Fler kommuner köper dyra bostäder till nyanlända

Under 2017 kommer dubbelt så många kommuner att köpa bostadsrätter och villor till nyanlända, jämfört med 2016.

52 av Sveriges 290 kommuner tänker ge sig in i budgivningen av lediga bostäder med hjälp av skattebetalarnas pengar.

Den röd/gröna regeringens nya tvångslag om att samtliga kommuner är tvingade att ta emot nyanlända, oavsett förmåga och förutsättningar, är givetvis en bidragande orsak. Att svensk migrationspolitik havererat är en annan.

SKL:s bostadspolitiske expert säger att ”många kommuner har ambitiösa program för att köpa bostadsrätter”. Då ska vi vet att ett antal kommuner ännu inte tagit emot den kvot man tilldelats och att problemen i de kommunerna kommer att eskalera vartefter.

SvD

Vad innebär då det här? Ja, ganska mycket faktiskt och här följer några exempel:

 • Att kommunerna är desperata när de ger sig in i budgivningen på lediga och nya objekt, kommer att trissa upp priserna. Att kommunerna använder skattebetalarnas pengar innebär att de kan gå väldigt långt när budgivningen verkligen börjar.
 • Detta leder till att hushåll med knaper ekonomi, men som kämpat för att få ihop pengar till kontantinsatser och lån, nu kan glömma allt vad en egen bostad innebär. De har ingen chans längre.
 • Det innebär också att många löntagare som tvingas ge upp, samtidigt finansierar dessa köp med pengar de avhållit i skatt.
 • Hur ser alla som köat för bostäder och tvingats ge upp i budgivningen på att nyanlända får passera alla köer utan att behöva köa eller betala?
 • Medborgare som köpt sig trygghet i tron att villaområden och nybyggda bostadsområden är befriade från de baksidor en mångkulturell mix ofta innebär, nu kan förbereda sig på att inget kommer att vara som förr. Vi som bott i områden där mångkulturen smugit in, vet vad jag menar.
 • Alla vet att individer som får något gratis, inte är lika rädda om det man får, som alla de som betalat dyrt för samma sak. Vad händer i ett område där nya bostadsinnehavare inte respekterar de regler som gällt och fortfarande gäller? Hur påverkar det priserna och områdets attraktionskraft?
 • Att köpa något nytt idag är dyrt och inte förbehållet alla medborgare. De som ändå har köpt har inte bara offrat stora delar av sina besparingar för att kunna betala kontantinsatsen, de har också skuldsatt sig resten av livet. Hur går tankarna hos dessa medborgare när deras nya grannar kan flytta in i liknade bostäder utan att behöva betala en krona i kontantinsats eller lån?

Den hysteriska migrationspolitikens verkningar börjar påverka hela vårt samhälle på ett markant sätt och förmodligen har vi bara sett början. Inom två år väntas över 300 000 anhöriga till de som redan kommit och utöver dessa har vi en årlig ström av asylsökande på 20 – 40 000 individer. Den som inte vill använda ordet ”svek” om detta, får gärna skriva i kommentarsfältet och ge oss en bättre beskrivning över det som pågår i Sverige och som dagligen drabbar oss skattebetalande medborgare som aldrig röstat för detta.

Det är val nästa år och vi vet alla vilka partier som medverkat till detta och vilket parti som inte gjort det.

Boverkets hemsida kan ni öppna och titta på de rapporter som ligger till grund för den artikel SvD publicerat.

26 thoughts on “Fler kommuner köper dyra bostäder till nyanlända

 1. Så himla sjukt att bli mutad av saudi arabien/Iran.en sådan uppenbarhet kommer att gå omkull ordentligt.

 2. Lite verklighet / humor med muslimer i fastigheten, särskilt när zigenarna klagar.

 3. Det ”kräver” stor försiktighet när någon stackare råkar att vara granne med mohammed och hans följare, i en liten engelsk by så spelades det tydligen karaoke …………..melodin och texten här.
  https://www.youtube.com/watch?v=Jr9Kaa1sycs
  En engelsk kvinnlig polis tryckte på sitt ALARM ! (Det finns engelsk och ”engelsk”, undrar just.)

 4. Märkligt, det är väl billigare att bygga tillfälliga boenden Attevallshus för flyktingar de ska väl ändå repatrieras till respektive hemland.
  Någon kommer att tänka, säger de, att husen är små.
  Bra, då finns chans att de vill flytta hem förr än senare.

  • Bättre sätta upp de TÄLT som staten köpte under 2015 !!!
   Där kan de bo och känna av hur det är !!!
   Sedan så ska de ju utvisas enligt Löven´s hårdhänta löfte ,,,,,,

 5. Det är hög tid att vi anställer förmyndare till våra politiker, linnan de fullständigt förstört hela landet. Och det brådskar!
  Hur dum får man vara och ändå leda ett land eller kommun?

 6. Helt åt helvete!
  Inte bara att invällarna tilldelas skattefinansierade bostäder, utan även hyrorna lär i de flesta fall vara skattefinansierade på ett eller annat sätt?

  Trakasserier och skadegörelse hos de etniska svenskarnas egendom riskerar att öka (erfarenheter). Och de etniska svenskarna har fråntagits rätten att försvara sig mot nämnda genom alla orättfärdiga särlagstiftningar vilka gör de etniska svenskarna till rasister, nazister, fascister, främlingsfientliga och hela ”kortleken” om de motsätter sig. Av samma skäl ingriper aldrig polis enligt av Riksdagen stiftade lagar.

  Helt åt helvete!

 7. ”Politiskt korrekt” inte möjligt att mamman och styvpappan tycker så här……..har de dålig ekonomi och fick betalt för detta ?

  • Visst är detta regisserat. Det handlar sannolikt om en radikal vänsteraktivistisk familj. Enligt deras världsbild kan allt invandrare (särskilt muslimer) gör av våld/förstörelse förlåtas och måste tystas ned eftersom invandrare annars kan råka illa ut. De uttalar sig således sannolikt av ideologi och lär knappast tagit emot en sekin.

   Motsvarande är även vanligt i Sverige och Tyskland.
   T ex i Ljungby-fallet blev en 19-årig kvinna våldsamt gruppvåldtagen och var sönderslagen över hela kroppen. Hon lade ut foto av sig själv från sjukbädden och beskrev händelsen. Mamman var vänsterpolitiker och hade till dagen efter övertygat dottern om att radera inlägget.
   T ex i Tyskland umgås vänsterradikala feministiska kvinnor nära med muslimska asylsökare i asylboendena. I dessa boenden och i dess närhet (t ex parker) blir dessa kvinnor ofta våldtagna. De anmäler inte, men ibland blir våldet så stort att de måste söka sjukvård och där anmäler man. Ett tag så skyllde kvinnorna allmänt på män – alltså tyska män. Men polis kunde ändå sätta fast invandrare, som fick 3-4 års fängelse, medan de våldtagna kvinnorna fick 6 års fängelse för falsk angivelse.
   I Sverige ser man ofta i tidning uppgifter om att våldtagna kvinnor inte vill anmäla eftersom gärningsmannen kan riskera utvisning mm. Därmed får man veta att kvinnan med stor sannolikhet är radikal feminist/kultur-marxist och att gärningsmannen är asylsökare/utlänning.

  • Att paret ”ödmjukt tycker så som dom gör” i intervjun kan ju bero på att de efter sonen Martyns död är svårt chockade och skräckslagna för sina egna liv med tanke på att polisen avslöjat att ett mycket stort nätverk ligger bakom terrorattentatet i Manchester.

   Om de hade uttryckt sin stora sorg och saknad efter sonens död skulle det kunnat uppfattas som att paret kritiskt kränkte eventuella medlemmar i terrornätverket som polisen ännu inte hunnit gripa.

   Dessa kränkta terrorister som fortfarande kan vara på fri fot skulle då kunna utgöra ett dödshot mot föräldraparet om de hade uttalat sina äkta och uppriktiga känslor om det avskyvärda dådet.

   Paret hade nog kunnat känna sig betydligt lugnare för sina egna liv om de ”legat lågt” och helt avstått från att låta sig intervjuas i deras chockartade tillstånd. Som målsägande föräldrar kommer ju paret så småningom ändå att få möjlighet att uttala sig när det senare blir fråga om ett rättegångsförfarande.

   Det är iaf vad jag tycker och tror.

   • Billy Boy
    Om de fruktade för sina liv i en ytterligare terroristattack, så precis som du skriver då borde de ”ligga lågt”inga intervjuer.
    Därför tror jag att de är ”köpta”.

 8. Dagens juridik skriveri en artikel att kommunerna bryter mot grundlagen, när man man köper lägenheter till flyktingar för skatte pengar. Är väl ett allvarligt brott att bryta mot grundlagen. Varit spännande o se om nån kommunal gubbe blev anmäld

  • Galten
   De verkar inte att bry sig för tystnaden är öronbedövande, de verkar liksom sina föräldrar att ha förlorat det viktigaste för sin överlevnad, självbevarelsedrift !

  • De får vacker utvandra till länder där inga särbehandlingar sker! Tur att vi har nära till fungerande länder som Island, Norge, Danmark, Finland, Estland, Lettland, Ryssland, Polen.

 9. Inte bara att lägenheter/hus/villor ordnas till nyankommna (förtur till hyreslägenherter/bostadsrätter, hjälp till insast etc.) de behöver efteråt inte betala varken för hyra och/eller driftskostnader oftast över generationer.

 10. Trodde i min enfald att våra egna Svenska barn hade rätt till boende för våra egna skattepengar men det tycker tydligen inte ca 80% imbecilla. Grattis, hoppas Ni har Era egna barn hemma till dödagar.

 11. Det finns bara ett ord för att beskriva våra politikers idioti: Landsförräderi

   • Vad tycker ni politikerna skall göra och på vilket sätt är det förräderi att genomföra det man har gått till val på och fått 87 % av rösterna för?

 12. Om inte det här får svensken att gå i taket och verkligen protestera.Jag menar demonstrationer som drar hundratusentals förbannade svenskar.Då ska de ha sin skit,förtvina och förintas.Passiva och ängsliga.Konflikträdda och undfallande.Till slut uppätna.

  • Vaddå? Jag kommer ihåg för 30-35 år sedan, då vi åkte på 65% marginalskatt på en vanlig kontoristlön. Inga demonstrationer på gatorna då. Vi är vattenkammade sedan tre generationer tillbaka!

Kommentera