Äntligen ett bra signalement på kriminella babbar


INVANDRARVÅLD. När 17-åringen cyklade på cykelbanan i Växjö blev han omkulldragen. Två personer försökte ta cykeln och jagas nu för rånförsök.

Rånförsöket inträffade klockan 20.05 i torsdags kväll, på cykelbanan strax väster om Mediamarkt. 17-åringen hade tränat och var på väg hem till bostaden.

– Jag såg en person som gick på cykelbanan, men tänkte inte så mycket på det. Plötsligt ställde han sig mitt i vägen och försökte blockera så att jag inte kunde cykla förbi, berättar 17-åringen. – Jag saktade ned något för att runda honom när en annan hoppade upp från diket och puttade mig så att jag trillade av cykeln och gled ut på vägen.

– De började genast sparka och försökte ta min cykel. Som en ren reflex sparkade jag till en av personerna på benet så att han trillade. Då lyckades 17-åringen på något sätt komma upp på cykeln och cyklade hemåt.

Läs mer på Smålandsposten som Pettersson tackar för det utmärkta signalementet.

 

Under fredagen höll polisen ett längre förhör med 17-åringen. Polisen försöker nu identifiera de båda misslyckade rånarna.

Gärningsmännen uppges vara i 16-19-årsåldern och mörkhyade. Båda hade svarta Adidasbyxor och luvtröjor.

  • Den ene gärningsmannen var omkring 180 centimeter lång med håret bakåtfixat med vax. Han hade fjunig mustach, blå luvtröja och vita skor.
  • Den andre var något kortare och kraftigare, bar en svart luvtröja och hade en smal silverlänk runt halsen, säger polisen Henrik Jonasson, och tillägger: – De pratade inte mycket med varandra över huvud taget. De sa någonting på ett främmande språk.

17-åringen är väl medveten om att rånarnas attack trots allt kunde ha slutat betydligt värre.


14 responses to “Äntligen ett bra signalement på kriminella babbar

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: