Brottsligheten påstås minska, men kostnader för tolkar, domstolar och advokater ökar

INVANDRARBROTT. Förra året avgjordes 55 brottmål i svenska domstolar där rättegången tog över 60 timmar, visar siffror från Domstolsverket. Det är ungefär en fördubbling jämfört med för tio år sen.

– Det har mycket med brottsligheten att göra som i dag är mer komplex och är också i högre grad internetbaserad, säger Annika Rojas Wiberg som arbetar med verksamhetsutveckling på Domstolsverket.

Domstolsverkets siffror ligger i linje med en rapport som Brottsförebyggande rådet, Brå, kom ut med nyligen där man analyserade ökningen av de stora och komplicerade brottmålen och förundersökningarna under de senaste tio åren. Ökningen beror delvis på att rättsväsendet satsat extra mot organiserad och systemhotande brott.

Den vanligaste brottskategorin i stora mål enligt Brås rapport är nämligen ekonomisk brottslighet – ofta med komplicerade brottsupplägg. Ekobrotten står för runt 40 procent av de stora brottmålen. Vanligast är skattebrott, bokföringsbrott och bedrägerier.

Läs mer på Sveriges Radio…

-Pettersson säger att det finns tillräckligt med svenska brottslingar så jag kan inte begripa att vi medvetet importerar fler.

5 thoughts on “Brottsligheten påstås minska, men kostnader för tolkar, domstolar och advokater ökar

  1. Läget det bästa på många år. Ja, det är väl fint, om det går åt det hållet.
    Men det är också klart, att står man på botten, kan det bara gå uppåt.

  2. Docent Astrid Schlytter tror att så många som 240 000 unga i Sverige kan leva under hedersförtryck.
    Inte många utreds då det är komplicerade och tidskrävande fall och därmed dyrt. Det är i alla fall en förklaring, enligt mig.
    Andra hävdar att polisen saknar kompetens, som Elisabeth Massi Fritz. Hon blev intervjuad i Aftonbladet Morgon nyss. Hon tycker också att politiker och polisen är fega i hedersbrottsfrågan. De vågar inte ta tag i problemet, mycket p.g.a att det handlar om specifika, utländska grupper i samhället. Hon anser även att invandrare som inte anpassar sig efter svenska lagar och regler inte borde vistas här.
    Jösses, hon låter nästan som en Sverigedemokrat och bör därmed vara nazist, eller saknar hon måhända de berömda ”rötterna”?
    Förväntar mig ändå en storm av hat från PK-etablissemanget. Om inte så har de ju för övrigt en stor del i att debattklimatet ser ut som det gör och de bidrar starkt till att bakbinda rättsväsendet. De kan helt enkelt inte ha mycket till övers för flickor och pojkar som trakasseras, misshandlas och i värsta fall, mördas. Twitter-mobben är en ovärdig representant för ett feministiskt och humanitärt samhälle.
    Gör jag en orättvis koppling? Kanske, kanske inte. Om PK slutar gå ut på den extremt tunna isen och leka Tarzan, så kanske inte jag behöver stå på land och gapa.

    • För att återkoppla lite till rubriken; vore myndigheterna genuint intresserade av att lagföra människor som dagligen begår brott mot de mänskliga rättigheterna, så kommer det bli mycket dyrt. Tomma ord är bättre, i väntan på nästa mandatperiod. Det tror jag politikerna är mer än väl införstådda med.

  3. Jag skrattade brallorna av mig…
    Det finns alltid lite gott att lära sig från andra kulturer.

    Utan skattebetalare så skulle Domstolarna gå i konkurs.

    En kraftig majoritet deklarerade ju tydligt i valet att man ville ha skyhög invandring, islam och massvis med asylboenden, så hjärtliga gratulationer för att ni öppnade era hjärtan.
    Vi får all smaka den fantastiska muhammedkulturens/mångkulturens frukter.
    Ni som gillar olika. Håll käften och svälj.

  4. Med den fortsatta importen av grovt kriminella, kommer kostnaden även fortsättningsvis att öka. Detta får naturligtvis Advokatsamfundets ordförande Anna Ramberg att gugga händerna. Här är pengar att hämta för samfundets medlemmar.
    Det är dags att täppa till landets gränser. Vi behöver inte fler bidragstagare. Löfven påstår visserligen att invandrarna behövs i vården.
    Men nej, Löfven, de har något helt annat i kikaren. Att kunna utöva sin kriminalitet i lugn och ro och samtidigt få sin försörjning från staten, dvs oss skattebetalare.

Kommentera