Sverige: Landet där bidrag betalas automatiskt medan de arbetsamma utvisas


ARBETSMARKNAD. Ni vet ur det är i vårt land. Alla politiker och politiska partier säger att det måste löna sig att arbeta och betala skatt. Punkt. Så håller de på år efter år, ändå händer det att hederliga, duktiga, arbetsamma människor slängs ut för skitsaker med grovt kriminella får stanna.   

Tayyab Shabab som är någon sorts skattebetalande data-programmerare med näst intill unik kompetens ska utvisas.

Tayyab Shabab kom till Sverige för några år sedan och började jobba på ett företag i Växjö. Han fick arbetskraftstillstånd efter anställningserbjudande från den nya arbetsgivaren – allt enligt de regler som gäller för arbetskraftsinvandring till Sverige.

Efter att ha slutat på jobbet i Växjö gick Shabab vidare till en anställning på ett företag i Stockholm. När det arbetskraftstillstånd som Shabab hade skulle förnyas visade det sig att den tidigare arbetsgivaren betalat ut för lite pension under en tid. Felet rättades till. Det räckte inte för Migrationsverket som beordrade Shabab att packa väskorna och lämna landet.

Tayyab Shabab som bor vid Mariatorget i Stockholm med sin fru är förtvivlad, med viss rätt.

Hade herr Shabab i stället sökt asyl, hade han från dag ett fått bidrag, mat och husrum. Hade han sedan fått uppehållstillstånd så betalas etableringsstöd och andra bidrag ut automatiskt. Blir han utvisat så finns det bidrag för att återvända, stannar han kvar illegalt kan han få hjälp med tand och sjukvård, skola för barnen osv.

 • För att arbeta behövs tillstånd och att man följer de krångliga reglerna perfekt…
 • Arbetar du inte kommer bidragen automatiskt…

-Pettersson tycker att i ett sund land borde det vara tvärtom…


31 responses to “Sverige: Landet där bidrag betalas automatiskt medan de arbetsamma utvisas

 • martainkeillor@gmail.com

  Snart så får man nog se den skada regeringen har gjort till svergie bara för att håva inn EU pengar.Regeringen tänker som så att när man går konkurs så får svergie også ”bidrag” från EU?Så blir svergie det land med,islamiskt läggning som ett ”läger” för araber där alla är på bidrag även landet själv.Politikere vill då redan ha fylld sina fickor med pengar och flytt utomlands.Dom som sen styr ”flyktningslägret” är også muslimer.

  Gilla

 • ladulaas

  Pettersson avslutar med: ”… i ett sund land borde det vara tvärtom…”.

  Självklart, förstås.

  Men nu är det som det är. Med osviklig konsekvens går Sverige mot undergången som välfärdsland. Trots att alla trender sedan ett par decennier pekar mot landets förstörelse, beter sig de officiella makthavarna – alltså politiker och journalister, INTE de som verkligen styr i det fördolda – som om de var lobotomerade zombies, tappade på huvudet redan vid födelsen.

  Eftersom majoriteten inte är zombies – alltså de som hållit sig borta från F! och Miljöpartiet – måste man inse att de faktiskt, fullt medvetet, arbetar på att förstöra vårt land. Det är naturligtvis en fruktansvärd tanke, men jag ser ingen annan rimlig förklaring.

  Det vi ser idag är en så grotesk ondska, att det gör nästan fysiskt ont bara vid tanken, att den styrande ‘eliten’ faktiskt vill störta Sverige och dess befolkning i fattigdom, våld och i slutänden inbördeskrig.

  Det som sker i Sverige är ingen isolerad företeelse. Samma sorts satanistiska monster, som styr här, sitter på maktpositioner överallt i världen. Att det rör sig om sadistiska och psykopatiska odjur, ser vi på det fasansfulla våld, som USA, SaudiArabien, Turkiet och Israel utsatt och utsätter Mellanöstern för.

  Tecknen har varit fullt tydliga i årtionden, för alla med bibehållen tankeförmåga. Det som nu sker, sedan ett par år, är att utvecklingen går med stormsteg, på alla nivåer och i alla samhälleliga verksamheter. Det svenska samhället hålls nu under armarna med lånade pengar, så att svenskarna inte skall oroas, alltmedan bankirerna plundrar landet på allt av värde. När tiden är inne kommer denna konstgjorda andning på Moder Svea att dras in och Sverige kommer då att rasa rakt ned i avgrunden.

  De ondskefulla odjuren har sin satanistiska plan klar: Deras drömda globalistiska rike, som skall byggas på ruinerna av alla förstörda länder och med de människospillror, som överlevt massakrerna, som viljelösa slavar. Planen är inte ny. Den fanns beskriven redan i förbiblisk tid, i Kabbala och i de esoteriska skrifterna från Babylon, Egypten och Grekland, där man vänt upp och ned på alla moralbegrepp.

  Det är dessa depraverade idéer vi nu ser förverkligas mitt framför ögonen på oss: Sexuella perversioner, genusidiotier, våldtäkts-tsunamis, bilbränder – allt för att tillfredsställa ledarnas förvridna och lustfyllda sadism. I det nu avkristnade Västerlandet står folken handfallna och låter sig köpas av de smulor, som härskarna föraktfullt kastar åt dem.

  Det är i det ljuset vi skall se politikers och ‘journalisters’ tafatta famlande. Många av dem är helt med på noterna, men de flesta sätter dock upp skygglappar, för att de faktiskt inte skulle klara av att vara medvetna om vad de aktivt medverkar till.

  Om vi inte inte – en gång för alla – gör oss av med de illusioner, som vi matats med i årtionden (för att inte säga århundraden), inser hur nära hela vår civilisations undergång vi står och hur nära vi är att förlora allt, som vi sätter värde på – inklusive våra egna och våra närmastes liv – så är det snart över. För gott.

  Gilla

 • Göran

  Jag ser hellre att en större del av skattepengarna går till nyttigare saker istället för att släppa in drägg som lever på bidrag .Och vi vet ”mångfald” och det ”mångkulturella samhället” klingar så falskt när majoriteten av Regeringen, Riksdagen, svenska mediakåren själva flyr den med sina tjocka plånböcker till sina bostadsrätter och lyxvillor i pursvenska bostadsområden med få invandrare.
  Ingen! vid sina fulla sinnes bruk kan påstå att vi är duktiga på att ta hand om flyktingar och invandrare.
  Misslyckad integration leder till hat och motsättningar kan man inte integrera med ett lyckat system där även de får det bättre och kan hantera den Svenska kulturen då måste Sverige låta bli att ta in invandrare.

  Gilla

 • Tony

  Varhelst det bakvända kommunistsystemet visar sitt
  fula tryne blir det kattskit av allt, nu senast Venezuela,
  där gapar affärerna tomma , arbetslösheten är skyhög,
  folk får leta i soptunnor för att eventuellt hitta någon
  mat? Är det någon som minns det gamla Östtyskland
  och Polen, där såg det likadant ut innan skiten rasade
  samman, och idag kan man inte skilja dessa två länder
  med överfulla affärer från andra Europeiska länder,
  bara man blev av med den förlamande kommunismen?

  Och ändå springer det omkring gapflabbar här i landet
  och propsar att dom vill ha hit detta ruttna system??????????

  Gilla

 • Amen to that

  Svetsarn och Batra kommer bara kontra 1 år innan valet med att lägga ner PUT eller strama åt intaget av ”soporna” eller med någon annan ”röst-fiskar-taktik-innan-valet” och svenne-banan kommer ju såklart falla för detta. Vipps så är SD nere på 15% inför valet 2018 för att svenne-banan är godtrogen och vi får svetsa vidare med Röfven i 4 år till.

  Gilla

 • per22

  Det finns mera vett och sunt förnuft i Pettersson, än i hela den samlade 7-klövern. Stefan. Ställ din plats till förfogande bums.

  Gilla

 • age

  Landet kan aldrig fungera bättre än hur landets regering fungerar.

  Gilla

 • Johan M.

  En majoritet av svenskarna är för minskad invandring, men en majoritet är – fruktar jag – av en rad olika skäl inte beredda att rösta på Sd.

  Gilla

 • Tony

  Det finns säkert en mening i detta också, en duktig
  arbetsam person röstar inte på sossarna, därför prioriterar
  sossarna att importera lågbegåvade figurer som kanske
  till och med saknar skolgång helt, och dom kan man säkert
  få till att rösta på sossepartiet genom att marknadsföra deras
  feta bidrag till nyanlända som ser ett bekymmersfritt
  försörjningssystem framför sig. Om det partiet tror jag vad som helst:

  Gilla

 • Voltaire

  SJÄLVKLART ska vi hjälpa människor i nöd.
  Vi kan börja med våra egna. Många pensionärer som byggt upp vår välfärd behöver hjälp.
  Svenskarna är inte många i världen men för en politiker är svenskarna alldeles för många i landet!
  Svenskarna är jobbiga också därför de är så flitiga på alla sätt och vis och kan ställa krav.
  De har också en rätt till sitt land och då blir det ju en ännu jobbigare dimension att hantera.

  87% röstade för denna galenskap.

  Har Stefan Löfven en kromosom för mycket?

  Gilla

 • Juvilyn

  Är det inte uppenbart egentligen att det inte finns välfärd åt alla som bor i Sverige?
  Även om folk arbetar och betalar skatt hela livet så finns det aldrig ett utrymme som direktfinansierar ett drägligt minimum för de allra svagaste.

  Välfärden är mer en fråga om en förtroendebransch där politikerna sitter med en dålig deal de säljer in en gång varje mandatperiod genom att spy ut sanslösa löften som aldrig har realiserats eller kommer att realiseras.

  Det är bara lögner och myter hela karusellen och folk är så pressade på alla plan att de sväljer allt gång på gång.

  Våra skojare till representanter söker sig till makten av eget intresse och de lånar krediter på den globala finansmarknaden i svenska folkets namn och köper sig en gloria i världens ögon genom att skänka bort dagens och framtidens skatteintäkter till andra länders medborgare som ofta är friska män som ljuger om sin ålder för att få access till den välfärd vi påstås inneha.

  Man pissar på medborgare i detta land och ber dem samtidigt med bestämd ton att de ska vara hela och rena så att de fortsatt kan gå upp i ottan och knega in skattemedel till den månatliga stölden.
  Våra så kallade ”representanter” missar aldrig möjligheten att gång på gång festa upp bytet i de vackra salongerna.

  Hur blev det så här?
  Varför skickar vi ut våra svagaste i armod samtidigt som vi generöst omfamnar andra länders medborgare som får snabb och enkel access till kassaflödet i svensk ekonomi?

  Gilla

 • Tyrone

  Varför röstar folket på representanter som totalt skiter i sina väljare?

  Gilla

  • ruben

   Ibland tror jag på att väljarna varit ärliga och uppriktigt trott på vad partierna utstrålat men inte sagt. Egentligen tänkte partierna kanske, ”vi skall dela ut era välförtjänta investeringar till andra nu, vi har ledsnat på era plikttrogna anlag och kritiska röster.” Men vem vet?

   Gilla

  • naimlap

   De är för tusan svenskingar.

   Gilla

  • Hans Nilsson

   För de begriper inte bättre. Det är väl inte bara jag som har haft vilsna själar i min bekantskapskrets.

   Gilla

 • ruben

  Det finns en kemi mellan muslimer och 7-klövern. De hatar de som är intelligenta och klarar sig själv. De hatar de som inte drar offerkoftans vals i falskt självömkande. De säger också: ”man kan inte sätta ett penningvärde i asyl-politik och humanism”. Luttrade Svenskar, som snart tappat allt de betalt skatt i årtionden håller inte med. Det finns ett pris de själva varit med och betalt, men får inget för det. Nationalstaten består av en stor massa investerade pengar i försäkringar, fonder och pensioner av den arbetande befolkningen.

  Gilla

 • introvert

  Det är nu länge sedan Sverige var ett friskt land. Mycket är motsats
  relaterat här. Sköter du dig så det inte bra, men skita i allt betyder fler
  poäng och all möjlig hjälp står att få. Extrema krafter hyllas också. Skolan
  är ett fiasko sedan många år, polis-och myndighetsväsen klarar färre
  uppdrag.

  Journalister som inte granskar makten, någon slags duo som tillsammans
  är bättre okunnighetsförklarade.

  Vi talar om informationssamhället , men ju mer info ju sämre funkar det.
  I ett överrealistiskt samhälle, som gått över styr….

  Gilla

 • Falköga

  Den svenska modellen…..

  Gilla

 • Billy Boy

  Foto nedan på Lena Nyberg (S) generaldirektör för kritiserade Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF), som betalat ut mångmiljonbelopp av skattemedel till extremistiska islamister och fake- och bluff-föreningar.

  Delcitat

  Sakine Madon: Sluta ge bidrag till extremister
  I dag höll tankesmedjan Timbro ett seminarium i centrala Stockholm med rubriken ”Hur får vi stopp på bidrag till extremister och blufforganisationer?”

  Att Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) har strösslat bidrag över tvivelaktiga föreningar visade den granskning frilansskribenten Sofie Löwenmark och Timbros nättidskrift ”Smedjan” nyligen presenterade.

  På det fullsatta seminariet tog Löwenmark upp fem exempel ur sin granskning. Bland annat har en stor summa gått till Sveriges Förenade muslimer vars inbjudna talare och representanter till och med hyllat Islamiska staten, och hävt ur sig påståenden som att 12-åriga flickor som inte täcker sig hamnar i helvetet. Ett annat exempel är Megafonen, kritiserade för att ha bidragit till upploppen i förorten Husby för några år sedan, som bytte namn till Rådet av enade kreoler och fick bidrag bland annat för att ”chilla organiserat”.

  Slut delcitat

  Läs vidare om skandalerna på länken nedan:

  https://unvis.it/vlt.se/opinion/ledare/sakine-madon-sluta-ge-bidrag-till-extremister

  Gilla

  • Billy Boy

   Tillägg:

   Tankesmedjan Timbros seminarium sändes live på SVT Forum igår fredag 19 maj 2017 och kan ses i efterhand på SVT Play på länken nedan.

   Jag kan rekommendera att se dessa fullkomligt förskräckande redogörelser där det redovisas hur lätt storsvindlandet med tio-tals miljoner kr av våra skattepengar har gått till.

   Inslaget kommer när klockan till höger i bild visar SVT Forum 11:08.
   På den liggande tidskalan längs ned i bild börjar inslaget vi c:a 2.08.30

   https://www.svtplay.se/video/13669156/svt-forum/svt-forum-19-maj-09-00?start=auto&tab=senaste

   Gilla

   • Blodsven

    Hennes tomma blick säger allt om att aldrig ge denna människa ansvar för våra skattemedel…

    Gilla

   • Billy Boy

    @ Blodsven

    Generaldirektör Lena Nyberg är ju kvinna och sosse, så hon kommer att få behålla jobbet + alla förmåner och bli förlåten av regeringen för sin misskötsel av utbetalning av skattemedel för 10-tals miljoner kr till islamister samt fake- och bluff-föreningar.

    Sannolikt upptäcks det att svindlerierna handlar om mycket högre summor när Timbro m fl fått djupgranska och avslöja ännu fler utbetalda bidrag, som gått rakt in på bankkontona till fler bedragare.

    Gilla

  • Lena

   Lena
   Fy fan du smutsar ner mitt namn !

   Gilla

  • Billy Boy

   Tillägg 2:

   Generaldirektör Lena Nyberg (S) på den statliga bidragsmyndigheten MUCF beviljade mångmiljonbidrag av skattemedel bl a TILL den våldsbejakande extremistiska organisationen Sveriges Förenade muslimer vars talare och representanter till och med hyllat Islamiska Staten, och de har även hävt ur sig påståenden som att 12-åriga flickor som inte täcker sig hamnar i helvetet.

   Utbetalning har beviljats trots att MUCF:s egna regler föreskriver att bidrag skall användas till projekt som arbetar MOT våldsbejakande extremism … INTE TVÄRTOM. Nedan finns MUCF:s egna regler vilka gd Lena Nyberg (S) är ålagd att strikt följa … men som hon har brutit emot:

   Citat

   Krav på projekt mot våldsbejakande extremism

   För att kunna få bidrag ska projekten uppfylla de krav som regeringen och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor ställer.

   Regeringens krav

   Projektet ska leva upp till villkoren som beskrivs i bidragets förordning, regeringsbeslut eller regleringsbrev.

   Bedömning av ansökan

   Vi bedömer ansökan utifrån följande tre bedömningsgrunder:

   Syfte och relevans (max 40 poäng)

   Vi bedömer om:
   Projektet är relevant i förhållande till förordningens syfte.
   Valda målgrupper är relevanta för projektets mål och syfte.

   Kvalitet (max 40 poäng)

   Vi bedömer om:
   Projektets mål, aktiviteter, metoder, resultat och budget hänger ihop på ett trovärdigt sätt.
   Alla projektets faser är väl beskrivna och kvalitativa (förberedelse, genomförande, uppföljning, utvärdering).
   Målgruppen deltar i projektplaneringen och har en roll i projektet under projektets gång.
   Projektet är skäligt utifrån kostnadssynpunkt.

   Resultat och effekter (max 20 poäng)

   Vi bedömer om:
   Det förväntade resultatet är relevant på individ- och organisationsnivå och om det är tillämpligt på lokal/nationell nivå.
   Projektresultaten tas tillvara inom organisationen på ett strukturerat sätt.
   Metoderna för projektresultatens spridning utanför organisationen är ändamålsenliga.

   Ett projekt kan maximalt få 100 poäng totalt.

   Slut citat

   Länk:

   https://www.mucf.se/krav-pa-projekt-mot-valdsbejakande-extremism-0

   Gilla

 • Jhonsson

  I Sverige har en större del av väljarkåren utsett dårar att sköta vårt land.
  Inga tokerier från regering och myndigheter förvånar längre!

  Gilla

 • ossie

  Sinnessjukt är bara förnamnet !!

  Gilla

 • Carl edström

  Sverige har alltid varit sjukt på alla områden.

  Gilla

 • Kajsa

  Och är du svensk och sjuk i cancer eller förlamad så kan du jobba, enligt Reinfeldt.

  Gilla

 • Billy Boy

  Stefan Löfven (S) vill ge sken av att han tycker precis som Pettersson …

  Skillnaden är att Stefan Löfven innerst inne INTE MENAR NÅGOT med sosse-flosklerna han trumpetar ut.

  Gilla

 • Kent

  Stämmer men Sverige är inte riktigt sunt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: