”Svenska politiker borde läsa på under sommaren”

INRIKES. Svenska politiker saknar djup och bildning och borde ägna sommaren åt att läsa på, skriver Expressens Susanna Birgersson i en ledare. Hon menar att den kommande valrörelsen kommer bli outhärdlig om inget drastiskt görs.

”Alla som såg den senaste partiledardebatten i SVT förstår vad jag menar: ett hån mot normalt bildade och begåvade medborgare”, skriver Birgersson.

Skribenten radar upp en lista på olika typer av böcker som hon tycker politikerna borde läsa under sommaren och vill att vi börjar kalla det för ”bildningsplikt”.

Birgersson uppmanar också SVT att ”förse licensbetalarna med seriös politisk journalistik” och att fokus flyttas från det privata till det principiella: ”Er sjukliga fixering vid det politiska spelet och regeringens inre liv skadar demokratin. Ni måste börja förklara, ordentligt: lagen, förslagen, implementeringen, konsekvenserna”.

-Pettersson tycker det var kul. En Expressenskribent som dessutom arbetat på Dagens Nyheter påstår, visserligen helt rätt, att politikerna saknar djup och bildning men damen har andra att kritisera på betydligt närmare håll…

Men, men, Susanna Birgersson har varit med på bloggen några gånger och där finns både vin och vatten…några exempel på vad ”bildade” Expressen-journalister åstadkommit…

9 thoughts on “”Svenska politiker borde läsa på under sommaren”

 1. Att politikernas kognitiva tomrum är ett dystert faktum är förmodligen en naturlig konsekvens av den allmänt vedertagna bildningsfientlighet som råder inom den humanitära stormaktens hank och stör – denna gigantiska experimentverkstad där allt är tillåtet utom att nyttja hjärnan till det den är avsedd för, nämligen att tänka.
  För övrigt kan vi näppeligen förvänta oss att någon intellektuellt välkapaciterad person frivilligt söker sig till den politiska sfären, enär en sådan yrkesinriktning erfordrar de undermåliga cerebrala kvalitéer vi exempelvis finner hos den som titulerar sig statsminister.
  Andreas.

 2. Det är välförtjänt, dessa nötter som anordnar kurser för
  att förmå medlemmarna att inte rösta på SD har bundit
  ris åt egen rygg, det bevisar bara att medlemmarna som
  sympatiserar med SD har bättre förstånd än sina fackliga ledare!

 3. Det vill nog till ett väldigt långt sommarlov, om det skall göra någon nytta.

 4. Ossie min uppmaning är,till dem, som dagligen inhandlar Expressen eller någon annan kvällstidning. Det man får för pengarna är ju inte värt ett skit..
  Om man köper en Rolls får man faktiskt en hel dal för pengarna.
  Slutledningen blir: Köp en Rolls, skippa Expressen.

 5. Expressen är, liksom de andra kvällstidningarna ren skit.
  Du sparar drygt 8000kr på ett år, om du låter bli att köpa Expressen under ett år. På tio år nästan 90000kr. Helt skattefritt och utan arbetsinsats. Lägg i stället pengarna i en burk så får du ett bra tillskott till semesterkassan.

Kommentera