Stäng

TU: ”Jag är beredd på fängelse”

MEDIA. Mediehusens branschorganisation TU och många av dess medlemmar publicerar en annons om systemet med ansvarig utgivare. Annonsen har rubriken ”Jag är beredd på fängelse” och kommer bland annat att vara med i Expressen, Nerikes Allehanda och Blekinge Läns Tidning. 

Den Eskilstunaägda Södermanlands Nyheters variant kan ni sedan. Anna Falk behöver knappast oroa sig. Det är inte straffbart att publicera strunt. Damen borde istället borde vara beredd på att Södermanlands Nyheter kommer att gå i graven, om inte förr så blir det senare. Som självständig tidning är SN redan död.

Annonseringen som tidningsutgivarna kör med är rejält löjlig, eller kanske vi ska kalla den falsk. Ingen ansvarig utgivare har vad jag vet hamnat bakom galler de senaste 100 åren och då har det ändå skrivits otroligt mycket skit. Däremot har en och annan journalist skakat galler genom åren. En av dem var Ture Nerman som 1939 dömdes till tre månaders fängelse för att i en tidningsartikel ha kritiserat Hitler. Regeringen då leddes av socialdemokraten Per-Albin Hansson. Det påminner lite grann om när vi på fria alternativa medierna kritiserar islam och dess utövare.

Då och då blir tidningarna fällda för grova journalistiska övertramp i Pressens Opinionsnämnd (PON). Ett exempel om Södermanlands Nyheter kan ni läsa HÄR. Det kostade SN 32.000 kronor plus moms men jag tror knappast det drabbade den ansvarige som var Anna Fals företrädare utan tidningens ägare.

Vi ska också tänka på att PO och PON inte har ett dugg med allmänheten att göra trots namnet ”Allmänhetens pressombudsman” PO, finansieras av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Svenska Tidningsutgivareföreningen och Sveriges Tidskrifter och de är ofta villiga att acceptera ganska långtgående ”övertramp” av sina egna medlemstidningar.

Så när ansvariga utgivare säger att de är beredda att gå i fängelse så är det trams, och eventuella straffavgifter är småpengar i ett Mediehus och det drabbar inte den ansvarige utgivaren personligen.

11 reaktioner på “TU: ”Jag är beredd på fängelse”

 1. Ja i så fall borde så gott som alla ansvariga chefer på
  mainstreammedia ha suttit inburade någon gång?

 2. ”Att vinkla och överdriva” , är bara förnamnet på denna ”annonskampanj” från TU.

 3. Ja, här har vi då ett gäng som försöker göra sig mer märkvärdiga än vad de är…..
  En framtida martyr i offerkofta!!!

 4. En variant som dom körde med tidigare var ju ”Vi avpixlar inte” och det stämmer ju speciellt när det gäller att skydda invandrade och utländska brottslingar,

 5. Vilket skitsnack,hur länge skall lögnerna pågå.Mattsson,Lindberg med flera borde skaka galler för länge sedan.Mvh Adolf

 6. Just en storståtlig kungörelse, förövad av en av de främsta globalistryttarinnorna, som med mycket diffusa begrepp om pressetik och journalismens klassiska regelverk samt dess krav på en objektiv, sakligt informativ och nyanserad nyhetsrapportering, därmed förskaffat sig uppmärksamhet och duktighetspoäng.
  En psykopolitisk käftsmäll har åter träffat den politiskt oinitierade och vid det här laget blåslagne tidningskonsumenten, vilken glatt betalar för den åsiktspolisiära indoktrineringen, vars främsta syfte är att ge sken av gammal svensk trovärdighet och strävan att tillhandahålla ett oförvitligt material.
  Just en snygg valkyria att låtsas värna det fria ord hon och hennes gelikar tagit som gisslan inom den humanitära stormaktens hank och stör, där för övrigt inga fängelser i egentlig bemärkelse existerar. Att det sedan föreligger en milsvid skillnad mellan politiserad agendajournalistik och korrekt informationsförmedling, vill vederbörande estradör icke vidkännas.

  Avslutningsvis ber undertecknad att få erinra om den synnerligen intressanta studie som genomförts av neurospecialisten Dr Tara Swart, och som publicerats i Business Insider, vilken ger vid handen att journalisters cerebrala kapaciteter betydligt understiger de genomsnittliga normalvärdena. För övrigt tidender som serverats av denna förstklassiga nyhetsblogg som städse värnar om läsaren.
  God afton!
  Andreas.

 7. Det är väl inte särskilt många som bryr sig om vad som står i svensk press. Vi vet ju att det mesta är lögn.

 8. Vik en cell åt Expressens chef.red Thomas Mattsson!

  Han har sannerligen uppfyllt, med råge, vad som behövs för att få en cell.

  Men, tyvärr lär det aldrig hända, de är hala som ålar de där tidningsfolket.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: