Om konflikten i Filippinerna


ISLAM. Som många redan vet börjar det hetta till rejält i Filippinerna i samband med en attack och ett belägringsförsök på en stad. Landets president Rodrigo Duterte har utfärdat s k ”martial law”, alltså undantagstillstånd. I denna krönika försöker jag reda ut konflikten så som jag uppfattar den.

Jag vill först klargöra att jag inte besitter all information och att viss information eventuellt kan vara inkorrekt. Utvecklingen i Filippinerna är nämligen dynamisk och mycket komplicerad där 100 procent korrekt information i princip är omöjligt att införskaffa, även för lokaljournalister i området. Det kan även vara så att jag missuppfattat något.

Analysen jag presenterar här baseras på engelskspråkig mediarapportering, framförallt filippinsk sådan. Min andra primärkälla är filippinier boende alldeles i utkanten av konfliktområdet som jag känner och har direkt kontakt med, där de förklarar vad som pågår ur deras perspektiv med information från ”gatan”.

Först och främst, den blodiga konflikten är en enda stor och mycket komplicerad röra som involverar ett antal aktörer med diverse olika intressen såsom staten, inhemska terrorgrupper, drogkarteller, kriminella gäng och utländska ditresta jihadister.

Intressant är också hur drogligorna och Jihadistbanden spelar varandra i händerna. Om de otrognas samhälle kan brytas ner också med billiga och lättillgängliga droger tittar man gärna genom fingrarna.

Läs vidare på Avpixlat…


4 responses to “Om konflikten i Filippinerna

 • salrol

  Situationen i Filippinerna ligger inte långt borta i Sverige, om någon nu tror annat. Marawi City i Filippinerna har samma läge (struktur av religioner resp befolkningar) i Mindanao, som Malmö/Landskrona har i Skåne. Eller som de övriga större gettona i Sverige har till sina omgivande landsbygder.

  Det behövs bara en tändande gnista så har vi ett uppror eller inbördeskrig på halsen. Islamismen kräver parallellsamhällen och viker givetvis inte en millimeter när de vet hur svaga skämten till svenska politiker (Regeringar) är. En ”Ghazafiering” av ett antal getton förefaller inte orimligt, givetvis finansierat av yazza (svenska skattemedel) – vad annars – i humanitétens namn.

  Mest oroad är jag över att USA/CIA liksom i Syrien, Irak, Libyen köper in och beväpnar potentiella ”befrielserörelser” (som påstår sig vara kommunister – ger bra mediastöd) ur gettona i avsikt att provocera fram ockupation av svenskt territorium som baser för trupper i eskaleringen militärt mot Ryssland.

  Gilla

  • Ulli

   Om det fortsätter utför i Sverige vilket är troligt, behövs snart en Duterte även i Sverige för att förhindra den totala kollapsen.

   Gilla

 • Perkele satans löfven

  ok, negerboll för alla, och jag är rätt säker på att dom flesta negrer som har kommit till Sverige saknar ALLT va ASYL-behov kallas.. det dom jagar är svenska bidrag å nästa våldtäktsoffer kan tänkas! och flera år av retroaktivt barnbidrags dagar å allt annat hokus pokus som svenska staten hittat på.. när det bara jag som tycker negeroiter luktar illa? luktar svett å kryddor – likt en gammal hora som glömt tvätta sig efter efter en veckas hårt jobb!

  curry å gammal sperma eller något liknande?

  ! lite svårt att gå bakom ali baba å dessa följeslagare i en butik..

  Ge fan i våra svenska getter era jävla taliban Al aqaida sympatisörer..

  Gilla

 • Perkele satans löfven

  Jag är skogen du ALDRIG går in i,
  jag är också repen runt dina friaste tankar.
  ni har skapat mig genom att låsa mig ute från allt er så kallad demokrati.

  .
  Löfven välkommen in i den mörkaste skog med dina fria tankar!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: