Makalösa Anderna


Anderna är en bergskedja i västra Sydamerika. Den börjar vid Karibiska havet i norra Sydamerika och löper sedan söderut längs Sydamerikas Stillahavskust, genom Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Chile och Argentina för att sluta vid Kap Horn längst ner i söder. Det ger en sträckning på cirka 7 500 kilometer, vilket gör den till jordens längsta bergskedja ovan havsytan (under havsytan är mittatlantiska ryggen längre). Den största bredden är ungefär 920 kilometer. Aconcagua i Argentina är Andernas högsta berg, med toppen 6 962 meter över havet. 


3 responses to “Makalösa Anderna

 • Torleif

  Coola videos. Bra låtar också.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Jag har 15400 i pension. I måndags fick jag ett brev att den blir sänkt med 700 spän till 14700.Det är 8400 sänkning per år.Har ring till pensionsmyndigheten ingen fattar nånting.Går man in på min pension på nätet där står fortfarande att jag skall ha 15400.Jag vet inte vad är det som händer i landet ,snart är det som i Grekland .Dom får låna till pensionen.Ändå har dom pensionsräddare i överflöd.Hur går det ihop?MVH Adolf

  Gilla

 • compulsoryunion

  ni anar inte hur många colombianer och negrer sitter i svenskt fängelse för kokain; cola som en del säger. över åren lär svenska pensionärer betalat miljarder för att de ska plugga SFI i fängelset.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: