Manchester: Europa fortfarande ”Chockat, Chockat”

av Judith Bergman  •  29 maj, 2017

 • Efter att de fått höra om terrorattacken i Manchester kommunicerade politikerna än en gång den nuförtiden sedvanliga rutinen med uttryck som ”chock” och ”sorg” vid tiden för den förutsägbara konsekvensen av deras egen politik.

 • Mest förstummande av allt var att den tyska förbundskanslern Angela Merkel sade att hon följde utvecklingen i Manchester ”med sorg och fasa” och att hon ansåg att attacken var ”obegriplig”.
 • Varje gång en europeisk ledare öppet stödjer islam som en fantastisk tro, en ”fredlig religion”, eller hävdar att våld i islam är en ”förvrängning av en fantastisk tro”, trots tydliga bevis på motsatsen, signalerar de på det starkaste möjliga sättet att med varje förödande attack blir Väst redo att övertas.

När ISIS attackerade Bataclanteatern i Paris i november 2015 var det, med deras egna ord, för att det var en plats ”där hundratals hedningar samlats för att gå på en konsert av prostitution och olater”. Ett år tidigare hade ISIS stämplat all västerländsk musik som haram (förbjudet). Många islamexperter stödjer idén om att religionen förbjuder västvärldens ”syndiga” musik.

Det bör därför inte ha kommit som en överraskning att islamistiska terrorister skulle kunna komma att rikta in sig på en konsert med den amerikanska popsångerskan Ariana Grande i Manchester den 22a maj. Dessutom varnade USAs säkerhetstjänst förra september om att terrorister är fokuserade på konserter och sport- och utomhusevenemang eftersom man på sådana arenor ”ofta kan utföra enkla, utförbara attacker med betoning på ekonomisk inverkan och massolyckor”.

Läs vidare

6 thoughts on “Manchester: Europa fortfarande ”Chockat, Chockat”

 1. Sett på SVT Agenda: två gäster, varav en professor i islamisk teologi, framhäver teologers viktiga roll för att motverka våldsdåd i islams namn. De skall framvisa IS som dåliga muslimer: Koranen säger att kristna är ett skyddat folk. Angrepp på kristna är alltså o-islamskt. Min fråga är: hur kan SVT låta detta resonemang stå oemotsagt? Vad säger man om angrepp på yazidier eller shiiter? Koranen, liksom Gamla Testamentet, uppmanar uttryckligen till brott sådana som folkmord. Ska teologer ha någon plats i den demokratiska debatten så måste de svara på de svåraste frågorna!

 2. Vad märkligt att det inte hjälpte britterna ett dugg att på sociala medier skriva ”Pray for London” när det begav sig senast,bara veckor innan.Inte heller hjälpte det att hävda att alla muslimer är inte dåliga och eller terrorister.Inget av det hjälpte.Dags att prova en ny taktik kanske?

 3. Om politikerna menade något med alla ord de sprider omkring sig i detta sammanhang, skulle de naturligtvis omedelbart täppt till Europas gränser.

 4. Sorg och chock, kommer inte förhindra att dörren till det ”öppna samhället” åker igen, med en stygg smäll. Vår svenskhatande statsminister har nog kastat nyckeln i Medelhavet, eller gömt den i sin ändalykt, där den ligger djupt inbäddad i den bruna sörjan som kännetecknar Socialdemokraterna stinkande historik. Tack och godnatt!

 5. Den samlade maktelitens totala hyckleri kan bara ses som ännu en bekräftelse på den makalösa fräckhet och avsaknad av moral som råder i dessa terrorbefrämjande läger. De ytterst ansvariga för den gemensamma destruktionspolitiken beklagar sig inför de publikmassor som borde lyncha dessa medskyldiga till samtliga terrorattentat – överlagda mord begångna inom Europeiskt territorium.
  Fy för fan, vilka förhatliga förövare!
  Andreas.

Kommentera