Två våldtäkter i Umeå


2017-06-04 12:32, Våldtäkt, Umeå
Umeå, under natten mot söndag har två ärenden rubricerade som våldtäkt anmälts.

01.11 Universitetsområdet
En tjej har utsatts för en sexuell handling som i nuläget är rubricerat som våldtäkt. Händelsen har inträffat inne på festivalområdet för Brännbollsyran. Det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsman.

01.27 Universitetsområdet

En 18-årig kvinna har utsatts för en våldtäkt utomhus i skogen i närheten av Skogis på universitetsområdet. Målsägande fördes av polispatrull till sjukhuset för provtagning och där konstaterades att det rör sig om en fullbordad våldtäkt.

Under natten och morgonen har ett område varit avspärrat för brottsplatsundersökning samt kriminalsök med hund. Det har också gjorts vissa beslag och vissa spår har säkrats. Dessutom har ett antal personer identifierats i området, men i nuläget finns ingen misstänkt gärningsman.

Polisen är intresserade av iakttagelser från området runt Skogis kårhus och gångbanan i närheten under natten. Enligt de uppgifter vi har i nuläget så har våldtäkten inträffat någon gång mellan 23:45 och 01:27. Gärningsmannen ska enligt uppgift vara i 20-års åldern och initialt ha lämnat platsen till fots. Har du sett något eller vet något om händelsen så når du polisen på telefonnummer 114 14 för att lämna tips.

Till medierna: För frågor i dessa ärenden, kontakta presskontakt Malin Axroth 010-568 31 40. Hon finns tillgänglig till och med kl 15:00 i dag.

Polisen

-Pettersson undrar lite över signalementet. Gärningsmannen misstänks vara i 20-årsåldern och lämnade platsen till fots. Såg ingen om han var lång eller kort, tjock eller mager, ljus eller mörk?…märkligt…


14 responses to “Två våldtäkter i Umeå

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: