskt ansvar som förtroendevalde att vårda och förvalta denna nation. Deras arbeta får aldrig övergå i ett experiment. Detta är en nation som givit dessa arroganta, otacksamma politiker möjligheten till deras hedersuppdrag. Dessa politiker är inte och ska inte vara någon visionär startup VD. De är valda för att vårda och förvalta kommuner, landsting och statens kärnverksamheter. De får inte gå utanför dessa boxen. Vill de rädda världen så får de byta jobb!

  Problemet är att majoriteten av politikerna har glömt bort vad deras uppdrag är. De väljer att jobba med och för andra frågor utanför kärnverksamheterna. Varför tror dessa politiker att de får så mycket mail som är kritiska?

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Det var ett intressant och bra samtal mellan Sandor och Nisse.

  Väl värt att lyssna på. Båda två var ödmjuka och uppriktiga om hur läget är/var, samt delgav sig på ett mycket ärligt sätt, utifrån sina ståndpunkter.

  Jag skrev redan i en kommentar efter förra programmet att, ”det är lite tråkigt och onödigt, att programmakarna benämnde och mer än väl betonade, att de handlade om en ”hatare mot den hatade”.

  Vilket jag efter program två är ännu mer övertygad om, är ett solklart benämningsfel från programmakarna, för vad detta handlar om.

  Den som lyssnar noga på program två och vad Nisse säger, förstår vad jag menar. Han betonar faktiskt själv, att det inte var några personliga hot det handlade om. Men han själv vinklar det trots allt, som ett sådant.

  Sandor och Nisse kommunicerade bra, trots helt olika politiska åsikter.

  Kul att de nu har en ”direktdialog”, där Sandor kan få svar på sina frågor.

  Sedan är det respekt att Sandor alltid skriver under sina inlägg, mail och åsikter med sitt eget namn. Nisse ska även respekteras för att han gjorde detta viktiga möte möjligt.

  Gilla

 • Jhonsson

  Negerbollen är inte död. Min fru gör sådana med jämna mellanrum.
  I övrigt håller hon sig på betryggande avstånd från negrer.

  Gilla

 • Lena

  Och Olle ljungbeck här 12.37 in i programmet.
  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=1120
  Två gentlemän i det numera havererade Sverige, tack till er båda !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: