Stäng

Danskar vill ha taggtrådsstängsel på gränsen till Tyskland

Dansk Folkeparti vill kopiera Ungerns gräns-system, som består av tre meter höga gränsen stängsel med taggtråd och rörelsesensorer för infångande illegalt ankommande välfärdsturister.

Den ungerska modellen innebär att asylsökande i förvaras i container läger medan deras ansökningar behandlas. Och det finns ingen övre gräns för längden på förfarandet.

”Det är inte lyxiga på något sätt, men förhållandena var ganska bra för detta ändamål, vilket är att kvarhålla människor tills deras asylansökan avgörs”, säger Anders Vistisen.

Enligt Anders Vistisen kommer ett sådant system, att få antalet sökande att minska med upp till 95 procent.

Då en så kallad flykting skall söka asyl i första ankomstland så skall de söka asyl i Tyskland och inte ta sig över gränsen till Danmark.  ”Om tyskarna har ett problem med detta,  om de säger att flyktingarna kommer från Grekland och Österrike – så är det bara för Tyskarna att ta kontroll över sina egna gränser”, säger Anders Vistisen.

Dansk Folkeparti är väl medveten om att förslaget skulle strida mot EU: s regler, men Anders Vistisen anser att Danmark bör vara villiga att riskera en rättegång.

Politiken

14 reaktioner på “Danskar vill ha taggtrådsstängsel på gränsen till Tyskland

 1. Man får å det varmaste gratulera Dansk Folkeparti och den bålde Vistisen för detta följdriktiga och kloka beslut, vilket vi hoppas skall röna erforderlig genomslagskraft för att kunna realiseras. Ur ren säkerhetsaspekt representerar förslaget mått och steg vilka utan onödigt dröjsmål borde ha tillämpats efter en överenskommelse stiftad av samtliga nordiska länder, i akt och mening att bibehålla allmän ordning och säkerhet. Hade så skett hade läget tett sig betydligt ljusare och vi hade stått enade och starka gentemot det nationsfientliga kriminalsyndikatet i Bryssel. Att våra nuvarande rabulistregeringar inte prioriterat annat än globalismens lika osunda som allmänfarliga agenda, torde vara överflödigt att erinra om.
  Heja, Danmark!
  Andreas.

 2. En god idé är att hjälpa danskarna att sätta upp dubbla taggtrådsstaket och det omgående !

 3. Om mindre än 16 månader är det val i Sverige.

  Om mindre än 40 dagar har myndigheter rätt att tvinga fram åldersbestämning på brottsmisstänkta.

  Kommer allmänheten nu att börja anmäla de med tveksamt korrekt angiven för bedrägeri? Bedrägeri är också ett brott.

 4. Bästa skulle väl vara att angripa problemet vid källan?

  Babbarna gör ju som fjällämlarna när de blir för många så att maten inte räcker till alla: De vandrar mot havet och dränker sig!

  Sluta med att hindra dem från att dränka sig på Medelhavet, då minskar behovet av taggtråd vid gränserna.

  Håll Sverige rent!

  1. Men så gör icke dumsvensken, henen – hönset. ”Hjälper dem mera så de kan bli flera”! Austriaker, deutslänningar och swinja är de tre mest sorgliga skepnader, som har funnits sedan Cervantes skrev ”Don Quijote” på 1600 talet Dessa tre röv slickande stollar kämpar också mot väderkvarnar. Så går det när storhetsvansinnet tar överhand.

 5. Stänger Danmark sin gräns för genomfart så kommer väl svenska myndigheter att underlätta tillströmningen hit på andra sätt istället.
  Går inte det så höjer man bidragen eller gör något annat för att locka hit fler.

 6. Not till Stockholmare:

  Vad är Tyskland och vad är Danmark.
  Gränsen mellan (tyska) Schlesien och (danska) Sönderjylland är mycket diffus; gränsen går mitt i byar, typ längs med huvudgatan. Schlesierna var danskar före första världskriget och blev ”tyskar” genom en manipulerad folkomröstning. Taggtråd – varsågod, men inte där. Sätt den utanför Hamburg så att packet inte kommer norrut.

  1. Skall bara kort rätta dig …
   Schlesien ligger i sydvästra delen av Polen ! Den del du avser vid gränsen mot Danmark,heter Schleswig.Utgör tillsammans med Holstein,ett folkrikt Bundesland.

   1. Sorry, ja jag VET, det var stav- och tankefel. Schleswig. Jag har släkt i Møgeltønder och i Sünderglüm på den numera ”tyska” sidan av gänsen… taggtråd där är som att sätta taggtråd mellan Södermalm och Gamla Stan i Estocolmo. Fast DET vore kanske en välgärning.

    Var ska ”gränsen” gå? Bättre med ambulerande gränskontroller så att ALLA måste visa sina ID minst några gånger varje dag. På så sätt kan polisen fånga alla som vistas illegalt i länderna.

 7. Löfven påstår att i hans Europa finns det inga gränser. Det är inte ofta den mannen har rätt.

 8. Nu är väl Danmark först och främst ett transitland på vägen till jordens bidragsparadis Nr 1 Sverige nu när portarna står på vid gavel igen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: