Danskar vill ha taggtrådsstängsel på gränsen till Tyskland


Dansk Folkeparti vill kopiera Ungerns gräns-system, som består av tre meter höga gränsen stängsel med taggtråd och rörelsesensorer för infångande illegalt ankommande välfärdsturister.

Den ungerska modellen innebär att asylsökande i förvaras i container läger medan deras ansökningar behandlas. Och det finns ingen övre gräns för längden på förfarandet.

”Det är inte lyxiga på något sätt, men förhållandena var ganska bra för detta ändamål, vilket är att kvarhålla människor tills deras asylansökan avgörs”, säger Anders Vistisen.

Enligt Anders Vistisen kommer ett sådant system, att få antalet sökande att minska med upp till 95 procent.

Då en så kallad flykting skall söka asyl i första ankomstland så skall de söka asyl i Tyskland och inte ta sig över gränsen till Danmark.  ”Om tyskarna har ett problem med detta,  om de säger att flyktingarna kommer från Grekland och Österrike – så är det bara för Tyskarna att ta kontroll över sina egna gränser”, säger Anders Vistisen.

Dansk Folkeparti är väl medveten om att förslaget skulle strida mot EU: s regler, men Anders Vistisen anser att Danmark bör vara villiga att riskera en rättegång.

Politiken


14 responses to “Danskar vill ha taggtrådsstängsel på gränsen till Tyskland

 • rannug

  Mycket bra förslag! Från ord till organisation http://www.facebook.com/GustavWasasfolk

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Man får å det varmaste gratulera Dansk Folkeparti och den bålde Vistisen för detta följdriktiga och kloka beslut, vilket vi hoppas skall röna erforderlig genomslagskraft för att kunna realiseras. Ur ren säkerhetsaspekt representerar förslaget mått och steg vilka utan onödigt dröjsmål borde ha tillämpats efter en överenskommelse stiftad av samtliga nordiska länder, i akt och mening att bibehålla allmän ordning och säkerhet. Hade så skett hade läget tett sig betydligt ljusare och vi hade stått enade och starka gentemot det nationsfientliga kriminalsyndikatet i Bryssel. Att våra nuvarande rabulistregeringar inte prioriterat annat än globalismens lika osunda som allmänfarliga agenda, torde vara överflödigt att erinra om.
  Heja, Danmark!
  Andreas.

  Gilla

 • Lena

  En god idé är att hjälpa danskarna att sätta upp dubbla taggtrådsstaket och det omgående !

  Gilla

 • Hönsmamman

  Om mindre än 16 månader är det val i Sverige.

  Om mindre än 40 dagar har myndigheter rätt att tvinga fram åldersbestämning på brottsmisstänkta.

  Kommer allmänheten nu att börja anmäla de med tveksamt korrekt angiven för bedrägeri? Bedrägeri är också ett brott.

  Gilla

 • age

  Bästa skulle väl vara att angripa problemet vid källan?

  Babbarna gör ju som fjällämlarna när de blir för många så att maten inte räcker till alla: De vandrar mot havet och dränker sig!

  Sluta med att hindra dem från att dränka sig på Medelhavet, då minskar behovet av taggtråd vid gränserna.

  Håll Sverige rent!

  Gilla

  • naimlap

   Men så gör icke dumsvensken, henen – hönset. ”Hjälper dem mera så de kan bli flera”! Austriaker, deutslänningar och swinja är de tre mest sorgliga skepnader, som har funnits sedan Cervantes skrev ”Don Quijote” på 1600 talet Dessa tre röv slickande stollar kämpar också mot väderkvarnar. Så går det när storhetsvansinnet tar överhand.

   Gilla

 • Kattsand

  Stänger Danmark sin gräns för genomfart så kommer väl svenska myndigheter att underlätta tillströmningen hit på andra sätt istället.
  Går inte det så höjer man bidragen eller gör något annat för att locka hit fler.

  Gilla

 • Sara H. från Skåne

  Not till Stockholmare:

  Vad är Tyskland och vad är Danmark.
  Gränsen mellan (tyska) Schlesien och (danska) Sönderjylland är mycket diffus; gränsen går mitt i byar, typ längs med huvudgatan. Schlesierna var danskar före första världskriget och blev ”tyskar” genom en manipulerad folkomröstning. Taggtråd – varsågod, men inte där. Sätt den utanför Hamburg så att packet inte kommer norrut.

  Gilla

  • Stenbock

   Skall bara kort rätta dig …
   Schlesien ligger i sydvästra delen av Polen ! Den del du avser vid gränsen mot Danmark,heter Schleswig.Utgör tillsammans med Holstein,ett folkrikt Bundesland.

   Gilla

   • Sara H. från Skåne

    Sorry, ja jag VET, det var stav- och tankefel. Schleswig. Jag har släkt i Møgeltønder och i Sünderglüm på den numera ”tyska” sidan av gänsen… taggtråd där är som att sätta taggtråd mellan Södermalm och Gamla Stan i Estocolmo. Fast DET vore kanske en välgärning.

    Var ska ”gränsen” gå? Bättre med ambulerande gränskontroller så att ALLA måste visa sina ID minst några gånger varje dag. På så sätt kan polisen fånga alla som vistas illegalt i länderna.

    Gilla

 • Jhonsson

  Löfven påstår att i hans Europa finns det inga gränser. Det är inte ofta den mannen har rätt.

  Gilla

 • ossie

  Nu är väl Danmark först och främst ett transitland på vägen till jordens bidragsparadis Nr 1 Sverige nu när portarna står på vid gavel igen.

  Gilla

 • Rosenholm

  Det vill jag oxå!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: