Se inget ont

En vän hävdade häromdagen att jag drar alla över en kam. För att understryka sitt uttalande, nämnde hon att det finns alla typer av människor ur gruppen muslimer likt inom andra grupper och gav ett exempel.

En tjej som vi båda känner och som förvisso inte äter griskött men i övrigt inte täcker sitt hår eller klär sig muslimskt på något sätt.

Dessutom är den tjejen ute och festar med sina icke muslimska kompisar, andra tjejer och killar i sin ålder, så vare sig i sätt eller klädnad ger hon intryck av (det jag ser) att vara en muslima.

Genom att ge ett “extremt“ exempel i en riktning ville hon tysta diskussion, om det var det ingen tvekan.

Men det handlar inte om att dra alla över en kam (som hon egentligen själv på ett sätt gjorde) utan om statistik och överrepresentation.

Om i en jämföresle mellan två stora skolor, båda med ungefär 1000 elever, i en stad visar att i den ena är antalet mobbingfall, hot mot lärare och fall av vandalisering tio gånger högre, hjälper det inte att visa på ett “lamm“ till elev från “problemskolan“ för att förstå bakgrunden till överrepresentation och försöka verka för förbättringar.

Dock även skolan i staden som inte alls är så hårt drabbad kanske i sin tur i jämförelse med andra stora skolor (i samma eller i en annan stad) eller i jämförelse med hur det var i skolan för kanske bara 20 år sedan också uppvisar en faktor 10 i negativ överrepresentation.

Ofta får jag känslan av att personer jag träffar helst inte vill ta upp temat, den snabba islamiseringen av Sverige och Europa och dess mycket negativa konsekvenser, alls eller om det råkar komma på tal vill snörpa av diskussionen så snabbt som möjligt med en ”lugnande“ kommentar.

Men går man fri från ansvar bara för att man inte vill veta? Om man t.ex. märkar att ett av ens barn börjar med starka droger och väljer att inte se detta för att senare kunna påstå att man inget visste och därför inte kan hållas ansvarig för att man inget gjorde, är inte detta moraliskt oförsvarbart?

De som har bestämt sig för att inte vilja se något ont oavsett hur realiteten ser ut kommer aldrig vara en del av lösning och lindring utan är en del av problemet.

Också om man väljer att se ondskan i budbäraren eller personerna som vill verka för förbättringar är man en del av problemet.

Om det nu handlar om naivitet, ignorans, feghet eller oärlighet, målet med att inte vilja se något ont eller att söka ondskan där den inte finns är att senare kunna säga:

Jag visste inte, det är inte mitt fel.
Jag var inte uppmärksam.
Jag brydde mig inte om att ta reda på vad som stod på spel förrän det var för sent.
Skyll inte på mig.

Men framtida generationer kommer att skylla på dig och det med rätta.

34 thoughts on “Se inget ont

  1. Far too many commentaries from that being who calls himself ”Mia”. I am pissed off, believe me. That’s why I’ve chosen to be silent for a while.
    Until you hear from me again, I would like to give a piece of friendly advice to that socialist islam رمضان‎‎ Ramaḍān ”Mia”:

    ””Mia”, go away, take your friends and have a nice warm of shutthefuckup and a big plate of you’re an assholecasserole !
    Let Pettersson do his job and spare the readers – they don’t need your big, fat lies, they can read them in the newspapers – if they want to.

  2. Det finns 349 riksdagsmän. 302 av dem har valt att inte se, inte höra något om det förfall, de själva åstadkommit i vårt land.
    Man blir först ledsen och sedan förbannad. Och förbanmad igen
    Vi måste se till att vi får en sverigevänlig regering vid valet 2018 och att Löfvens regering förpassas till historien!
    Den har redan gjort obotlig skada på Sverige och måste bort.

  3. Att per automatik avvisa all kritik mot den talrika muslimska delen av befolkningen samt anklaga opponenterna för att generalisera, tyder i själva verket på en djup okunskap om de verkliga förhållanden som råder och påvisar att den som väljer att systematiskt skrida till denna månghövdade och kontroversiella skaras försvar, drivs av en ideologiskt impregnerad passion snarare än av ett rationellt och faktaunderbyggt ställningstagande. För övrigt något signifikativt för det feminina resonemangets filantropiska filosofi.
    Andreas.

  4. Hedenhös, det bästa sättet att ta ”debatten” med sådana som din ”vän” är att helt enkelt tala om för henne att den här tjejen som hon benämner är ingen muslim och därför inte på något vis kan ingå i att dra alla över en kam!

    En liknelse som väl alla kan förstå är att jag presenterar mig som AIK:are, men när dom möter Hammarby så står jag i Hammarbyklacken, hejar på Hammarby och hoppas att Hammarby vinner! Kan jag då kalla mig AIK:are?

    För övrigt är det bara att dumpa landsförräderskan, för med sådana vänner behöver du inga fiender!

  5. Överrepresentation betyder inte att man bör dra alla över en kam. Invandrare är överrepresenterade när det gäller brott, men de flesta av dem begår inte brott liksom de flesta svenskar inte begår brott.
    Din vän hade helt rätt när hon sa att det finns alla typer av människor inom gruppen muslimer.
    Jag tror inte heller att tjejen hon beskrev var ett extremt exempel.

    Ibland när man läser kommentarer här verkar det som att man tror att alla muslimer är klonade, exakta kopior av varann som följer Koranen slaviskt.
    Det är dessutom skillnad att bo i Sverige än i ett muslimskt land.

    • @Mia, Ramadan månaden har inletts. Läs och lär om de som inte fastar. Du har två möjligheter, fasta eller avstå. Avstår du, är du inte muslim i dina muslimska vänners ögon. Vad blir du då?

      • @Mia, Tyska folket var inte nazister 1933. De blev tvingade att lyda. De som protesterade försvann. Vad gör du Mia 2018 ++.
        Tar på dig en schal för att inte bli utpekad, bespottad, våltagen och väljer en muslimsk man som skydd mot de andra muslimerna?
        Annars är det kul med dig att du följer Pettersson.

      • Sven-Erik
        Jag läste litet om reglerna om ramadan och de är många.
        Alla behöver inte fasta, t.ex gravida kvinnor, barn, sjuka , gamla. Inte heller den som är på resa.

        Sedan blir man litet full i skratt när man läser vidare.
        Om man har fått en matrest som fastnat mellan tänderna får man inte svälja detta under fastan.. Får man regndroppar i ansiktet som hamnar på läpparna får man inte heller svälja.
        Om man glömt bort sig och ätit ska man be om ursäkt.
        Plus en massa andra förhållningsregler som ni kan söka upp och läsa vidare.

        Hur det blir för den som avstår hittade jag inget om.
        En del muslimer vaktar kanske på varann, andra gör det inte.

      • During Ramadan it is even worse than ”normally”:
        google for e.g. ”ramadan crime increase”

    • Djävla skitsnack.Islams nyttiga idioter resonerar som dig.Just du ÄR en av orsakerna till att muslimer ges möjlighet att terrormörda i Stockholm och Manchester.

      • Gör inte mig till en syndabock för den sortens illdåd. Jag har de senaste åren känt en viss oro för att det kommit så många hit och nästan enbart män.

        Och efter dådet på Drottninggatan har jag börjat tycka att det känns obehagligt att åka tunnelbana.

      • Får Muslimer borsta tänderna, dom kan ju svälja en droppe vatten, jag förstår varför dom hade speciella instutioner för sådana förr, däremot förstår jag inte varför det inte finns idag?

    • Mia ! Det är inte bara brotten det handlar om . Även om det är det stora problemet ! Har sagt det innan , det handlar även om att totalt urholka vårat land eftersom minst 80% har kommit endast för bidragen ! Vet att du tror annat . Men jag är ganska säker på att många svenskar inte heller skulle jobba om dom inte behövde. Bara stålar rullar in på kontot varje månad . Varför tror du dom flesta vill till Sverige eller Tyskland ?

      • Det kan väl finnas svenskar som vill leva på bidrag och det beror väl också på var i livet de befinner sig
        Men en ung människa har knappast som en målsättning att gå sysslolös genom livet med en usel ekonomi som aldrig blir bättre.De flesta vill kunna ta ett lån, kanske skaffa villa så småningom, bil och sådant som de flesta andra har råd med.

        Jag tror inte många nöjer sig med att bara ha till livets nödtorft, även om fattigpensionärerna får göra det. Men de har å andra sidan inga barn att försörja och har inte så mycket utgifter som yngre personer.

      • @ Mia

        Pensionärer har inte råd att köpa mat
        (Publicerat 21 juli 2016)

        De ideella verksamheterna i Stockholm upplever att läget blivit så allvarligt att många äldre inte ens har råd att äta.

        Andelen fattiga pensionärer i Stockholm blir allt fler. För många har det blivit så illa ställt att de inte ens har råd att köpa mat. Räddningen för många har blivit ideella hjälporganisationer.

        Köttbullar, potatismos, lingonsylt och gröna ärtor. Tjugo kronor och då får gästerna kaffe på maten. Elisabet Servaeus är en av alla de pensionärer som den här dagen besöker Stadsmissionens äldrecenter i Stockholm för att få sig ett mål mat. Hon är också en av landets drygt 231.000 pensionärer som idag lever under fattigdomsgränsen.

        – Man får gå tilll Stadsmissionen där man kan äta för 20 kronor. Annars hade jag aldrig klarat mig. Det hade jag inte gjort, säger Elisabet Servaeus.

        EU:s fattigdomsgräns är 60 procent av landets genomsnittliga (median) disponibla inkomst. I Sverige motsvarar det strax under 11.000 kronor i månaden.

        Läs gärna vidare och kolla videon på länken nedan:

        https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/pensionarer-har-inte-rad-att-kopa-mat

        Stockholms kommun har sosse-styre och den ekonomiska situationen för pensionärerna + många i den övriga i befolkningen fortsätter att bli allt sämre hela tiden.

        Sånt gläder väl en inbiten sosse som dig Mia?

      • Den där artikeln har varit införd flera gånger här.

        Det är väl olika även på fattigpensionärer hur de klarar ekonomin.
        Sedan är det också stor skillnad om man lever två eller ensam, det senare brukar ofta vara en änka. Större delen av hyran betalas av bostadstillägget.
        Sedan är det räkningar som även pensionärer får se till att de inte blir för många. Mat har alla råd med, det får prioriteras före annat hyra och räkningar är betalda.

        Vad det är för styre i pensionärens kommun bestämmer väl inte pensionens storlek, men är ej säker.

        Det lär bli många fler fattigpensionärer, eftersom folk blir allt äldre och att många av de som kommit hit utifrån inte har hunnit jobba de 40 år som behövs.

      • ”Större delen av hyran betalas av bostadstillägget.” Dina parasiterande släktingar lever säkert gott efter den devisen.
        En inhemsk svensk fattigpensionär kommer inte ens i närheten av den hiskeliga summan.

      • Bra Mia, att du har läst på om ramadan! Snart för alla i den verklighet i Sverige som du har skapat åt oss!

    • @ Mia

      Hur klarar de bokstavstrogna islamska ramadan-firarna som bosatt sig norr om polcirkeln att strikt följa koranens föreskrifter …

      ” … att man varken får äta eller dricka under dygnets ljusa timmar.”

      Just i dagarna har ju midnattssolen börjat skina 24 timmar om dygnet längst upp i norr och kommer att fortsätta göra så till c:a 1 månad efter midsommar.

      SVT:s solfilm fredag den 26 maj 2017 (= slutet på vecka 21)

      https://www.svt.se/vader/fragor_och_svar/solfilmen-vecka-21

      Hur många muslimer kommer att svälta- och törsta ihjäl under ramadan … eller fuskäter och fuskdricker dom under de ljusa timmarna? I så fall borde ju Allah med profeten + imamer & mullor m fl bli ordentligt griniga allihop.

      • Midnattssolens inträdande samtidigt som ramadan blir nog problematiskt, men det är något som de får lösa själva.
        Jag tycker ju att de kan fusk- äta och dricka.
        Det borde Allah (som jag tror inte finns) kunna gå med på…..

        Kanske finns det bland alla dessa regler en del undantag.

    • Mia ! Det stämmer inte det du säger ! Pga bidragen dessa människor får från inte ha haft något är som en vanlig svensk industriarbetare skulle få en vd lön . Fick jag dessa summor varje månad skulle jag aldrig gå till ett jobb . Tror även många andra svenskar skulle göra det samma ! Där är anledningen till att det är så få invandrare som vill jobba . Inget konstigt alls .

      • Det sprids många siffror som inte stämmer, så tro inte på allt du ser. Kolla själv först.

    • Ja men alla Sverigedemokrater blir ju rasister enligt dig och andra sossar, så då är det väl klart att alla Muslimer är terrorister, det är ju din egen logik, och den kan väl inte va fel?

      Sen dina okunskaper om fattigpensionärerna, du har väl inte glömt Mia att Sossarna genom Göran Persson stal 258 miljarder från pensionsfonderna, dom 258 miljarder som skulle betalas tillbaks
      krona för krona enligt G. P, men som alla löften som Sossar strör omkring sig så är det bara en slags löften dom brukar hålla, nämligen skattehöjningar.

      Bara att gå in och norpa pengar som är avsatta till pensioner visar på vad det är för slags politiker som invaderat det partiet, som i vart fall på Erlanders tid var ett mänskligt parti., men som idag har mer omsorg om andra länders människor än dom som dom är satta att tjäna. Tycker absolut att dom ska ta bort att kalla sig Arbetarparti, dom befinner sig ljusår från en arbetares vardag!

      • Nu råkar det vara så att jag aldrig använder ordet rasist varken här eller någon annan stans, eftersom jag tycker att det missbrukas.
        Göran Perssons ”stulna” miljarder har en förklaring som är litet komplicerad och som jag inte minns hur det var just nu. Något med förtidspensioner och garantipensioner.
        Jag har för mig att alla partier var med på det utom vänstern.

        Pettersson kanske vet och kan förklara?

    • Mia ! Fick inget svar varför mena folket väljer Sverige eller Tyskland ??? Skulle du själv jobba om du fick en vd lön varje månad utan och behöva jobba ??? Kan bara konstatera att hålet i huvudet på dig är oändligt stort !!!

  6. bra skrivet beror troligen mest på feghet och kompis tryck/granntryck en del lever i sin bubbla i välbergade områden eller är avdankade typ kändisar som fallit i glömska och vill hävda sig och få en rubrik i msm men troligen e resten bara idioter

  7. Vi har exempel på detta i vår närtid, nazismen och kommunismen, Tyskland och Ryssland. De ville inte heller veta, tala om det.
    Sverige som nästa islamist stat, vilken inriktning har politiker tänkt sig, shia eller sunni. Detta är så uppenbart att vi inte kommer att kunna reda ut detta elände som politikerna, godhetsfolket prackat på oss. Använder mina pengar utan att fråga mig om jag vill bo i ett muslimskt land och kuvade etniska svenskar

  8. Hedenhös, Du har rätt!
    Jag har bott och verkat i muslimska länder både arabiska och andra, jag kan säga att mina erfarenheter är, muslimer i icke arabiska länder är mindre rabiata men likväl muslimer.

  9. Jag håller med dig till 100 % i din analys.Som du beskriver det har jag också erfarenhet av.

Kommentera